TRÉSOR LANCOME (parfem)

travnja 06, 2014

Donosimo vam jedan kratki post, uz nedjeljnu kaficu.. Danas pišemo o parfemu TRÉSOR LANCOME :)


Iako smatram da je pisanje o parfemima veoma teško i moglo bih se reći nezahvalno, nisam mogla odoljeti da ne napišem post o ovom parfemu koji sada već ulazi u klasike, iz prostog razloga jer je na tržištu još od davne 1990 godine, i na policama je sve do danas. Autorica  koja je zaslužna za ovaj parfem je Sophia Grojsman. :)



Trésor Lancome sam sasvim slučajno otkrila, ili bolje rečeno jednostavno sudbina ga je dovela u moje ruke. Dobila sam ga kao poklon prošlog proljeća od mamine prijateljica, tokom njenog zadnjeg posjeta Bosni. Onog trena kada sam prvi put osjetila miris ovog parfema je bio i više nego presudan moment da se zaljubim u njega. Kroz moja osjetila mirisa, prošao je zavodljivi i najženstveniji miris, onaj koji nose na svome tijelu odvažne žene. Ono što bih trebala da naglasim jeste to da je miris malo jači, te u koliko ne volite jake, cvjetne mirise, lako bih se moglo desiti da vam se ne svidi, što se i meni u jednom momentu dogodilo. Naime, poslije par mjeseci korištenja došli su ljetni dani, kada mi mirisi nikako nije odgovarao, bio mi je preoštar za ljetno vrijeme, odavao je osjećaj kao da je namjenjen za dame zrelije dobi. Vjerujem da je i znoj koji je pojačan ljeti doprinjeo možda i stvaranju drugačijeg mirisa nego što on i jeste, te sam ga ostavila na dno latice. Zima se vratila, a sa njom i Trésor na moju policu baš kao ponovo otkriveno blago (ako niste znale trésor na francuskom i znači blago), opet onako zavodljiv, ženstven i nevjerovatan. Sada kad bolje razmislim, dati ću mu priliku i u ljetnom periodu, vjerovatno u nekim večernjim varijantama.



Parfem dolazi prema mom mišljenju u elegantnom, divnom pakovanju. Što se tiče trajanja i njegovoj intenziteta mirisa, znate i same da je to i više nego subjektivno. Ja ga recimo i sat poslije nanošenja osjetim na svojoj koži, dok su mi drugi znali davati komentare kako lijepo mirišem, čak i do 6 sati poslije nanošenja. Naravno ne prima svaka koža isto parfem, pa to vrijedi i za ovaj. Što se tiče cijene, s obzirom da je ovo bio poklon stvarno ne znam, ali u koliko se sjetim, kada budem u nekoj od drogerija pogledam. Naravno parfem je dostupan i na našem tržištu.

Sastav možete pogledati na slici, ali svakako tu je i opis po notama. 
Gornje note su ananas, jorgovan, cvijet breskve, breskva, ruža đurđica i bergamot .
Srednje note su ruža, iris, jasmin i heliotrop.

Donje note su breskva, sandalovina, ambra, mošus, vanilija i marelica.



I za kraj... Malo sam čačkala po netu, o ovome parfemu i u jednom članku pronašla rečenicu predsjednik Lancômea Youcef S. Nabi, koji je opisao Trésor, rekavši: "Malo je koji miris ostavio trag u povijesti parfumerije poput Trésora, koji je dosegao mitske visine i popratio životne priče brojnih žena, oduprijevši se vremenu i idući ukorak s modernom. Njegova je tajna u neponovljivom i prepoznatljivom sastavu. Kroz vječni dijalog sa ženama, Trésor se prilagođava prirodnoj evoluciji njihovih težnji."

OCJENA: 4/5


You Might Also Like

6 komentari

  1. Odgovori
    1. :) ovaj parfem je ikona među parfemima, teško ga je ne voljeti :) <3

      Izbriši
  2. volim Lancome parfeme, vjerujem da je ovaj predivan, probala sam ga prije,ali sam mu zaboravila miris :)
    Imam Lancome Midnight Rose - savršen mi je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas sam danas gledala neku listu najprodavanijih kozmetičkih brendova i Lancome je bio visoko pozicioniran. Vjerujem da tu zaslugu duguje svojim dobrim parfemima :) :*

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Hehe, nikad nije kasno :) a i nemamo svi isti ukus po pitanju mirisa. Recimo mene je sram reci, ali eto moram, meni se chanel 5 ne svidja.. hvala ti na citanju :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe