CATRICE PRIME AND FINE + novi stil pisanja

lipnja 26, 2014

Pala je odluka, poslije dužeg ne pisanja zbog obaveza na fakultetu, imala sam vremena da u pauzama razmislim o načinu pisanja na blogu. Naime danas je sve više blogerica i sve mi moramo pored objektivnosti, biti i što kreativnije da bih privukle više čitateljica. Kada sam počela pisati blog zamisao mi je bila da stvarno dajem svoj "sud" o određenom proizvodu, pa je po tome i sam blog dobio naziv Make up Judge. Kada  nečemu sudite, onda za to postoji i koncept: 1. uvodne riječi 2. dokazi i činjenice 3. završne riječi i u konačnici 4. presuda. Kako ću to prenijeti na blog? Vrlo jednostavno u uvodnim riječima ću vas kratko podsjetiti na moj tip kože, kose ili zavisno o kakvom proizvodu je riječ, zatim ću da kažem koji je razlog kupovine i još par rečenica koje mi dođu u zamahu inspiracije, hehe. Dokazi bi dakle bile sve slike, dok bi dio o činjenicama sadržavao informacije o pakovanju, teksturi, sastavu, načinu upotrebe i ostalim podacima vezanim za sam proizvod. Treći dio posta, završne riječi bi se sastojale o mom mišljenju o proizvodu i dostupnosti, dok bi umjesto dosadašnje naziva "ocjene proizvoda" bila "presuda". Dakle sve podatke koje sam dijelila do sada u postu ostaju, samo što će to sada biti malo drugačije, meni kreativnije i zanimljivije, a nadam se i vama :) Pa da probam, evo prvog takvog posta:

UVODNE RIJEČI:  Prije mjesec dana imala sam petu godišnjicu mature i zbog te prilike morala sam kupiti neki proizvod koji će mi šminku držati cijelu noć na licu, koliko toliko kontrolirati sjaj, jer za one koji ne znaju imam izrazito masnu kožu, te rijetko prođe dva sata a da mi se lice ne počne sjajiti. Izbor pao na ovu podlogu da budem iskrena jer je bila tada na akciji nekih 6 KM i toliko sam i mogla da izdvojim u tom trenutku, a i već prije sam čitala pozitivne kritike o njima. Također od podloge općenito očekujem da mi bar malkice zagladi lice. 

DOKAZI I ČINJENICE: Podloga dolazi u plastičnoj tubici koja sadrži 30 ml proizvoda, okrenuta naopačke. Iskreno volim proizvode koji su napravljeni da stoje "naopačke" jer tako mogu da iskoristim što više proizvoda :)  Pakovanje nije ništa specijalno, ali meni se sviđa, paše mi dizajn uz proizvod. Tekstura je negdje između srednje gustoće (možete da vidite na slici), te je jako zahvalna za razmazivanje. Ne ostavlja bijeli trag, a i relativno brzo se upije.


 Proizvođač navodi da će te ovim proizvodom dobiti svilenkast mat izgled i tu se u djelu svilenkastog osjećaja apsolutno slažem. Kada god nanesem podlogu uvijek rukom prođem po licu da osjetim taj svilenkasti osjećaj. Tome doprinosi Caprylic Capric Triglycerides, sastojak koji je drugi na listi. Caprylic Capric Triglycerides se dobiva iz kokosovog ulja, ali ne spada u ulja, više ga svrstavaju u zamjenu za biljna ulje, jer uopšte ne ostavlja masni sjaj na koži, pa je samim time pogodan za masnu i kombinovanu kožu. Ukratko pozitivan sastojak, koji njeguje kožu, te također niti masti niti isušuje kožu, ole. Ima li efekt "zaglađivanja" kože? Ima, vidljiv je tek poslije 1-2 min nakon nanošenja. Iskrena da budem voljela bih da bolje popuni pore, ali znam da bih to bilo nemoguće bez većeg udjela silikona i ne bih bio ovako lagan na licu, a meni se njegova lakoća jako jako sviđa. Kada sam već kod sastojaka, proizvod ne sadrži parabene, ulja i parfem. Možda uočite u sastavu i cetyl alcohol, riječ je naime o masnom alkoholu iz palmina i kokosova ulja (dolazi dakle iz masti, što naravno ne znači da je mastan) ali ne ponaša se kao pravi alkohol što je jako bitno. Tu je zbog osjećaja mekoće i daje kremastu strukturu proizvoda.


Produžuje li trajanje šminke? Da, da.. Ne možete očekivati sad čudo, pogotovo ako imate masno lice kao ja, ali da će moći kontrolisati sjaj i držati puder i ostalu šminku duže nego inače, to sigurno. Matiranje mu je isto solidno, mada o tome ne mogu puno da kažem jer na lice preko njega stavljam mat pudere, pa to što se tiče matiranja imam puno veća očekivanja od samog pudera, negoli od podloge.

ZAVRŠENE RIJEČI: Na početku rekoh da je postojala prilika zbog koje sam kupila ovu podlogu, ali njeno korištenje se nastavilo svakodnevno, tako da sada ne prođe dana a da je ne stavim na lice. Poslije mjesec dana korištenja nije mi naštetio koži, izuzetno se sporo troši i vjerujem da ću ga opet kupiti samo ne u skorije vrijeme, jer ću ubrzo da krenem sa isprobavaljem još jedne drogerijske podloge koja je malo višeg ranga nego li ova.  Ovu podlogu možete naći gotovo u svakom CM ili DM-u, cijena je oko 10 KM.



PRESUDA: 
a) Stava sam da u drogerijama trenutno ne možete pored ove naći za nisku cijenu, a ovakvu kvalitetu bolju podlogu.
b) zaglađivanje kože je solidno, 
c) što se tiče mat efekta ne mogu da odlučim, kao što rekoh to ni ne očekuje od podloge, ali ipak sjaj kontrolira
d) šminku drži duže na licu
e) pore baš i ne popunjava.

S toga ovom proizvodu dajem ocjenu 4/5.

Da li ste probale ovu podlogu/bazu ili neku drugu? Odgovara li vama? Možete li bez podloge? 

Do slijedećeg posta, šaljem vam puse,
Vaša M.

You Might Also Like

23 komentari

  1. Sviđa mi se ovaj tvoj oblik recenzije, nešto malo drugačije :) iako za razliku od tebe imam suhu kožu, pratim daljnje "presude", uvijek dobro dođe znati što preporučiti nekome drugome ako treba! ...nego po ovoj tvojoj koncepciji valjda je najgora kazna ako nešto završi u smeću? Ili? :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bas tako i ja volim pročitati razne recenzije, nikad se ne zna kad će šta zatrebati :) drago mi je da ti se sviđa novi oblik, malo svježine nije na odmet :) a upravo to se dešava sa tim proizvodima ocjena 1, cijeli post nažalost ružnih riječi i pravac kanta :)

      Izbriši
  2. Već smo ustanovile da imamo jako slično mišljenje o ovom proizvodu :D Bez podloge mogu i ovu u zadnje vrijeme jako rijetko koristim, više se sviđa mojoj mami nego meni haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja još davno napisala ovaj post al nikako da objavim, hehehe.. ja sam ovu testirala dugo, sad ću preći na novi max factor primer da vidim kakv je on. jedva čekam.. :) dakle sad je mama sretna, možda i ja proslijedim svojoj :)

      Izbriši
  3. I meni se dopada kako si osmislila, istina je da treba napraviti nešto malo drugačije, previše je konceptualno sličnih blogova…. i sama se na svom blogu uvijek trudim uvoditi neke novitete… promjene su uvijek dobre...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da ti si jedna od rijetkih bologerica koja uvijek nudi nešto novo i zanimljivije, to jednostavno drži čitateljice.. hvala na divnom komentaru, puno mi znači..

      Izbriši
  4. Recenzija je odlična, da ti ne studiraš pravo možda :P :P :P hehehe. Po recenzijama mi se čini ok i kad potrošim ovu što sad koristim vjerovatno ću kupiti ovaj primer :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bingo, otkrila si me! Studiram pravo, ali ne još dugo, ubrzo završavam hehehe.. Podloga nije sad ono wauu,ali za ovu cijenu stvarno vrijedi je imati..

      Izbriši
  5. Lijepo si sve ovo napisala i presudila proizvodu!
    Nisam nikada koristila ovaj ni slične proizvode...nekako nema želje za njihovim korištenjem. Kad imam neki važan događaj, šminka me cura koja uvijek zna kako mi udovoljiti, a ja se samo opustim i uživam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno na tim riječima :) .. i ja sam bila stava jedno vrijeme da mi ovaj proizvod ne treba, dok se nisam malo raspitala i shvatila da iako na prvu i djeluje da nam stvarno ne trebaju ovi proizvodi ipak smo u zabludi. Naime primer/baza/podloga služi kao dodatni sloj koji našu kožu odvaja često od jako teških pudera, čini šminku postojanijom, zagladi nam lice, popuni pore, a također zbog svog sastava ono najvažnije hrani kožu. Svakako u koliko ne volite ovaj proizvod, odlična zamjena mu može biti neka hranjiva krema za lice. I za kraj i ja sam za tu varijantu kada su neke posebne prilike da se treba prepustitiu ruke djevojkama koje odlično rade posao :)

      Izbriši
  6. pročitala sam u gornjim komentarima da studiraš pravo i da budem iskrena čim sam vidjela post to sam i sama pomislila :D
    Sviđaju mi se ovakve recenzije i samo nastavi s njima ;)
    Baze baš i ne koristim tako da ovu nisam probala. Ma ljeti se uopće ne šminkam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe, znači baš sam očita bila za fax.. drago mi je da vam se dopada ovaj malo drugačiji stil..oh kako bi i ja voljela da mogu da se ne šminkam bar ljeti, međutim nažalost ne mogu :(

      Izbriši
    2. Curo draga, kakvo pravo, ne znas osnovne stvari. Bi i bih..strasnooo

      Izbriši
  7. hahah, i ja sam pomislila evo pravnice medju blogericama :D
    svidja mi se koncept, puno preglednije i zanimljivije nego npr. gomila nabacanog teksta gdje ja moram traziti ono sto me zanima. ja se uvijek vodim za onim kako bih ja voljela procitati i sta bih ja voljela saznati o proizvodu o kojem pisem. sto manje nepotrebnih stvari, sto vise onog konkretnog, o djelovanju i dojmu, ko ima vremena da cita eseje o pakovanju :D
    sto se baze tice, nisam probala, a drogerijska baza koja mi odgovara je balea, bas sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam za to da se postovi trebaju razdijeliti u neke cjeline, naročito ako sam u nedostatku s vremenom, volim da s lakoćom nađem u postu brzo ono što me zanima, tako da će sada kod mene lako moći u djelu "presuda" dobiti ukratko obrazloženje proizvoda.. kad si već spomenula pakovanje ja čak razmišljam da uopšte o tome ne pišem (ma slika sve se vidi).. ja sam čula dosta pohvala o balea bazi ali na mene će morati još pričekati, bar dok ove koje imam u zalihama ne potrošim, hehe :)

      Izbriši
  8. super si to smislila :) baš kao što si rekla - u skladu s nazivom tvog bloga :) :) nešto novo i drugačije :D
    ova recenzija mi je super došla, nisam već dugo pročitala recenziju o nečem što mi baš trenutno treba i planiram kupiti :) i sama imam masnu kožu lica, i volim lagane stvari na licu, ne volim ga otežavati i ovo mi se baš zato čini odlično :)
    Isto se slažem da je ambalaža odlična, baš zato jer je čista i jednostavna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zahvalna sam na podršci u pogledu pisanja bloga :) ova podloga je stvarno lagana, baš za ovaj period, a da sam post pisala u zimskom periodu svakako bih naglasila to da je meni više za ljeta :) nadam se da ni tebe neće razočarati.. nisam naglasila ali ambalaža je također malena ne zauzima puno prostora, pa je praktična i za nošenje u torbi :*

      Izbriši
  9. Super ideja. :)
    Ovu bazu ću vjerovatno kupiti na jesen jer se ljeti ne volim šminkati.
    No, sve u svemu-nagovorila si me na kupnju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala puno :) nadam se da se nećeš razočarati u bazu..

      Izbriši
  10. Ja sam lučenje sebuma uspjela da regulišem korištenjem određenih proizvoda za njegu lica, ali ne znači da sam imuna na mašćenje kože. Koristim ovu bazu i, uz kompaktni puder i odgovarajuću pripremu, znam se ne prosijati po 5-6 sati, što je veliki napredak za nekoga kome je sjaj izbijao nakon sat vremena prije samo pola godine :-)
    Pohvale za detaljnu recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se da ne možemo očekivati samo od baze da nam regulise sebum, ali uz kombinaciju sa drugim proizvodima vjerujem da njena učinkovitost postaje puno bolja.. s obzirom da muku mucim sa sebumom drago mi je cudi kako djevojke pronalaze nacine da se bore s tim, i da im uspjeva :) hvala ti puno na pohvalama, to mi puno znaci :)

      Izbriši
  11. super recenzija, sviđa mi se tvoj "sud" :) Nisam ovu probala no koliko vidim sa slika imam sličnu , MUA bazu i sasvim je solidna, fino zagladi lice i šminka ljepše sjeda, a i potraje puno duže :) Nisam masnokožac ali imam mješovitu tako da je čelo samo kritično za prosijavanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno.. ako imas slican onda nema potrebe da kupuješ ovaj, jer je riječ o zaista prosječnoj bazi, kojoj kvalitet ne osporavam, ali nije nešto wau da sad moraš da je imaš.. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe