DEBORAH COLOUR COPY

lipnja 03, 2014

Drage moje, poslije par mjeseci isprobavanja, svakodnevnog nanošenja na kožu donosim vam recenziju... DEBORAH COLOUR COPY pudera za lice.



Odmah ću da kažem da sam ovaj puder koristila prije 2-3 godine i od tada mi je ostao u dobrom sjećanju, osim po jednoj stvari koja se ni do danas nije promijenila, a o čemu je riječ, više u nastavku.. Prema riječima proizvođača puder je namijenjen za masnu i kombinovanu kožu, a ja bih rekla da je ipak namijenjen isključivo za masnu kožu, razlog tome jeste da je puder malo teži na licu (dakle u koliko favorizujete laganije pudere ili bb, cc i ostala slova kreme ovaj preskočite u širokom luku), izuzetno dobro prekriva nepravilnosti, ostavlja onaj matt efekt koji mi masnokožci jako volimo i za jedan puder izuzetno dobro drži pod kontrolom sebum. Na suhoj koži samo bih dodatno istakao suhoću i dijelove koji se perutaju, dok bi normalnoj koži i kombinovanoj ipak bio pretežak za lice, i iskreno bilo bih šteta da pored laganijih pudera koristite ovaj. Dakle za masnu kožu, odličan! Ne mogu reći savršen, kako bih mogla kada mi djevojke uvijek tragamo za tim savršenim, ali "gotovo savršen" eh to se usudim reći. 

PAKOVANJE: Bez imalo susprezanja moram da kažem da je pakovanje ovog proizvoda totalni promašaj. I to je ona stvar koje se nije promijenila na ovom puderu ni poslije par godina. O čemu se zapravo radi? Na prvi pogled djeluje da je puder upakovan u klasičnu tubicu, sa plastičnim čepom na zavrtanje. I zaista ništa tu ne bi bilo čudno, da ta ista tubica nije toliko čvrsta da je skoro pa nemoguće istisnuti proizvod kada potrošite malo više od polovine.  Pakovanje sadrži 30 ml proizvoda.



TEKSTURA: Dodatnu težinu pri istiskanju proizvoda pored pakovanja pridodaje i gusta tekstura pudera, nešto poput guščeg mussa.Ta gušća tekstura meni je to ok (samo neka nije tečan kao voda to jednostavno ne volim). U koliko ne volite guste pudera, nema brige, jer ovaj se stvarno lako razmazuje, i potrebno vam je izuzetno malo pudera da prekrijete cijelo lice. Ja koristim kist za nanošenje pudera i moram da kažem da nisam imala problema sa tim da mi kist "pojede" puder. Jednostavno istu količinu potrošim nanoseći puder kistom ili prstima.



SASTAV: nažalost sastav je jako sitno napisan da bih mogla slikati, ima jako jako puno sastojaka tako da ih ovdje neću pisati, bio bi do dugačak popis. Ono što ću naglasiti jeste to da puder sadrži SPF 10 kao zaštita od UV zraka, jeiii!

NIJANSE:  Koliko se sjećam, ali opet ću provjeriti,  puder dolazi u 6 nijansi i to od 0 (nula- da da i ta nijansa postoji) do 5. Nažalost pri kupovini pudera zeznula sam se za boju, te uzela drugu po redu, dakle nijansu  FAIR 1. Prije dvije godine ta boja mi je bila idealna, sada je skroz taman i to me je baš iznenadilo jer mi je i u prodavnici izgledala svjetlija, zato budite oprezne kada budete birale boje, jer imate veliki izbor vjerujem da će vam neka sigurno odgovarati.




JOŠ MALO MOG MIŠLJENJA: Trajnost ovog pudera na mom licu je zadovoljavajuća. I do 8 sati izdrži na licu, ali moram da priznam da poslije nekih 4-5 sati već malo popušta u pogledu kontroliranja sjaja, ali uzmite u obzir da ja ima jako jako masno lice pa je meni i tih 4-5 sati i više nego odličan uspjeh. Iako proizvođač to nigdje ne naglašava, meni nakon nanošenja na lice puder ostavlja neki baršunasti izgled ili ja samo tripujem :) Ja bih ga stvarno toplo preporučila ali samo za djevojke sa masnom kožom. 
Uh malo je falilo da zaboravim da kažem da mi nije stvorio nikakve infekcije, bobuljice i druge neželjene reakcije :)

CIJENA: Redovna cijena ovog pudera je 23-24 KM, međutim prije par dana u CM je bio na akciji 11 KM, nisam sigurna da li još traje ta akcija ali svakako obratite pažnju.

OCJENA: 4/5 -najveći razlog je tvrdo pakovanje.

Da li ste koristile ovaj puder ili neki drugi za masnu kožu? Šta kažete na jako tvrdo pakovanje?



EDIT 1.3.2015: Pošto u posljednje vrijeme uočavam sve više pregleda na ovaj post, odučila sam da dodam moja iskustva nakon iskorištene 3 tube. Razlog toga je taj da ovaj puder ne želim više kupovati. Još uvijek sam zadovoljna sa prekrivanjem i kontrolom sebuma, ali jednostavno ova tuba me jako nervira, poslije pola potrošenog proizvoda, potrebno je toliko stiskati i udarati od tvrđu podlogu ne bi li puder izašao. Ne pamtim da sam ikada imala proizvo koji me je više nervirao prilikom nanošenja, a toliko sam mu puta dala šansu. Sve dok proizvođač ne promjeni pakovanje ili bar teksturu pudera ja ga zaobilazim.

Šaljem vam velike poljubce, M. 

You Might Also Like

8 komentari

  1. Pakovanje me nikako ne privlači :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni mene vjeruj, da nije bilo divne tete u DM mislim da ga nikad ne bih kupila bas zbog pakovanja :) sreca pa me zena nagovori hehe

      Izbriši
  2. Ti si mene upravo nagovorila da je on idealan za mene :) samo kako ljeto nije vrijeme za ovakve pudere, prolongiraću kupovinu za jesen :) ne smijem ga zaboraviti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene nagovori teta iz DM, tebe ja :) slažem se da aspolutno nije za ljeto, pretežak je. Nadam se da ćeš u jesen biti zadovoljna bar u mjeri koliko sam i ja :)

      Izbriši
  3. Slažem se da je pakovanje užasno, ja uglavnom prvo gledamd a puder ima pumpicu, pa tek onda osobine i nijanse :Đ jednostavno mrzim sve vrste tubica. -.- Nemam masnu kožu, imam mješovitu, ali ga ipak preskačem jer uvijek tražim puder sa minimalnim prekrivanje, samo da ujednačim ten malo, jer sam sva "flekava" :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda od ovog pudera bježi u širokom luku, hehe.. Meni tubice ne smetaju, ali ova je zaista pretvrda, ne znam zašto je ne promjene s obzirom da je puder već godinama na tržištu..

      Izbriši
  4. oke, ovo je nešto skroz za mene, jer imam masnu kožu i volim bolje prekrivanje,, ovo mi zvuči kao nešto što bi nosila u zimskim mjesecima, jer sam ljeti zbog vrućina vjerna BB/CC kremama :)
    šteta samo zbog pakovanja, vjerojatno se napatiš s tim :/
    i meni je 4-5 sati super trajnost, skoro nikad mi ne treba duže od toga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pakovanje je na početku ok, ono dok još ima proizvoda, a onda vremenom kada je već potrebno malo jače istisnuti kod neki proizvoda, kod ovog se to svede na istiskanje sa obje ruke ili uradanje po stolu da se proizvod slegne na vrh.. ali dobro nije uzeti za zlo s obzirom da je trajnost pudera odlično i i prekriva super :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe