BALEA AQUA SPREJ

kolovoza 11, 2014


Ćao drage moje. U prošlom postu sam vam objavila sliku i obećala da je slijedeća recenzija o jednom od proizvoda sa te slike, i tako poslije par dana obećanje ispunjavam.


UVODNE RIJEČI: Mislim da su sve djevojke koje me prate dobro upoznate sa činjenicom da sam bila na kratkom odmoru, na brzinu spremila par proizvoda u kofer i put pod noge. Međutim proizvodima našao se i ovaj Bale Aqua sprej za lice i tijelo. Kada sam ga vidjela u dm pomislila sam kako bih bilo zgodno imati ovakvo što na plaži da me malo osvježi ukoliko budem lijena da se idem kupati u moru.
DOKAZI I ČINJENICE: Pakovanje je izuzetno kvalitetno, čvrsto, identično kao u dezodoransa. Dolazi u količini od 150 ml. Međutim najbitniji dio samog proizvoda jeste raspršivač na vrhu pakovanja. Raspršivač treba da bude takav da vam prilikom stiska ravnomjerno nanese proizvod, da izađe dovoljna količina i naravno da se ne desi da pola proizvoda završi u zraku a ne na vašem licu. Po mom mišljenju ovaj raspršivač je zaista kvalitetan, super nanosi proizvod i za njega bih imala samo riječi pohvale. Proizvod nanosim tako što ga prvo promućkam i onda nanesem u količini u kojoj želim. Proizvođač naglašava da bi radi boljeg nanošenja proizvod trebalo držati uspravno i tu se slažem, jer se samo tako ravnomjerno nanese na kožu, ali i da se ne držite tog pravila proizvod će opet izaći iz bočice. Eh sada dolazim do onog djela koji mi se najmanje sviđa, a to je sastav. U životu nisam koristila neki beauty proizvod koji u sebi sadrži samo dva sastojka, sve dok nisam probala ovaj. Da, da, bočica sadrži samo dva sastojka, vodu i nitrogen. Mislim da je besmisleno komentirati učinak vode i nitrogena na lice, ali jedna činjenica je nepobitna, a to je da ništa lice ne može osvježiti kao voda. Dakle od Balea Aqua spreja ne možete očekivati da vam hrani lice, regeneriše, ili bilo šta drugo osim da osvježi. U prvi mah mi se zbog te činjenice proizvod nije svidio, ali onda kada sam shvatila da poslije sat vremena ležanja na plaži trebam neko osvježenje na koži, i posegnula za ovim proizvodom, od njega sam to i dobila. Iznenadilo me je i to što je voda ostala hladna unutar bočice iako sam je držala i do 4 sata na suncu. Za svježinu vode preporučujem da bočicu čuvate u frižideru kada ste u mogućnosti. 




ZAVRŠNE RIJEČI: O dostupnosti ovog spreja sam pisala još u uvodu, dakle s obzirom da je riječ o Balea proizvodima, možete ih naći u svim dm prodavnicama. Cijena spreja je nešto malo više od 3 KM ako me pamćenje dobro služi.
PRESUDA: a) Neću da vas lažem ovo nije proizvod koji apsolutno morate imati ili ga uopće imati.
        b) Dobra strana mu je to što osvježava. Nažalost po gradu i vrućem asfaltu ga ne mogu koristiti jer bi mi skinuo i ono malo šminke što imam na sebi, hehe. 
                     c) Bočica je izuzetno kvalitetna, i zadržava svježinu vode. 
                     d) Cijena mu je pristupačna, ali isto tako ako imate neki bočicu sa dobrim raspršivačem,                                  možete je iskoristiti, nasuti vode i to je to. Ja ću slijedeći put to uraditi, a koristit ću bočicu od Gliss regeneratora za kosu. 
                     e) Napomena velika ide tome da ovo nije termalna voda, poput oni od Vichy, Avene ili LRP. 
Ocjena samog proizvoda je 3/5, jer u biti plaćate samo bočicu, vodu i onako svim imamo :).


I za kraj opet još jedan slikica koja je ujedno i najava za moju slijedeću recenziju i zadnji proizvod koji sam svakodnevno koristila na moru. 

Jeste li probale ovaj ili neki drugi raspršivač? Vaše mišljenje, vrijedi li ovo kupovati bez obzira na nisku cijenu? 


Puno poljubaca od Vaše M.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Imam :Đ slažem se da uglavnom plaćamo samo bočicu, jer ovaj proizvod samo osvježi lice i to je to :D zgodno je imati ovakvo nešto, ali nije baš neophodno. Meni je super poslužilo na plaži i dečko je oduševljen (mada, on je oduševljen svakom kremom koju izvadim iz torbe, jer mu je sve nepoznato haha) tako da bih je opet kupila, ali isključivo za plažu, bazen ili slično :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da ovo je samo za osvježenje onda kada nemas nikako kozmetike na licu, osim naravno ako nije vodootporna.. moj brat je također oduševljen bio, valjda mu je bilo zanimljivo da se "prsce" hehehe.. ne znam za tebe ali ja svoj nisam potrosila iako sam ga bas bas koristila..

      Izbriši
  2. Meni stara bočica od Gliss raspršivača služi za ružinu vodicu, koju sam sama napravila i mogu ti reći da služi svrsi, pa obavezno probaj i to što si naumila, samo dobro isperi bočicu, da ne ostane miris, jer ćeš imati osjećaj da pršćeš ulje za kosu po licu, što mi se desilo prvi put kad je nisam fino sterilisala. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je ona odmah pala na pamet, jer se može otvoriti i ima super raspršivač.. Hahaha, hvala na savjetu, dobro ću je oprati, ne želim još više ulja na licu, imam ga i previse :) :*

      Izbriši
  3. Mnogo su ti lepe slike, moram to prvo da kažem. :) Imala sam ovaj sprej prošle godine, ništa inovativno, a opet dobro dođe u nekim momentima. Sad se razmišljam da li da ga uzmem, kod nas je malo skuplji, jedno 3 evra, što mu dođe nekih 6 maraka. Tako da možda ipak sačekam sl nedelju kad budem u Bosni i tamo ga kupim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na divnom komentaru za slike, trudim se da mi budu što bolje, i vidim da vremenom napredujem :) iskreno 3 eura je zaista puno za ovaj proizvod, a kada već dolaziš u Bosnu odloži onda malo kupovinu :) :*

      Izbriši
  4. Išla sam nedavno u dm po ovu vodu i umjesto nje kupim serum i još neke sitnice i sada vidim da nisam puno propustila. :-) Ja se rashladjujem tako sto u sprej bocu uspem destilovanu vodu, koju držim u hladnjaku i kada zatrebam osvježenje samo se pospricam, odlično je a ustedim novac. :-) Btw divne su ti slike :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na divnom komentaru za slike :) zaista nisi nista propustila, i ja ću od sada da radim kao i ti, svidja mi se ideja da voda bude destilovana. Ovaj Balea sprej nije puno novca, ali znam da ih mogu potrositi na nesto drugo, recimo krasne essence olovke za usne :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe