BALEA DUSCH-BODYMILK (tuš-mlijeko za tijelo)

ožujka 18, 2014

Sunce nam se, sada već sa sigurnošću možemo reći, vratilo :) Da li uživate, mi da.. Danas vam pišemo o... BALEA TUŠ- MLIJEKO ZA TIJELO 



Ova tubica krije jednu od novi inovacija na našem tržištu, losion za tijelo koji se nanosi dok smo još pod tušem. Vjerujem da ste, ako ništa barem čule za ovu kombinaciju. Neke nove kombinacije i inovacije, teško prihvaćam, pa u nastavku posta saznajte šta mislim o ovome.. 
Na našem tržištu je koliko se dobro sjećam prvo izašlo Niveino tuš-losion mlijeko za tijelo, da bih nedugo nakon njih i Balea, tačnije dm prodavnice, izbacile ovu plavu tubicu. Niveino milijeko nisam probala, ali vjerujem da ću i njega uskoro probati, pa vam možda budem napisala i svoje poređenje ova dva proizvoda, ali za sada zadržimo se na Balea.

PAKOVANJE: Dolazi u veoma čvrstoj tubi. Jako sam se iznenadila kada sam uzela ovu tubu u ruke, bila je iznenađujuće čvrsta. Tuba je napravljena tako da proizvod stoji okrenut prema dole, što je meni najdraža varijanta, jer ovako uštedite mnogo proizvoda, koji zbog svoje težine klizi prema dole, a uz to ne trebate čekati da se to desi. :) Naročito ću pažnju dati samom poklopcu. Napravljen je od izuzetno čvrste plastike, i ako se sam "otvarač", veoma lahko otvara. Cijelu tubu sam skoro pa potrošila, i poklopac je još uvijek čvrst, otvarač je na mjestu, čak nema ni naznaka da bih mogao puknuti. Znači veliki plus dajem samom pakovanju. 

SASTAV: Prije neko li napišem cjelokupni sastav, želim da naglasim, ono što je ustvari istaknuto i na samoj bočici ovog proizvoda. Ovo tuš-mlijeko u sebi sadrži  veći udio Shea maslac i Macadamia ulje, što se vidi i po samom sastavu, jer su ovi sastojci nalaze pri vrhu liste sastojaka. U posljednje vrijeme puno se priča o Shea maslacu, ali i Macadamia ulju, pa samo kratko za one koji nisu baš upoznati, riječ je o sastojcima koji imaju veoma njegujuće dejstvo na kožu, i bez obzira na tip kože, ovo su sastojci koji vjerujem ne mogu našteti vašoj koži, izuzev naravno ako imate osjetljivi tip kože. Proizvođač također naglašavam da ovaj proizvod nema boja i silikona. U koliko vas interesuju i ostali sastojci, možete ih vidjeti na slici.




NAČIN UPOTREBE: Došli smo do dijela gdje sam ja ustvari i bila najviše skeptična, a to je kako upotrijebiti ovo tuš-mlijeko. Kada sam prvi put čula za ovo mislila sam da nema šanse, da nešto bude zamjena za moje gleove za tuširanje, a onda sam i shvatila da to i nije funkcija ovog proizvoda. Naime i dalje regularno koristim gelove za tuširanje, dok ovaj proizvod stavljam na samom kraju moga tuširanja. Dakle dok samo još pod tušem, na mokru kožu stavljam proizvod. Ne štedim na količini, te na cijelo tijelo nanesem otprilike onoliko proizvoda koliko mi stane u ruku. Naročito veliku količinu stavljam na području nogu, ali sam zbog ovog posta probala stavljati i manje količine i.. radi! I dalje daje isti efekt. Dakle što se tiče same količine nanošenja, mislim da je to subjektivno. Nakon što sam proizvod namazala na tijelo, mlakom vodom laganim pokretima ruke isperem ovaj kremasti gel. Ispire se veoma lagano i brzo, tako da poslije minut ispiranja spremne ste za izlazak iz kade, sa osjećajem glatkoće koju daje mlijeko za tijelo :)

TEKSTURA: Ovaj proizvod spada u kremaste gelove. Nije lagan kao klasično mlijeko za tijelo, malo je čvršće strukture i vjerujem kada bi ste ga trebali razmazati do tog nivoa da ne vidite više bijelu strukturu, da bi to bilo malo teže. Međutim i tu teksturu bih stavila kao plus, jer kada treba da isperete proizvod, njegov bijeli trag vam ustvari pomaže da vidite s kojeg dijela tijela se gel još nije isprao. 







CIJENA: Za 400 ml ovog proizvoda treba da izdvojite samo 5.75 KM (oko 3 eura), što je i više nego povoljno ako uzmete u obzir količinu, kvalitet samog proizvoda, ali i pakovanje. Naravno proizvod je jedino dostupan u DM-u.

MOJE MIŠLJENJE: Volim ovaj proizvod! Stvarno uživam kada ga nanosim dok sam još pod tušem, ali i kasnije. Miris ovog tuša me podsjeća na nivea klasičnu plavu kremu, ali vjerujem da je  to miris koji svima odgovara. Ova inovacija tuš-mlijeka je nešto što u krajnjoj liniji može olakšati nam posao u nedostatku vremena, jer ne morate poslije tuširanja nanositi mlijeko, a zatim čekati da ga koža upije. Iako je namijenjen za suhu kožu, ja sa normalnim tipom kože nisam vidjela nikakve efekte zbog kojih bi odustala od ovog proizvoda, pa prema tome ja ga preporučujem svima, bez obzira koji je tip vaše kože. Pakovanje je izuzetno veliko, 400 ml, što je izuzetno ekonomično jer vam može trajati jako dugo. Ne volim hladnoću, pogotovo tokom zime, kada poslije tuširanja morma da nanosim hladno mlijeko za tijelo. Ovo tuš-mlijeko riješilo me je te muke, te zbog toga vjerujem da je idealno za zimski period, mada bez razmišljanja biti će u mojoj kupaonici i tokom ljetnih dana. Šta vi mislite o ovom ili sličnim proizvodima? Da li ste probali do sada tuš-mlijeko za tijelo? Ukoliko niste moja preporuka bih svakako bila da probate ovo..


OCJENA 5/5

You Might Also Like

6 komentari

  1. Nikako da kupim i konačno probam, a kako je moja koža suha, vjerujem da će odgovarati i za vrijeme toplijih dana. Vidjela sam da ima i rozo pakovanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema sumnje da ce tebi onda odgovarati, s obzirom na tip koze. Stvarno je prakticno. Rozo pakovanje nisam do sada vidjela, ali cim za "lociram", naravno probati cu i njega, pa javim utiske :) btw hvala sto nas pratis

      Izbriši
  2. već neko vrijeme razmišljam da kupim ovo mlijeko, ali planiram kad potrošim određene maslace za tijelo :)
    po ljeti mi se vjerojatno od vrućine neće ništa dati nanositi i utrljavati u tijelo, pa je ovo tuš mlijeko super za taj period :D
    čula sam pohvale na više strana, tako da definitvno kupujem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za ljetni period, nisam ni razmišljala kako tokom ljeta mlijeko ostavlja ljepljivi sloj, tako da ce ovaj preparat biti idealan da se to izbjegne. :)
      Mi ga još jednom toplo preporučujemo i hvala sto nas pratite :)

      Izbriši
  3. probala sam Nivein (tamnoplavi), nije me oduševio :/
    sad sam dobila svjetloplavi Nivein pa ću mu dati šansu, ako mi se on više svidi, kupujem i ovo Baleino jer sama ideja proizvoda mi je genijalna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam čula, da Nivein tamnoplavi nije nešto.. :( Javi utiske o svjetloplavom.. Vjerujem da će formule ovog proizvoda u dogledno vrijeme biti još više poboljšane.. I tebi hvala što nas pratiš :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe