KIKO 30 DAYS EXTENSION MASKARA

kolovoza 01, 2014

Kakva je trenutno situacija kod mene? Preselila sam se iz jednog grada u drugi nakon 5 godina, fino se smjestila i ona bum, opet selidba ili bolje reći kratkoročna selidba kod dede, samo dok mi se stan ne renovira, možda i skoknem do mora. 


UVODNE RIJEČI: Dakle svu kozmetiku zadnjih dana samo raspakujem, spakujem, raspakujem i tako u nedogled :) Prilikom drugog raspakivanja, uočila sam ovu maskaru, na koju sam totalno zaboravila, pa iako nemam baš prostora da pišem i teško hvatam net, ona je vrijedna pažnje i mog truda da napišem post o njoj. Riječ je o Kiko maskari, koju sam dobila još prošlo ljeto na poklon od drugarice sa njenog putovanja u Rim. Kiko proizvodi nažalost nisu dostupni na našem tržištu ali sam uspjela da na njihovoj stanici nađem ovu maskaru, cijena joj je 8 eura.

DOKAZI I ČINJENIOCE: Maskara dolazi u klasičnoj tubi za maskare. Mislim da mnoge od vas i neće biti lude za ovim pakovanjem, za mene je solIdno, možda ima malo previše slova na njemu, ali hajde dobro i onako mi se kod mnogih maskara vremenom sva ta slova izbrišu i jednostavno nestanu. Što se tiče same teksture maskare, tu imam šta da pišem.  Prilikom prvog nanošenja bilo koje maskare i njenog korištenja uočim promjene u teksturi, vremenom se maskare zgusnu, međutim to sa ovom nije slučaj. Tekstura se vremenom nije mijenjala, uvijek je bila po mom ukusu ni previše gusta ni prevodenasta. Da li je maskara dovoljno crna? U koliko tražite izrazito crnu maskaru, boje katrana, to sa ovom nećete dobiti, međutim u koliko ste kao i ja ljubiteljica jednostavne crne maskare onda je ova pun pogodak za vas. Jedan sloj maskare nije nikako dovoljan da bi ste definisali trepavice, dok sa drugim slojem dobijete ono što me je najviše oduševilo kod ove maskare, a to su apsolutno, maximalno razdvojene trepavice. Što se tiče same dužine trepavica, ja imam dovoljno duge pa ne mogu sada da sudim da li bih za vas to bilo dovoljno, međutim možda će vam biti interesantan podatak da proizvođač navodi kako maskara poslije 30 dana korištenja pospješuje rast trepavica. Da budem iskrena ja na to nisam obraćala pažnju, ali vjerujem da mi se sa trepavicama nešto značajnije desilo da bih to i primijetila. Sastav maskare nažalost nije naveden na samom pakovanju.. Na očima se zadržava skoro cijeli dan, ne truši se niti malo, a i u vrućim ljetnim danima (koji kako je krenulo nećemo ni imati nažalost) ne klizi sa trepavica. Njeno nanošenja na umjetne trepavice je također zadovoljavajuće mada bi za umjetne trepavice moja preporuka išla maskarama koje u sebi sadrže intenzivniju crnu boju. Kada sam otvorila prvi put maskaru i ugledala četkicu za nanošenje, moja  prva pomisao je bila nema šanse da ću biti sa ovim zadovoljna jer volim kada mi četkica ima jako guste dlačice a ova uopšte nije takva, ali odmah poslije drugog sloja promijenila sam mišljenje, naravno na samu četkicu se sve mi još bolje naviknemo korištenjem. Nažalost ovu maskaru sam još prije par mjeseci potrošila i zbog toga ne mogu da vam pokažem kako izgleda na očima, vjerovatno sam njeno pakovanje čuvala za "empties" posta..



ZAVRŠNE RIJEČI:  Kiko maskaru sam koristila okvirno nekih 4 mjeseca i to svakodnevno, dok više iz nje nisam mogla izvuči niti malo maskare. Sve u svemu razdvajanje trepavica je njen najveći adut. Maskaru nažalost, kao ni ostale Kiko proizvode ne možete naći u prodaji u Bosni i Hercegovini, a pošto sam je dobila na poklon ni tačnu cijenu ne bih znala da kažem.

PRESUDA:  a) odlično razdvajanje trepavica i to je njen najveći adut
b) o dužini trepaica stvarno ne bih mogla da presudim
c) iako nije vodootporna dugo se zadržava na očima, ne topi se niti truši uopšte
d) pakovanje je zadovoljavajuće

Ako bih objektivno ocjenjivala maskaru vjerovatno bih joj dala ocjenu 3.5/5 zbog pakovanja i toga što efekt rasta trepavica koji navodi proizvođač nisam uočila, međutim pošto ja od maskare jedino tražim da mi razdvoji trepavice, a rijetko koja je uspjela u tome kao ova Kiko, naprotiv od svih korištenih maskara jedino je ova apsolutno uspjela da me zadovolji, moram da joj dam čistu 5.

Do slijedećeg posta, šaljem vam puse, 
Vaša M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. čini se kao solidna maskara :)
    super što razdvaja trepavice, ponekad mi je to najbitnije
    i mislim da je svima bitno da se ne trusi i razmazuje, pa pohvale i za to :D
    nisam još ništa isprobala od Kiko kozmetike :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je definitivno među farovirtima, ne kažem da nema bolje jer sigurno ima, ali ovu vrijedi imati kada želiš ono skroz razdvojene trepavice.. a što se tiče Kiko kozmetike imaju stvari koje su zaista kvalitetne, lakovi su im recimo super što se tiče boja, ali su i malo prejaki za nokte.. :)

      Izbriši
  2. Čini se kao dobra, rado bih vidjela kako izgleda na očima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nazalost potrosila sam je jos prije par mjeseci, ali ako je opwt budem kupila, postavit cu sliku na ovaj post. A o tome cu naravno obavjestiti i preko fb :-)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe