ESSENCE PURE SKIN - TRAKE ZA ČIŠĆENJE MITESERA

travnja 19, 2014

Vrijeme je kolokvija, parcijalnih ispita i jedva pronalazim vremena da vam pišem. Još početkom sedmice pitala sam vas na FB stranici o čemu želite čitati essence trakama za čišćenje mitesera ili Avone mini paleta, jasno vam je ko je pobjedio :) ali neću ostati dužna ni za Avon paleticu. Dakle danas pišem o... ESSENCE PURE SKIN TRAKE ZA ČIŠĆENJE MITESERA (ne znam zašto uvijek ovo naglasim kada je i iz naslova posta vidljivo o čemu pišem, ali ne mogu se tome oduprijeti)



Ove trakice već dugo postoje na tržištu, možda te se susrele i sa nekim drugim, ali eto moj izbor je pao na ove i to sasvim slučajno. Tokom kupovine u CM-u bile su na akciji, a meni je trebala kupovina iznad 20 km radi  bodova pa sam ubacila ovo u svoju korpicu, i tako dobila i trakice i bodove :) Ja sam odabrala trakice za područje nosa i obraza, a pored njih imate i one za područje čela i brade. Rade na istom principu, odčepljenja pora, sadrže aromu zelenog čaja, pa vjerujem da nema razlike u rezulatitma.

AMBALAŽA I PAKOVANJE: Trakice dolaze u pakovanju od mekog kartona. Pakovanje i nije nešto kvalitetno, ali i ne treba biti, jer i onako svaka trakica je posebno zapakovana, u ambalažu koju često susrećemo kod testera i proizvoda za probu, dakle tanka plastična kesica. U pakovanju dolaze 3 trakice, svaka posebno zapakovana, što mi je odlučno jer znate da niko nije otvarao ovaj proizvod, te nemate bojazi da su se bakterije skupile na trake.




NAČIN UPOTREBE: Na unutrašnjoj strani pakovanja, nalaze se uputstva za korištenje na svim jezicima, osim na našim (BHS). Uputstva na našem jeziku zaljepljena su na samom pakovanju. Ja ću vam ukratko opisati način na koji sam ih ja koristila. Operem lice uobičajenim načinom (Dove sapun), osušim lice i onda ponovo navlažim dio oko nosa i obraza kako bih trakica bolje prionila uz lice. Zatim izvadim trakicu i njenu ljepljivu stranu, zalijepim na nos i obraze. Da li ćete izdignuti dio trakice lijepiti na vrh nosa ili na dno to vam ostavljam na izbor, ja sam radila i jedan i drugi način, jer su trakice meni malene pa sam željela da svakim nanošenjem obuhvatim dio gdje trake nisu djelovale. Tokom nanošenja traka mi je jednom malo pukla ali nisam marila za tim, samo budite oprezne da je lagano zalijepite na lice. Pokazalo mi se da što mi je vlažnije lice trakice bolje prijanjaju. Zadržim 10-15 min na licu i odstranim. Ja nisam vlažila trakicu tokom skidanja kako piše na uputstvu, jer sam je sasvim normalno odlijepila.



DJELOVANJE I MOJE MIŠLJENJE: U upudstvu piše da se trake koriste svaka tri dana i toga sam se pridržavala. Nisu mi izazvale nikakve neželjene reakcije, a što se tiče rezultata mogu da kažem da su bili solidni. Na području nosa imam izrazito puno mitesera i tješim sebe da mi je to nasljedno jer mama i dana danas ima problem sa njima, pa sam kupila trake za ovo područje. Poslije skidanja trakice, na njoj su vidljivi ti miteseri, kao male dlačice. Odmah ću da naglasim da trakica nije bila apsolutno prekivena miteserima, ali ih je bilo. Pod rukom osjetim glatkoću na licu, ali i bolje uočavam mitesere koji nisu ostali na trakici, a moram tako da se izrazim "zreli" su za uklanjanje. Tako da s lakoćom i te mitesere mogu da odstranim. Sve u svemu zadovoljna sam, rezultat uz moju malu intervenciju je zadovoljavajući i nastavit ću da ih koristim.
U koliko nemate velikih problema sa miteserima i u koliko je njihova količina mala, vjerujem da bi rezultat na vašem licu bio lošiji, ali vrijedi probati, jer im je cijena jako niska, a i često budu na akcijama :)

OCJENA: 3/5


I opet na kraju stavljam linkove za društvene mreže, jer još nisam shvatila na koji način mogu omogućiti da se direktno preko ikone na blogu dođe do njih, pa dok to ne skontam ostaje ovako. Dakle, fb (klik), bloglovin (klik ) i za one koji ne znaju od sada smo i na instragramu (klik)..
Pišem vam uskoro, do tada pišite vi meni :) :*
p.s. svim mojim dragim blogericama i čitateljicama koje slave sutrašnji dan želim da ga dočekaju u toplini svoga doma, sa najbližim i najdražim ljudima..

You Might Also Like

8 komentari

  1. Javi mi se na fb da ti objasnim za ikone :) probat ću trakice, baš mi treba nešto takvo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ok, odmah ti se javljam, puno bi mi to značilo. Trakice nisu skupe, pa i ako ne budu bas bile najbolje nije velika šteta, a meni su i nekako bas simpa :)

      Izbriši
  2. Ja sam imala one za bradu i čelo i nisu mi nešto dobre bile, vjerovatno jer su mi miteseri mali i ne mogu se lako izvući iz pora al deeh super da ove nešto i rade, čitala sam da su baleine dosta dobre :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjv je do toga sto ja imam bas puno, a rijetko i i diram, pa kada se pore otvore neki od njih izađi bez problema. Probati cu i te baleine, pa javim moje dojmove :)

      Izbriši
  3. Probala, skoro pa nikakvog efekta. Prvi put na trakici sam vidjela 2 mitesera uklonjena, drugi 3-4 mitesera, trecu trakicu sam dala sestri da proba, i kod nje 2-3 mitesera.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim komentare samo zato sto i drugi mogu da napisu svoja iskustva.. Zao mi je sto ti nije djelovalo, sreca pa postoje i drugi nacini za otklanjanje :) hvala na komentaru :) :*

      Izbriši
  4. Generalno, nisam luda za flasterima, bilo kojima.

    OdgovoriIzbriši
  5. Onda je svakako bolje da ih preskocis :) ja imam veliki problem sa miteserima, tako da nisam mogla odoljeti a ne probam i ovako da riješim problem :( :*

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe