FARMASI HAPPY FACE- puder u kamenu

lipnja 04, 2014

Ćao drage moje, ili bolje da napišem drage naše? I ovoga puta radimo dvojnu recenziju ja (M) i M.Š. Ono o čemu vam danas pišemo je još jedan Farmasi proizvod, tačnije FARMASI HAPPY FACE PUDER U KAMENU..



Čudno je što sam već uradila nekoliko recenzija Farmasi proizvoda, a nemam i uopšte puno :) Ugl sa Farmasi kozmetikom prođem ili dobro ili loše, rijetko kada da to bude zlatna sredina. Kakava je situacija sa ovim puderom, naravno čitajte u nastaku, hehee.

PAKOVANJE:  Plastična crna kutijica, ništa naročito posebna, ali ono najbitnije do sada mi se nije desilo da mi je pukla ili slično. Unutar kutijice nalazi se mali klasični spužvica-aplikator za nanošenje pudera. Rijetko ga koristim, ali u situacijama kada sam napolju dobro posluži. Evo i M.Š na ovo klima glavom sa odobravanjem. Što se tiče količine, pakovanje sadrži 14g, ola la!!
TEKSTURA: Ima standardnu teksturu pudera u kamenu, lako prijanja na kožu, izuzetno malo se truši, s obzirom da je riječ o kamenom puderu. U koliko ga nanosite kistom, skoro pa da i neće biti vidljiv na koži, nego daje taj neki natural touch.
 NIJANSE: Odmah ovdje ću da naglasim da nijanse nisu poredane od najsvjetlije ka najtamnijoj u što sam se tek nedavno uvjerila. U katalogu možete da birate između 6 nijansi i moj savjet vam je da dobro pogledate boje. Izbor je slijedeći: 01- PORCELLAN, 02- LIGHT SAND, 03-BEIGE, 04- ULTRA LIGHT (imala sam priliku da je vidim, to je bukvalno bijeli puder u kamenu), 05- NATURAL (ovo je boja koja odgovara većini djevojaka) i 06- DARK BEIGE (nijansa u katalogu djeluje svjetlije nego li 03 :S)





MIŠLJENJE M.: Ovim puderom sam toliko oduševljena da ga naručujem već 4 ili 5 put. Do sada sam uvijek koristila nijansu 01, koja je bila idealna za moju boju kože, međutim kako se bliži ljeto i koža naravno dobije malo bolje od sunca, pomislila sam možda ipak da naručim nijansu 02, očekujući da će biti za nijansu tamnije. No, no, noo!! Kao što rekoh nijanse nisu poredane po intenzitetu boje, tako da sam sa 02 nijansom dobila čak svjetliju boju od 01. Ne mogu nikoga da krivim, moja je greška. U čemu je razlika? Nijansa 01 više vuče ka smeđim tonovima, dok je 02 više roskasta.  Ali dobro, šta je tu je, opet ću da naručim nijansu 01, a ovu 02 ostavim nekome za poklon.. Da se vratim na sam puder.. Koristim ga već nešto više od godinu dana, što govori o tome koliko sam oduševljena i svaki put ga potrošim do samih ivica.. Ono čime me na prvu kupio ovaj puder, bio je baršunasti osjećaj koji ostavlja na koži. Također odlično mi prijanja uz kožu, jako drugo bude na licu bez naknadnih korekcija. Prekrivanje mu je srednje, ali od pudera u kamenu ne očekujem uopšte da prekrije nepravilnosti jer za to mi služe puder i korektor, eventualno camouflage cream.. Nije mi stvarao iritacije ili bilo kakve negativne promjene na licu. Ovdje moram da kažem da znam za jedan slučaj negativne posljedice. Prijateljica ima jako osjetljivu kožu, često posjećuje dermatologa i kada je probala ovaj puder, iziritirao joj je kožu. Dakle u koliko imate ultra osjetljivu kožu, možda je ipak bolje da ga preskočite, a za sve ostale samo navalite! Vjerujem da možda na tržištu ima i boljih pudera u kamenu, naročito po pitanju nijansi, ali meni ovaj stvarno odgovara, tako da će se za sada biti u mojoj stalnoj postavi u nesiseru. :)

MIŠLJENJE M.Š.: Meni je tek prvi pri kraju, ali narudžba je ponovljena. Trenutno koristim nijansu 01, koju sam dobila na poklon od M,, koji mi je malo svjetli, pa samo ovoga puta odlučila da naručim nijansu 05-natural, koja bi mi trebala bolje odgovarati i zbog trenutno boje kože, a i zbog nadolazećeg ljeta kada mi lice za nijansu potamni naravno zbog sunca. Ranije sam koristila Max Factor Cremen Puff, ali sada definitivno prelazim na Farmasi. Inače puder u kamenu koristim preko tekućeg pudera, za onaj završni touch i davanje matt izgleda licu, tako da nisam primijetila osobitu razliku između ova dva pudera, a još kada uzmem u obzir cijenu, Farmasi odnosi titulu pobjednika. Jedina mana koju bih ja navela, je nasumično označavanje nijansi, ali 05 sam vidjela uživo i sigurno ćemo se mi još dugo, dugo družiti.



CIJENA: Regularna cijena ovog pudera je 7,50 KM, međutim u zadnjih sigurno 5 kataloga uvijek je bio na akciji po cijeni od 3,90 tako da samo počele jednostavno cijenu od 3,90 KM smatrati standardnom cijenom :)

OCJENA: M.Š ocjenjuje puder čistom 5, dok ja (M) ipak dajem samo za nijansu nižu ocjenu 4/5


Do slijedeće zajedničke recenzije imate velike pozdrave od,
Vaših M. i M.Š.

You Might Also Like

15 komentari

  1. Baš je bezveze način na koji su poredane nijanse. Za ovaj puder sam čula nekoliko pohvala, možda se i odlučim za kupovinu, iako sam inače vjerna Essence kompaktnom puderu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemam pojma šta im bi, pa onako poredaše nijanse, hehehe..

      Izbriši
  2. Planirala sam ga kupiti, ali uvijek zaboavim na njega. :/
    Imat ću ga u vidu ovih dana :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za ovu cijenu,vjerujem da ćeš i ti biti zadovoljna :)

      Izbriši
  3. Ja sam vec desetak puta narucila nijansu 3 i za mene je idealna nijansa... Vise ne koristim drugi kameni puder! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je čuti da se još nekome sviđa.. da li je nijansa 3 za tamniji ili svjetliji tip kože? :)

      Izbriši
  4. Nice blog!

    I´m following you now. Would you like to visit my blog and follow me back?

    xx

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja ga koristim vec godinu dana, predobar je. Ne klizi sa kose, i super se stopi sa ostatkom sminke. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da odlicno "legne" na kozu, i ne djeluje ni malo neprirodno ili tesko :)

      Izbriši
  6. I ja ga koristim, perfektan je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) bas mi je drago da dosta cura ima pozitivno mišljenje o ovom puderu.. eto ovaj puder je dokaz da se i za malo novca moze dobiti odlican proizvod :)

      Izbriši
  7. Ja sam tek sad otkrila ovu stranicu i moram reci da sam i ja jedna od cura koje su odusevljene ovim puderom i kad stavim puder imam osjecaj da se samo nesto mekano na licu i lice mi nije umorno od pudera.Bravo :D samo nikad da odlucim posto mi je sada svjetlije lice da li da uzmem light sand ili natural :D stalna borba ,natural znam da je dobar u toku ljeta ali ovaj sad prelaz ne znam koji bih jer imam svijetliji prirodan ten :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jao onaj baršunasti osjećaj koji ostavlja na licu je nešto odlično.. ja sam ovaj puder već par mjeseci zapostavila, i sada koristim Rimmel stay matt ali mislim da ću slijedeći put opet kupiti ovaj :) istina je da su jako čudni sa bojama, zaista čovjek ne može da se odluči koju da kupi..

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe