LE PETIT MARSEILLAIS ŠAMPON

kolovoza 08, 2014

Sasvim iznenada sam se odlučila za kratki odlazak na more od 4 dana. Ništa puno, ali meni dovoljno da napunim baterije :) Neplanirana odluka, za sobom je donijela i brzinu u spremanju, tako da nisam imala puno vremena da se spremim. Stavila sam samo ono najpotrebnije i put pod noge.

UVODNE RIJEČI : Cjelodnevno izlaganje kose suncu i morskoj soli iziskuje i posebnu njegu. Za one koji nisu upoznati imam izrazito masnu kosu i raznim šamponima i preparatima to pokušavam popraviti. Međutim kada sam na moru znam da mi je najmanji problem masna kosa jer svakodnevno je perem tako da se ta masnoća i ne primijeti, tako da se više fokusiram na njegu kose nakon sunčanja, i održavanju njene vlažnosti zbog prevelike izloženosti zaista jakom suncu na koje moja kosa i nije baš navikla, naročito ne ovog ljeta. Od kada je u prodaju kod nas izašla kolekcija LPM imala sam želju da probam neki od njihovih šampona, i poslije kratkog razmišljanja odlučila sam se na ovaj od slatkog badema i ekstraktom lanenog sjemena. Ovaj šampon je namijenjen za hidrataciju i raščešljavanje normalne kose sa lomljivim vrhovima. Odmah vam je jasno koje riječi su me najviše privukla "hidratacija" i "raščešljavanje". Nije li to ono što nam je najpotrebnije kosi kada smo na moru?


DOKAZI I ČINJENICE: Da krenem od pakovanja. Šampon dolazi u bočici od meke plastike u količini od 250 ml. Moram da se osvrnem na čep ili poklopac bočice. Riječ je o čvrstoj plastici, međutim čim sam kupila šampon taj čep mi je djelovao jako nestabilno, s lakoćom se mogao skinuti i bila sam ubjeđena da će sigurno u jednom trenutku popustiti i da će se proizvod naći svuda po mojoj torbi, tako da sam ga zapakovala čak u dvije vrećice. To se nikad nije desilo, a premještala sam ga, nosila na plažu u torbi kako bih se mogla kratko istuširati na tuševima. Dakle iako djeluje nestabilan, mene nije izdao. :) Što se tiče same teksture, proizvođač navodi da je riječ o kremastoj glatkoj teksturi, međutim ja se s tim ne mogu složiti. Istina je da je tekstura glatka, ali nije kremasta, po mom mišljenju šampon je jako rijedak, vjerujem da tome doprinosi i činjenica da je kao prvi sastojak šampona navedena voda. Lako izlazi iz bočice, čak nema potrebe da uopšte stišćete bočicu, izaći će bez problema. Moram da naglasim da ni takva tekstura za mene nije problem. Sastav možete da pogledate na slici, nadam se da je dovoljno vidljiv, tako da ću se u ovdje fokusirati na ona dva sastojka koji su i istaknuti na samoj bočici a to su: mlijeko slatkog badema i ekstrakt lanenog sjemena. 
Mlijeko slatkog badema- u ovom proizvodu nalazi se na 8 mjestu sastojaka sa najvećim udjelom, proizvođač ovaj sastojak dobiva od mediteranskog badema. Zašto ga proizvođač ističe? Bogato je mineralima i vitaminima A,B1,B6, te vitaminom E. Zaslužno je za hidrataciju , glatkoću i  mekoću, te odgovara svim tipovima kože iz razloga jer se brzo apsorbira. Vjerujem da je ovaj sastojak najviše zaslužan za ono što sam od šampona dobila, a to je nevjerovatna glatkoća kose. Mislim da u životu nisam nikada imala ovako glatku kosu, lako se razdvaja i baš mi je lepršava.
Šampon izuzetno finog ugodnog mirisa, i vjerujem da mirisu uveliko doprinosi ovaj sastojak, jer imam iz ove linije i gel za tuširanje od slatkog badema, o kojem sam vam i pisala u ovom postu.

Ekstrakt lanenog sjemena- je slijedeći poslije mlijeka slatkog badema, dakle 9ti na listi. O učinku lanenog sjemena na samu kosu nisam našla neki značajniji podatak, osim možda to se u samom sjemenu lana nalaze velike količine omega masnih kiselina. Lan je inače poznat kao njegujući sastojak koji oporavlja organizam, pa vjerujem da takvo dejstvo ima i na kosi. Ispravite me ako griješim i naravno pišite mi ako nešto više znate o njegovom djelovanju na kosu. Ekstrakt lanenog sjemena iz LPM dobivaju od  francuskog lana certificiranog organskog porijekla. Što se tiče sastava još ću samo navesti da šampon u sebi ne sadrži parabene.



ZAVRŠNE RIJEČI: Tokom izlaganja kose suncu i moru, bila sam izrazito zadovoljna ovim proizvodom, njegovo je, dao potrebnu hidrataciju, a o glatkoći kose nemam dovoljno riječi kojim bih opisala taj predivni osjećaj kada prođete rukom kroz kosu. Što se tiče mog masnog tjemena kose, ovaj šampon mi u tome nije pomogao. Šampon je namijenjen za normalnu kosu, te od njega nisam očekivala niti mogu, da mi smanji masnoću kose. Moram naglasiti i to da mi se pojavila perut, ali to mi se apsolutno uvijek dešava kada pokušam eksperimentirati sa šamponima, tako da je vjerovatno do mene, ali opet ne mogu da vam to ne naglasim. Cijena šampona kreće se oko 5 KM i dostupan je u svim drogerijama i većim tržnim centrima.

PRESUDA: a) daje nevjerovatnu glatkoću i mekoću kosi
                   b) uz malu količinu regeneratora razdvaja kosu
                   c) hidratizira kosu
                   d) izazvao mi je perut
                   c) kosa mi se jako brzo masti (mada to stvarno ne mogu da pripišem njemu u minus)
                    e) odlična cijena i dosupnost

Dakle u koliko imate normalnu kosu, vjerujem da bi ste apsolutno bile zadovoljne ovim šamponom, naročito kada uzmem u obzir cijenu i kvalitetu. U koliko imate masnu kosu, ovaj šampon jedino što bi pozitivno radio na vašoj kosi jeste taj svilenkasti osjećaj. Dakle ako samo koristim ovaj šampon onda bi ocjena bila 3/5, a u kombinaciji sa šamponom za masnu kosu bio bi odličan. I za kraj evo još jedne sličice, na kojoj se nalazi i proizvod o kojem vam uskoro pišem. 


Jeste li nešto koristile od le petiti maseilliais? Koji ja vaš šampon za more i sunce? Imate li preporuku koji šampon koristiti za masnu kožu? Pišite mi.. :) 

xoxo, M.

You Might Also Like

7 komentari

  1. nisam ništa još koristila od njih, a sve nešto planiram :)
    moja kosa nije ni premasna ni suha, mislim da bi mi bio oke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda vjerujem da bi tebi super odgovaralo. obavezno probaj bar njihove gelove za tusiranje super su :)

      Izbriši
  2. nisam nista koristila i sve važem šta bih, ne bi mi bas odgovarao ovaj šampon jer jer mi se kosa pri tjemenu masti i najbolje mi odgovara elseve total repair 5 pa probaj sa njim :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, hvala ti bas cu taj probati.. Lprm ima zaista super cijenu cijelog asortimana, pa i ako ti se nesto ne svidi nije velika steta.. Cijenu ovog sampona cu danas staviti samo da provjerim u cm ili dm.. :-)

      Izbriši
  3. Ja sam probala LPM sampon i regenerator sa medom i šea mlijekom, zuto pakovanje uglavnom.Inace imam normalnu i zdravu kosu, al' privukao me je miris ovog sampona ^_^ iako je sampon za suvu i ostecenu kosu. Prva dva pranja kosa mi je bila divna, a onda se pojavila peru (koju nikad nisam imala), odlucila sam da mu dam jos koju sansu,nadajuci se da on nije uzrok peruti... al' prevarila sam se. Tjeme mi je bilo tako isuseno, sa bijelim pecatima, tako da sam definitivno morala odustati od ovog sampona. Regenerator je ok, ali sampon se je za moju kosu pokazao kao jako los. A ne mogu da zamislim kako tek izgleda na suvoj kosi, ako je moju normalnu ovako isusio :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao što si imala to iskustvo.. Ja sam baš nedavno opet korsitila ovaj šampon, jer mi je ostalo nešto manje od pola bočica, još od ljeta i evo jučer sam potrošila i zadnju kap.. Meni ovaj rozo bijeli neodoljivo miriše, a problema sa peruti sam i ja imala, ali ništa što nisam ubrzo mogla da riješim uz kombinaciju sa fitoval šamponom protiv peruti.. u svakom slucaju i ja sam misljenja da ako ovaj ne odgovara, da pređete na neke druge šampone, sreća tržiste obiluje samponima :)

      Izbriši
  4. Ja sam kupila rozi šampon i regenerator sa ocatom i tri vrste cvijeća, malo je reći da sam oduševljena. Svima ga preporučujem. Inače mi je kosa suha, valovita, i imam problem sa dermatitisom na tjemenu, svrbi me, javljaju je krastice i perut. Od kako koristim, sve je prestalo. A kosa ima predivan miris i sjaj... Mojoj sreći nema kraja :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe