B-DAY WISHLIST ( I dio)

rujna 29, 2014

Bliži mi se rođendan, i već mjesec dana ranije počinjem da smišljam u glavi šta je to što mi treba, što bih željela da imam. Naravno svjesna sam da su to većinom nerealna očekivanja, jer sve moje drugarice, drugovi, i ostala klapica još uvijek nisu u financijskoj mogućnosti da me iznenade nečim takvim, ali to ne sprječava da se malo zaigram u svojim mislima i pustim maštu na volju. Neću lagati pa ću reći da uvijek postoji bar tračak nade da ću dobiti ako ne isti sa liste onda bar sličan poklon, i uvijek dežurni za takva iznenađenja budu ili moja drugarica koju znam nešto više od 20 godina (skoro pa cijeli svoj život) ili moj momak. Pošto bih bila veoma duga lista da u jednom postu stavim sve što želim odlučila sam da sve to fino podijelim u 3 dijela koja će ukupno sadržati 30 proizvoda:
I dio: odjevni predmeti (10 stvarčica)
II dio: slatki mali predmeti (10 stvarčica)
III dio: kozmetička lista (također 10 najpotrebnijih stvari)



Dakle evo i apsolutno skraćene liste mojih odjevnih predmeta o kojima u posljednje vrijeme maštam. Potpuno sam svjesna da je većinski dio ovog dijela liste pun "nerealnih" očekivanja, dok će se pak u drugom dijelu naći ono što je ipak moguće za dobiti, heehe. Kreće moja mašta...

1. ČIZME ZARA ILI P&B
Nedavno mi je cimerka pokazala ove ZARA čizmice i moram da priznam da sam od tada zaljubljena u njih, međutim pošto nosim broj 35 (da, da dobro ste pročitale) nisam sigurna da li bi mi ove 36 odgovarale, ali zato imaju u P&B jedne također slatke, doduše totalno drugačiji model, bez pete ali nema veze


2 i 3. CRNI I SMEĐI"KRZNENI" PRSLUK
Možda se u naslovu primijetile "i", dakle za razliku od čizama ovdje nema ili ovaj ili ovaj. Želim oba! :) Već godinama sanjam da kupim jedan "krzneni" prsluk i mislim da je stvarno vrijeme ako ništa bar da sama sebi ovu želju ispunim :) Trenutno u Stradivarius-u ima jedan ovakav i ima big like od mene, ili ovaj iz Kotona koji mi se još više sviđa radi kaiš.


4. CRNE RUKAVICE 
Prošlu zimu sam izgubila moje drage crne rukavice koje su idealno išle uz moju malu ruku, tako da mi hitno trebaju nove. Ne tražim kožne, bitno mi je samo da mi idu fino uz ruku, onako elegantno, te sam on line vidjela da u Stradivarius-u  imaju ove koje su mi pre pre premedene, samo se nadam da lijepo "legnu" na ruku

5. ŠAL
Prošle godine sam dobila jedan smeđi šal, pa je ove godine red na jedan crni ili crno-sivi. Nažalost cijena šalova je jako visoka, mada mi nije jasno čemu to, tako da sam više za varijantu kupovine na pijaci ili lokalnim prodavnicama. Ah da, napomena ide na to, da volim ove mekane, i obavezno zatvorene šalove.
(lijevi sa slike je Accessorize, dok je desni "ne markirani")

6. KAPA
Kapa mi ruku na srce ne treba, ali recimo da bi voljela imati jednu ovog tipa. Što se tiče boje, sve osim crne mi je sasvim ok.

7. USKA KOŽNA CRNA SUKNJA
Sad će se moje drugarice početi hvatati za glavu i pitati se zašto sam na listu stavila suknju, kada i imam u izobilju a skoro nikad ih ne nosim. Dobro, dobro, istina je. Opet ću da se pravdam pa ću reći, da je ovo "TA" jer je uska, crna, kožna. Može li bolja za zime od ove, ostale koje imam su ipak sve ljetne :) eto nadam se da sam se bar malo opravdala. Suknja koju želim i koju ću da nosim je iz Kotona, čini mi se najnovije kolekcije. Našla sam je na njihovoj službenoj stranici, pa se nadam da će biti dostupna i u SCC, čisto ako bi se neko odlučio da mi pokloni. Molim veličinu XS (eventualno S)! 

8. TEKSAS KOŠULJA
Već dugo vremena tragam za teksas košuljom. I kada uspijem da nađem onu koja mi savršeno odgovara, nažalost bude mi preskupa. 

9. SPORT LEGGINGS
Slijedi nam hladniji period, pa se nadam da bi me neka fina sportska oprema natjerala da se malo pokrenem i držim tijelo u kondiciji. Prije svega dobro bi mi došle jedne sportske "tajice".

10. BILO ŠTA ZIMSKO
Dakle, pošto je riječ o mom rođendanu i tome da sam apsolutno svjesna toga koliko mi je teško udovoljiti sa poklonom, na listu sam odlučila da stavim i ovo. Voljela bih zaista da ove godine dobijem nešto zimske gardarobe, a pošto je nezahvalno nekome kupovati odjeću onda ovakav poklon očekujem od mame ili neke bliže porodice :) pa tako, bilo šta da mi pokloni, obradovati ću se tome kao malo dijete. 

Eto ga to bi bilo to što se tiče mojih odjevnih predmeta. Za par dana donosim vam nastavak moje b-day wishliste. 

Da li vam se nešto od ovoga sviđa? Šta imate sa moje liste? Šta se nalazi na vašoj wislist-i?
Slažete li se sa ovom mojoj rečenicom: Bilo koji poklon koji je dat od srca, biti će primljen od srca?
xoxo, M. 

* Sve slike preuzete sa neta

You Might Also Like

16 komentari

  1. većinu toga ima i kod nas, našla sam jedne sportke tajice ovde i nisu tako skupe, marame zatvorenog tipa nađem snizene još sa kuponom.... a nasla sam i još dva para čizama i još jedne čizmice i onda sam si mirna. misli pozitivno i mastaj kao da već imas ono o čemu pišeš :) (p.s. pozitivna psihologija)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nedavno sam otkrila razmišljanje pozitivne psihologije i recimo da sam ostala oduševljena, samo još da istjeram ovog pesimističnog vraga iz mene hehehe.. Marame zatvorenog tipa se i kod nas mogu naći povoljno u nekim prodavaonicama ili na pijaci, ali kada su u pitanju poznatije marke, cijene su zaista užasno visoke..

      Izbriši
  2. Stradivarius ima odličnih stvari, ja sam sebi tamo zapikala jedan sako, al sviđa mi se svašta nešto....morat ću otići opet da vidim šta novo ima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni se ljetna gardaroba kod njih baš svidjela.. Još uvijek nisam fino pregledala ovu novu kolekciju pa ću i ja uskoro vrnuti do njih.. iako sam prvobitno bila protiv gradnje SCC, to je sada bar po meni najbolje mjesto za kupovinu, jer nudi tako fine brendove :)

      Izbriši
  3. Oba modela čizama su wooow. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle i ti bi bila neodlučna kao i ja, heeheeh.. ja nade polažem bar na to da će mi ove iz P&B odgovarati :)

      Izbriši
  4. Ja voooolim wish liste :D Meni je rođendan u januaru, ali vidim da je vrijeme da se počnu ideje skupljati :D Sviđa mi se apsolutno sve sa liste - kožne rukavice i meni trebaju jer sam svoje kožne negdje izgubila, krzneni prsluci su mi se nekim čudom počeli sviđati ali ne stoje mi srećom :D, šubara mi je genijalna i takvu tražim za ovu zimu, šalova imam na izvoz (pogledaj na ebayu :D), a sportske tajice sam kupila nedavno a imam već jedne iz H&M koje su savršpene (pogledaj u new yorkeru, imaju novu sportsku kolekciju).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa moja wish lista :) Šubare su mi još od prošle zime želja, no kako nije bilo velike hladnoće ubijedila sam sebe da mogu bez nje, međutim ne ubija se ljubav tako, pa su mi opet na listi želja :) hvala na savjetu da pogledam na ebay, to sam totalno zaboravila, a vjerujem da mogu naći baš lijepih.. Mislim da sam vidjela te u NY i odlične su mi, kao i iz Terranove, pa ako mi niko ovu želju ne ispuni ispunit ću je sama sebi heeheh :)

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. :) ako ništa 10u želju će nam sigurno mame da ispuni uz malo molbe :)

      Izbriši
  6. dijelimo ljubac prema ovakvim šalovima i teksas košuljama :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Prve cipele iz Zare su mi eksta. Sto me podsjeti da mi trebaju neke gleznjarice. Imam gomilu stiklica i sandala, a ide jesen, a ja bosa. :-) Isto imam malu nogu, a usku, i bas tesko nadjem obucu koja bi zadovoljila sve moje kriterijume. Ja sam prosle god. u jednom Second H. nasla gomile rukavica, koznih, od velura, potpuno novih i upakovanih i kupila crne, crvene i petrolej zelene skroz nesto jeftino, a bile su malene i uske. Mozda da obidjes SC radnje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao znam tvoju muku sa obućom.. Nemam mi ništa gore nego to kupovati.. Gdje god dodjem i pitam imaju li 35 broj, svi me gledaju kao da sam trazila leteći tanjur. hahaha.. a dobra ideja sa SH, pogledat cu u par njih :)

      Izbriši
  8. Te druge čizmice su mi preslatke i kod mene samo takve dolaze u obzir, sve preko gležnjeva je NO-NO. Inače obožavam kada mi se vide gležnjevi i to je jedan od razloga što mrzim dublje čizme -.- budući da zimi ne mogu baš u cipelama da hodam, nalazim kompromise. Imaš finih čizmica u Retru, a nisu preskupe :) Što setiče tajica, ja ti preslažem da uložiš u dobre tene i sportski grudnjak, a tajice i nisu toliko bitne, samo neka nisu one futrovane. Ništa ne motiviše bolje od tena za trčanje :D Krznene prsluke i sama jako volim i imam ih šest xD prošle godine je bilo lijepih u New Yorkeru, a ove godine još uvijek nisam ništa gledala, jer još uvijek odbijam da obučem jaknu :DKožna suknja mi se jako sviđa, ali meni bi bila apsolutno neiskorištena, tako da se nadam da me neće ponijeti neka želja da je kupim haha :D I ja sam razmišljala da kupim rukavice, jer jedine koje nosim su one za skijanje, na skijanju :D mada, vjerujem da bih i ja svoje izgubila za tri dana xD Šalove pogledaj na ebay-u. Ja sam naručila tri u različitim bojama, jeftini su, a imaš dosta izbora. Slažem se da su kod nas u radnjama poprilično skupi i ne vrijedi baš davati 40 KM na neki šal :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost Retro nije moja radnja, jer svaki njihov model ide od 36 broja, što je meni nažalost veliko :(, ali eto opet nekad naletim na neki uži model pa nikad se ne zna. Slažem se da treba uložiti u dobre patike za trčanje, jer to je ključ dobrog i pravilnog trčanja. Ja sam prije nešto više od godinu dana kupila jedne Nike koje s mi i dan danas predobre i bas ih volim.. I ja se bojim za suknju, da cu dati lovu za nju a da je uopste necu nositi, pa cu jos dobro razmisliti :) sinoc sam u kosaricu stavila par salova na ebay, jer kao sto sto ti rece 40 km je precjenjeno :D

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe