SCHWARZKOPF GLISS- regenerator u spreju

lipnja 20, 2014

Iako sam se zbog ispitnih rokova odupirala da pišem blog, ipak sam pokleknula, prvo jer umjesto da učimo svi mi volimo da radimo nešto drugo, ehehe, a drugi razlog je bio novi CM-ov katalog u kojem je proizvod o kojem vam danas pišem na akciji, ali o tome nešto kasnije.


U koliko niste upoznate sa mojim tipom kose, evo par rečenica. Imam jako zdravu kosu (kuc kuc da je ne ureknem) ali opet izrazito masnu, ponekad mi ne izdrži duže od 24 sata da bude čista. Međutim kako je iza nas zimski period kada sam kosu puno više sušila fenom, vrhovi su mi se oštetili. Osim toga, imala sam poteškoće sa raščešljavanjem kose nakon pranja (nije to bilo ništa ekstremno ali opet nije ni onako kako sam navikla) i tada sam shvatila da je vrijeme da tražim neki kvalitetan proizvod koji će mi riješiti problem.


Schwarzkopf  Gliss regenerator u spreju je dosta hvaljen, mnoge bologerice su mu posvetile postove i to mi je bio znak da ga kupim. Da pređem na stvar, da li sam zadovoljna?


PAKOVANJE: Proizvod dolazi u plastičnoj bočici koja sadrži 200 ml. Radi na principu pumpice, kojom raspršite proizvod po kosi. Raspršivač je također od malo deblje plastike i odlično obavlja posao.


TEKSTURA: Regenerator je dvofazni, i koristi se kao i ostalo dvofazni proizvodi tako što ih protresete i oni te dvije faze se sjedine.




SASTAV I UPOTREBA:  Pored ove bočice u prodaji možete naći još nekoliko vrsta Gliss regeneratora, zavisno naravno od toga šta vam odgovara, npr. ovaj je za dužu kosu sklonu ispucalim vrhovima.  Ja sam kupila ovaj koji je obogaćen sa 7 različitih ulja koji omogućavaju lakše raščešljavanje. Pošto vam neću pisati sastav odmah da naglasim da se svih 7 ulja nalaze na samom vrhu sastojaka. Također regenerator na listi sastojaka poslije ulja odmah sadrži i tekući keratinski kompleksom koji obnavlja oštećene vlasi. S obzirom da u sebi sadrži dosta ulja, a da ja i onako imam masnu kosu, izbjegavam nanošenje regeneratora na tjeme, tako da mi ne utječe na masnoću kose, bar ja nisam primijetila znatnu razliku. Proizvođač naglašava da se može nanositi i na mokru i na suhu kosu. Ja preferiram nanošenje na mokru kosu, jer stvarno nemam potrebe da ga kasnije stavljam i na suhu, dovoljno mi drži kosu lepršavom do slijedećeg pranja :) Jednom sam probala na suhu i mogu samo da kažem da se brzo osuši na kosi i pomogne pri raščešljavanju. I da dodam da se regenerator ne ispire, ole!


MOJE MIŠLJENJE: Ovo čudo u bočici ne mijenjam do daljnjeg. Odlično miriše kao da ste u salonu, a još bolje obavlja svoj posao. Možda ću samo probati neki drugi od Gliss regeneratora i to je to.


CIJENA: Već sam rekla da su Gliss regeneratori na akciji u CM, ali samo za one koje posjeduju CM club karticu. Cijena na akciji je 5,50 KM i vjerujem da je super prilika da sada kupite ovaj regenerator u koliko raspolažete ograničenim budžetom. Regularna cijena regeneratora je oko 8 KM. 

OCJENA: 5/5


Do slijedećeg posta, šaljem vam poljupce,

Vaša M.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Bez ovog ne znam da živim. Probala sam vjerovatno sve verzije ovog spreja i bez njega se ne mogu počešljati nakon kupanja. Volim, volim, volim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da nema te osobe koja ga je probala a da ga nije zavoljela.. ja jos nisam sve vrste probala, ali mislim da ću iskoristiti ovaj popust u CM da probam neki drugi :)

      Izbriši
  2. Ja imam rozi :-D gledala sam koji da kupim i naravno boja me privukla. Dosta mi je pomogao pri češljanju tako da i ja imam ljubav prema njemu :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kada sam kupovala ovaj nije bilo rozog, tako da će on biti vjv slijedeći koji ću kupiti jer čujem dosta pohvala baš za njega :)

      Izbriši
  3. Ja imam jako dugu kosu, nije mi nešto oštećena ali uvijek je kao lepršava ja kažem napuhana heheh zvuči smiješno i treba mi nešto da je tako reći zagladim ne znam bi li ovo pomoglo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da bi ovo moglo da upali, jer kod sebe primijetim da je manje "napuhana", samo nemoj uzeti ovaj žuti, možda bi ti rozi bio dobar..

      Izbriši
  4. obožavam njihove sprejeve za kosu, ovaj mislim nisam konkretno isprobala, ali sve druge koje jesam su super :D
    lijepo raščešljaju kosu, ne zamaste ju dodatno i, kao što si rekla, miriši ti kao da sidošla iz salona frizerskog :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izgleda da niko nema zamjerke na ove regeneratore.. ja jedva cekam da probam i druge, ne znam zato to nisam prije uradila :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe