KREMA OD KOZJEG MLIJEKA..

travnja 01, 2014

Za ovu sedmicu imam namjeru da vam pišemo više postova, za početak riječ je o... KREMI OD KOZIJEG MLIJEKA..


Imam jako masno lice, i oduvijek sam koristila razna sredstva namijenjena baš za ovaj tip kože. Kroz sve ove godine moje borbe sa masnim licem, imam svoje favorite među mazalicama, gelovima za tuširanje i ostalim proizvodima koji mi pomažu u ovoj mojoj borbi. Međutim, ove zime pored masnog lica, stvorio se još jedan problem.. Naime, na obrazima, naročito na području ispod oka stvorile su mi se neke čudne crvene flekice. Počela sam se raspitivati i shvatila sam da to nije ništa drugo nego znakovi dehidrirane kože. Dakle nemojte se iznenaditi, jer i masna koža može biti dehidrirana, pogotovo na osjetljivim područjima.. Dehidriranost kože najčešće dolazi od vjetra, hladnog vremena, jakog sunca, manjeg procenta vlage u zraku, te parnog grijanja. Naravno, onda je uslijedila potraga za rješenjem i ovoga problema. Obično kada vidim neke čudne promjene na licu, moj prvi korak je da odem do tete u apoteku i malo porazgovaram sa njom. Tako sam i ovoga puta. Divna gospođa je potvrdila moje sumnje i preporučila mi kremu od kozjeg mlijeka. 
I prije ovoga, na blogovima sam čitala o ovoj kremi, samo od različitih proizvođača i čitala sam riječi hvale, tako da odluka i nije bila toliko teška. Naravno daleko je poznato to koliko je kozje mlijeko zdravo za kožu, a i interesantna su navođenja da se kraljica Kleopatra i kupala baš u kozijem lijeku sa dodatkom meda, jer se smatralo (a čini mi se da se do danas to mišljenje održalo) da ta mješavina čini kožu izuzetno nježnom, mekom i daje joj potrebnu vlagu.


PAKOVANJE: Krema je apotekarskog tipa, što ja izuzetno volim. Svaka krema dolazi u kutiji od debljeg papira. Samo pakovanje u kojem se nalazi krema je od deblje plastike, sa dva poklopca.. Da, da dobro ste pročitale. Prvi je onaj klasični poklopac "na zavrtanje", dok je drugi poklopac od nešto tanje plastike, i vjerujem da pored svoje praktične namjene ( krema zbog njega se ne razlijeva po cijeloj kutici ), ima i svoju svrhu u smislu očuvanja sastojaka, zbog toga savjetujem da poklopce ne bacate prilikom prvog otvaranja, nego da ih koristite do samog kraja. Pakovanje sadrži 50 ml, i koliko znam od ovog proizvođača nema većeg ili manjeg pakovanja. Kao svaki apotekarski proizvod, tako i ovaj, ima papir sa podacima o sastavu, indikacijama, načinu upotrebe.. Ma znate već, one papiriće na kojima čitamo samo onaj dio na kojem piše kako se šta koristi. :)



SASTAV: Za razliku od ostali krema od kozjeg mlijeka koje su bile dostupne u apoteci, jedino je na ovoj pisalo da sadrži 50% kozjeg mlijeka, te je to primarni razlog zašto je izbor pao na nju. Što se tiče ostalih sastojaka nažalost nisu bili navedeni.


UPOTREBA: Već na samom početku posta napisala sam šta je primarni razlog moje kupovine ove kreme, i u tom polju pokazala se izuzetno dobro, već poslije 2 sedmice nanošenja (navečer poslije umivanja, na čisto lice) moja koža više nije bila dehidrirana, a crvene flekice su se poprilično povukle. Kremu sam dalje nastavila koristiti na području vrata i dekoltea, kako bi to osjetljivo područje bilo što bolje njegovano. Pored moje namjene ove kreme, proizvođač navodi da kremu možete koristiti i protiv akni, lišajeva, ekcema, čireva, rana, opekotina od sunca (jedva čekam ljeto da je isprobam ovako), grube kože laktova i peta, ispucale usne, zanoktice...


TEKSTURA: krema je izuzetno lagana, pjenaste je strukture, dakle ni previše gusta ni previše rijetka, te se jako dobro razmazuje. Na sam dodir osjetite njenu vlažnost, koja i dolazi od samog mlijeka.

  

ROK TRAJANJA: Prilikom kupovine mog prvog pakovanja ove kreme nisam obraćala pažnju na rok trajanja, dok se poslije izvjesnog vremena nisam sjetila toga. Ni na kutici od kreme, ni na papirnoj kutiji, pa čak ni na malom papiru koji dolazi nisam uspjela da nađem rok, te sam se opet vratila u apoteku i dobila sam svoj odgovor. Obično kreme apotekarskog tipa traju 3 mjeseca, tako je i sa ovom, poslije tog perioda ona gubi na svom djelovanju.

CIJENA: Moja krema proizvođača Mobis pharm- Mostar, košta 4,60 KM (oko 2,3 eura) za kojih dobijete 50 ml, u apoteci su bile i nešto veće kreme od 100 ml koja je bila oko 6 KM, dakle na vama je izbor. 

OCJENA: 5/5

PRATITE NAS NAŠU FB PAGE, ILI NA BLOGLOVIN'

You Might Also Like

8 komentari

  1. Zvuči divno, iako me malo ljuti izostanak popisa ostalih sastojaka (gadno reagiram na natrij hidroksid koji je nažalost uobičajen sastojak većine krema)... Inače imam vrlo sličan problem - masna koža, dehidrirani obrazi (ali i dalje masni), pa sam i sama, u potrazi za nečim hidratantnim i nemasnim, došla do kreme od pak - magarećeg mlijeka :D lijepi pozdrav iz Dubrovnika!

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam ostala iznenađena kada nisam vidjela ostatak sastojaka, bas iz tog razloga sto mnogim djevojkama pojedini sastojci ne odgovaraju. Do sada da budem iskrena nisam upoznata sa kremom od magarećeg mlijeka, ali svakako čim budem u prilici kupit ću je, jer magareće mlijeko je također jako cjenjeno.. :) Veliki pozdrav Dubrovniku iz Sarajeva, i hvala što nas pratis :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda odlično, jedna krema za rješavanje toliko puno problema. prirodno je najbolje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. volim kreme koje stvarno mogu da posluže za više stvari.. bez nje ne mogu.. slažem se da je prirodno najbolje i osjetno se primijeti da to sve vise i vise ljudi shvaca :)

      Izbriši
  4. Krema je odlicna.Ja je koristim oko mjesec dana i prezadovoljna sam.Crvenilo na licu se povuklo nakon par nasnosenja kreme.Nemam vise masnu kozu lica.Toplo je preporucujem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na komentaru, podsjetila si me na ovu kremu, koju vec dugo nisam koristila, jer probama neke druge ali cu joj se definitivno sto prije vratiti :)

      Izbriši
  5. Koliko je sa dostavom u Zavidoviće krema od 100 ml

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poštovana/i, zbog pauze u pisanju bloga nisam mogla ranije odgovororiti na vas komentar. Mislim da niste bas razumijeli svrhu ovog posta. Naime ovo nije stranica za prodaju navedene kreme, nego je u pitanju blog na kojem ja kao sasvim obicna djevojka isprobavam razne proizvode i prenosim vam moja iskustva o njima. Dakle niti prodajem proizvod niti imam bilo kakve veze sa proizvodjacem/distributerom. Kremu sam kupila u apoteci pa mozda da pokusate u vasim lokalnim apotekama pronaci isti. Hvala na čitanju i stojim na rapsolaganju za dodatnu pomoc :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe