AVON SPARKLE MINI SET

travnja 23, 2014

Danas najzad donosim post koji sam duže vremena pripremala, što zbog teksta, što zbog vjerodostojnijih slika. Pišem vam dakle o.... AVON SPARKLE MINI SET



Riječ je o minijaturnom setu, koji bih opisala kao make up prva pomoć u raznim ne predviđenim i predviđenim situacijama :) izuzetno je praktičan i uvijek vam može biti pri ruci. Nije li to fenomenalno!!!





PAKOVANJE: Ova preslatki mini set dolazi sklopivoj kutici od čvrste plastike. Da se ne iznenadite veličinom ukoliko naručite set, odmah da kažem da je riječ o izrazito malom pakovanju, stane vam u dlan. Pakovanje se sastoji od 4 djela: prvo je ogledalo koje zaista može poslužiti svrsi i ovo smatram super idejom od strane Avona što su ga ubacili, zatim sjene, sjajevi za usne i na kraju rumenila. Ovaj mini set sadrži i dvije minijaturne četkice, tačnije standardni aplikator za nanošenje sjena, koji je solidne kvalitete i četkica za nanošenje sjaja, kojom i nisam naročito zadovoljna, jer je jako malena a i puno je praktičnije i lakše nanijeti prstima. U svakom slučaju može biti super od pomoći iz higijenskih razloga. Na poleđini seta piše, da sadrži 9 g.




SJENE: Kao što vidite na slikama u ovom mini setu dođu 4 sjene, sve smeđih tonova. Od toga prva sjena je blijedo smeđa, skoro pa bijela. U koliko ne volite šljokice na očima, ova sjena vam se neće svidjeti jer ih sadrži u velikim količinama. Druga sjena je također blijedo smeđa, ali vuče i na sivu, potpuno je matt i idealna za nude look. Ova sjena je moja ljubimica ne samo u ovom setu nego i inače i često (dobro možda i prečesto, hehe) je koristim. Njenu stvarno boji možete bolje vidjeti na prvoj slici swacha bez blica. Treća je zlatna, "šljašti", truši se puno, ali do sada nisam imala niti jednu zlatnu sjenu koja se nije rasipala na sve strane, a i hej zlatna je i treba da sjaji :). I zadnja sjena je prava smeđa boja. Također idealna za nude look ili pak smokey eye, potpuno matt. Kvaliteta sjena je za mene zadovoljavajuća.


 Lijevo na ovoj slici su sjene bez blica, i na njoj se vidi približno dobro stvarna boja 2 i 4 sjene, dok su na desnoj slici sjene sa blicom, gdje opet bolje možete da vidite nijanse 1 i 3. :)





SJAJILA ZA USNE: Baš kao i sjene dolaze u 4 nijanse, s tim da moram naglasiti da se najbrže troše u cijeloj paleti. Dosta su mekani, te se lako nanose, na usnama daju dojam kao da ste stavili tečni sjaj. Trajnost na mogu da kažem, jer ja obično i ne nosim sjajila iz tog razloga što mi se jako brzo skidaju sa usana. Što se tiče boja, prva je apsolutno providna, druga je rozkasta, zatim smeđe-zlatna nijansa, i na kraju neka modra crvena ili bordo. Meni se najviše sviđa smeđa ali naravno sve je to do ukusa. 



 RUMENILO: U setu dođu dva rumenila, oba u rozim nijansama, jedno svjetlijoj roze boje, a drugo više vuče ka crvenkastoj boji, nešto između crvene i breskvaste boje. Meni lično više se sviđa ovo drugo i ono u sebi ima malo šimera, dok je svjetlije rumenilo apsolutno mat. Rumenila se ne truše, a i količinski ih više dođe nego li sjajila i sjena. Kvaliteta rumenila nije naročita, viđala sam i bolje ali i puuno gore.




MOJE MIŠLJENJE: Kao što sam već naglasila na samom početku riječ je o mini setu, koji bi po meni bio najidealniji za neka putovanja ili jednostavno riješenje u koliko nosite manju torbicu, jer sa ovim setom dobijete četiri proizvoda koji zauzimaju minimalan prosto. Dakle smatram ga pored toga što je sladak, i jako praktičnim. Kvaliteta pakovanja je i više nego li solidna, a kvaliteta svih proizvoda mi je također zadovoljavajuća, jer imajte na umu da je ovaj set više kao prva pomoć na putovanjima ili služi za korekcije i popravljanje postojeće šminke.

CIJENA:  Nažalost cijenu ovog seta ne mogu da vam kažem, jer sam ga dobila na poklon od mame za 8 mart. Jedom sam išla na stranicu da provjerim i sjećam se da sam ostala blago šokirana cijenom s obzirom na količinu i težinu proizvoda, ali ne mogu stvarno da vam kažem ni približno cifru jer se ne sjećam. Naravno imajte na umu da Avon skoro uvijek daje popust, pa vjerujem da se ovaj proizvod često može kupiti po znatno nižoj cijeni od regularne. Sada sam pokušala da opet provjerim na službenoj stranici Avon BIH, međutim u brošuri 6 ga nema. Iskreno se nadam da to ne znači da su ga povukli iz prodaje, ali u svakom slučaju ako dođem do saznanja o cijeni ažurirat ću post :)

OCJENA: 4.5/5 (zamjerke idu na aplikator za usne, ali ruku na srce nije prijeko potreban)


You Might Also Like

4 komentari

  1. Iz nekog razloga sam bila ubijeđena da sam komentarisala ovaj post, ne znam zašto. xD
    Sjenila su jako nosiva i lijepa, a najviše mi se u paletici sviđa to desno rumenilo. Stvarno je lijepo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. heheh, i ja ponekad zaboravim šta sam komentarisala, a šta ne :) sjenila su odlicna, bas sam zadovoljna. Baš to desno rumenilo i ja puno više koristim, lijevo mi i ne stoji uz moje lice :) :*

      Izbriši
  2. Moram da kažem da si me mali šokirala izjavom da ti ne treba četkica za sjajeve,da to radiš prstima.Naročito što sve vreme naglašavaš da je paletica za popravke,van kuće.
    Inače paleta mi je mnogo slatka,ovako po izgledu,ne znam za kvalitet,a ogledalo se nalazi u svakoj paleti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova četikaca je toliko malena da zaista ne znam ko bi mogao raditi sa njom.. Ja u principu sjajeve ne koristim, ali one koje imam imaju zaista fin aplikator za nanošenje.. u ovom slučaju ipak sam se morala poslužiti prstima, ali naravno kod kuće kada su mi ruke čiste, a kada je to slučaj vani, uvijek imam uz sebe dezinfekcijske maramice koje trošim ko luda, tako da straha od nanošenja bakterija nema :) da da večina paleta ima ogledalo, mada je rijetko kada koje praktično :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe