MAX FACTOR KOZMETIČKA KUTIJA

svibnja 28, 2014

Ćao, drage moje! Danas vam pišem o jednoj slatkoj kozmetičkoj kutiji, tačnije... MAX FACTOR KOZMETIČKA KUTIJA..

Sve smo se nekada našle u situaciji da trebamo kupiti poklon nekome koga ne poznajemo dovoljno dobro, da bismo znale šta ta osoba voli, koju kozmetiku najviše koristi itd itd. Jednom sam se našla u takvoj situaciji i naravno odem u DM da pronađem nešto. Skoro da sam odustala od kupovine kozmetike, jer mi ništa od ponuđenoga nije odgovaralo kada na polici ugledah brdo slatkih malih kutija i to ni manje ni više nego MF. Otvorim je i shvatim to je TO. Poklon kupljen! Nakon dva dana vratim se u CM po primjerak za sebe, ali nažalost nije ih više bilo. Poslije izvjesnog vremena karma je prizvala meni, pa tu istu kutiju dobijem kao poklon za svoj rođendan, jeeeiiii! :) Dakle ono što hoću da kažem jeste to da kutija nije u stalnoj prodaji, i kada dođe brzo se i proda. Razlog tako brze prodaje nije samo u stvarno lijepoj kutiji i njenom sadržaju, nego i u cijeni od neki koliko se sjećam 10tak KM.



Kutija je napravljena od tankog metala, slično kao i stare kutije za keks ili začine. Iako je "made in China" po meni je izuzetno kvalitetna i nema neki neobičan miris. Na poklopcu se nalazi satenska mašnica, koja djeluje čvrsto, tako da se neće baš tako lako odvojiti od poklopca :) Dezen na kutiji je samo jedan, dakle ovaj koji vidite na slici, i meni se baš dopada (kombinacija boja crno-svijetlo siva). Ono što je zanimljivo je to da na dnu kutije piše "NOT FOR SALE". Moja reakcija na to je bila !!!????!!!?????????!!. Iskreno se nadam da to podrazumijeva da u cijenu ne ulazi cijena kutije, nego samo proizvoda u njoj. Mada moram da priznam i proizvodi su mini (osim sjaja on je u originalnoj veličini) i djeluju kao uzorci, ali ne zaboravite i na izuzetno nisku cijenu.



A šta se to krije u kutiji, što bi svima odgovaralo?
Svaka kutija ima malo drugačiji sadržaj u smislu nijansi boja. U mojoj je recimo došlo:

LAKOVI (riječ je dakle o malim lakovima, ne znam koliko ml ali ako bi odokativno gledala rekla bih oko 5ml) U mojoj kutiji su se našle ove nijanse:
Tamniji lak-  boja trule višnje, iz kolekcije nailfiniti, nijansa ruby fruit. Iako ide veliki like za boju ipak ovim lakom nisam zadovoljna, jer mu je postojanost loša, rijetko izdrži duže od jednog dana
Zlatni lak- iz kolekcije glossfinity, nijansa midnight bronze. Sa njim je druga priča, jako je postojan, brzo se suši, ali mi se boja baš ne dopada, ali to je opet do ukusa.
SJAJ- kao što sam rekla u originalnoj je veličini. Riječ je o MF vibrant curve effect, nijansa 01 understated, prozirnom sjaju i to mi se dopada jer ga mogu kombinirati sa različitim nijansama ruža ili jednostavno nositi samog na usnama.
MASKARA- dovoljno je da kažem "masterpiece max", a količina koju dobijete u mini tubici je 5.3 ml.



I za kraj moja preporuka je da otvorite više kutija kada budete kupovale, pogledate i odlučite se za onu čiji sadržaj vam se sviđa. Vjerujem da svakoj djevojci treba maskara, sjaj i lak, još upakirani u ovako divnu kutiju koja kasnije može poslužiti nečemu drugome (npr ostavljanje ruževa, nakita ili kistova), a da budem iskrena i dodatni plus je taj jer je riječ o MF proizvodima, koji su poznati po svojoj kvaliteti i kada sve to spojite dobijete poklonu kojem nema razloga da se gleda u zube :)

Do slijedećeg posta, budite mi ispunjene pozitivnom energijom,
VAŠA M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. ovo je nešto najslađe što sam u vezi kozmetike vidjela u posljednje vrijeme :)
    prekrasna kutijica, sa lijepo kozmetikom unutra, mislim da bi svaka cura bila presretna da dobije ovakav poklon od nekoga :D
    još baš kao što si rekla, kutijica poslije može poslužiti za čuvanje nakita, ili druge šminke ili jednostavno kao dekoracija :)
    super recenzija stvarčica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na divnom komentaru i na svim komentarima kojima mi pruzas podrsku :) zao mi je sto kutijica nije u stalnoj prodaji, ali dobro šta je tu je... Proizvodi su stvarno kvalitetni, a i cijena je i više nego idealna :)

      Izbriši
  2. Ovo bi bio jako lijep poklon, a meni se posebno sviđa kutijica koja se kasnije može iskoristiti :)
    Ne znam zašto, ali mislila sam da je ova kutijica puno skuplja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična je, jako je čvrsta pa može super da se iskoristi, ja recimo u njoj čuvam mono sjene za oči.. :) Zadnji put u CM cijena je bila 9.90 KM, nadam se da neće doći do promjena i da će je uskoro opet nabaviti :)

      Izbriši
  3. Daj Bože da ovo dodje u Srbijuu :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe