MANICURE #1

kolovoza 13, 2014

Drage moje ljepotice, iako je danas u planu bio "new in" post, zabava je otišla u drugom sjeru i tako je nastao ovaj post. Nadam se da mi to nećete uzeti za zlo? Poslije nešto više od mjesec dana mogu da kažem da su mi nokti opet koliko toliko pristojne dužine. Nisu mi nokti popucali ili nešto slično, do sada s tim na sreću nisam imala problema ( kuc, kuc da ne ureknem), nego je bio mjesec posta kada zbog vjerskih razloga ne mogu imati duge, niti nalakirane nokte. To mi je taman super došlo da mi se nokti malo obnove i da im posvetim više pažnje u pogledu njege i hranjenja. I eto tako naizad opet polako vraćam svoje noktiće, i to sa većom željom da radim nešto novo na njima. Šta sam to novo radila danas?



Iskreno, do sada nikada nisam koristila pečate za nokte, smatrala sam se i suviše nespretnom za to. Međutim baš te pečate dobila sam na poklon od momka, i naprosto nisam mogla odoljeti koliko su bili divni i tako bacim se u isprobavanje. Jedan, dva, tri puta i to je to, naučila sam kako savršeno staviti pečat, jupiii. 





Za ovaj manikir koristila sam:
Essie lak (nijansa stylenomics)
Sally Hansen ( nijansa pumice-pierre ponce)
Pečati Essence (kolekcija love letters)






Zašto zeleno-mint kombinacija? Ovih dana zelena mi se toliko sviđa da i odjeću sve više nosim u tim tonovima, a i pomalo sam sita roze boje na noktima, previše sam je stavljala dok su mi nokti bili još kratki.
Pišite mi sviđa li vam se? Šta bi ste vi promijenile, dodale? U koliko se odlučite da pravite nešto slično na svojim noktićima pošaljite mi slikicu :)



xxxx, M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Meni su ovi pečati super, znam da sam davno nekad imala priliku rukovati sa jednim i iskreno bih voljela ponovo uzeti jedan, volim suptilne i nenapadne detalje na noktima :)
    Tvoji divno izgledaju c:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam dugo bila skeptična, i moram da priznam da sam za prvi put i više nego zadovoljna :) vidjela sam da na ebayu imaju dosta jeftino da se kupe ove plocice sa motivima pa ću vjerovatno to uskoro da stavim u svoju korpu, heheh.. hvala ti na komentaru i divnim riječima.. :)

      Izbriši
  2. Nisam probala Essence pločice,ali imam kompletnu posadu Konad-ovih motiva...za nekoga ko je u potpunosti smotan za nail art pločice su spas barem sam tako mislila i za set od 7 Konadovih lakova i pločice dala 175 km...dodju tu tako neke boje i jedan top coat...od svega sam potrošila top coat i par puta uspijela staviti neki motiv crnim lakom jer ovi ostali ni jedan ne uspijevaji :( a drugi lakovi se uopće ne mogu primjeniti na pločicama...najžalosnije potrošen novac :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne mogu vjerovati, tolika cijena a loša kvaliteta.. ja sam zaista bez problema koristila druge lakove, bit je samo da budem brza da se ne osuši na pločici, onda je nemoguće nanijeti na pečat, ali zaista nije mudro slovo.. Essence su puuuno jeftinije pa savjetujem ti da probaš s njima, daj bar još jednu šansu slatkim pečatima hehehe :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe