BABY LIPS (Mint fresh) + usporedba sa Labellom

rujna 02, 2014

Znate onu "kud svi tu i mali Mujo", e tako i ja po pitanju ovog famoznog Baby lips balzama. Neću dužiti sa postom, čisto vam pišem kako bih izrazila svoje mišljenje. Odmah ću da se izvinem za malo lošije slike, prvo kiša je, do fine svjetlosti je nemoguće doći, a drugo danas nešto nisam bila raspoložena za slikanje.



Dakle je li me ovaj proizvod razočarao? Nije! Zašto nije? Zato što nisam očekivala ništa previše. A zašto je mnoge razočarao? To je već subjektivno ali mislim da su dva razloga tome: 
- prvi je dakle što su mnogi od tri Baby lipsa koji dolaze u bojama, očekivali neku wauu boju. Od toga naravno ništa, jer ovo nije niti ruž, niti sjaj niti bilo šta slično, nego jedan obični balzam
- drugo, mnoge djevojke su očekivale da ovi balzami imaju neko moćno njegujuće dejstvo. Eh sad, nije da nisam i ja očekivala isto, ali onda kada su stigli na naše tržište i kada sam saznala sa im je cijena nešto manje od 4 km, znala sam da svoja očekivanja moram dobro spustiti i da će to vjerovatno biti obični balzam, sa ultra slatkim pakovanjem. I to se zaista desilo, dakle nije me nikako mogao razočarati. 




Namjera mi je da ga koristim svakodnevno, čisto za regularnu njegu usana, pa sam iz tog razloga uzela ovaj od mentola (Mint Fresh), mada ću sigurno uzeti bar još jedan u boji, čisto da vidim kakvo je njegovo njegujuće svojstvo i ima li razlike između ovih bezbojnih i ta tri u boji.
Istina je da se u svijetu izdvaja od drugih balzama zbog svog pakovanje i ruku na srce zaista pakovanje ne može biti slađe, pa kako ga onda ne voljeti. Kad ih vidite onako slatke ne možete, a ne rastopiti se :) bar ja ne..


BABY LIPS MINT FRESH VS LABELLO MINT

Osjećaj mentola: meni je bolji kod Labella
Pakovanje: ubjedljivo slađe je kod Baby lipsa
Njegujuće svojstvo: još je rano za reći, ali čini mi se da je za dlaku bolje kod Labella
Cijena: manju cijenu ima Baby lips
SPF: Baby Lips ima 20, dok Labello mislim da ne sadrži.

Dakle da sumiram, Labello i Baby Lips, skoro da su isti, s tim da je meni možda njegujuće svojstvo malo bolje kod Labella, ali ništa značajno da ne probate i Baby Lips.

*slika Labella preuzeta sa neta


Jeste li vi probale Baby Lips? Je li vas razočarao ili oduševio? Možete li ga usporediti sa nekim drugim balzamom? Šta vi kažete na pakovanje? 

xoxo, M.

You Might Also Like

14 komentari

  1. Ja imam intense care i mogu reci da sam zadovoljna, mozda je on jedini koji zapravo pruza i njegu. Dvoumila sam se izmedju njega i minta ali eto...prevalilo ovo intense care :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja stvarno još ne mogu sa sigurnošću reći njeguje li ovaj ili ne, jer ga baš kratko imam. drago mi je čuti da taj zaista radi svoj posao, imati ću ga na umu kada mi bude trebala za nijansu jača njega :)

      Izbriši
  2. Imam Cherry Me i jako mi se dopada! Volim blago crvenu boju koju ostavlja na usnama, i zadovoljava moje potrebe nege :) Nikada mi usne nisu previse suve, i kada se zimi to desi, posezem za homemade pilingom od smedjeg secera i meda ^_^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svidja mi se to što si istakla da za neku bolju njegu moramo posegnuti za nečim drugim jer balzam koji god bio nije uvijek dovoljan.. Drago mi je da te nije razočarao i da ga često koristis.. :-)

      Izbriši
  3. Ja ipak ostajem vjerna Labellu i za sada, necu probati Baby Lips :) mada, drago mi je da tebi odgovara :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Labello je za tebe dakle labello, postujem, i ja ću vjv posezati za njim kada budem osjetila da mi usnama treba malo više njege, vjv zimi, sad za sad odgovara mi baby lips.. Hvala ti na komentaru :-)

      Izbriši
  4. probala sam Cherry me, i nije mi njegova usne u smisli da ih je riješavao ispucanosti,suhoće, i sl.. ali mi je ga je super koristiti jer mi ne isušuje usne, daje im lijep trag boje, i nekako su mekše kad ga koristim
    super mi je ova usporedbe, čini se da ovdje Labello lagano pobijeđuje,, ali svakako isprobaj još neki obojani Baby Lips, vjerujem da će poslužiti,,, a cijena i ambalaža su neodoljive

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam bas namjeravala sljedeći da kupim Cherry me, svidja mi se radi te boje, a i želim da vidim ima li razlike između tih u boji i bezbojnih.. Labello je zaista po meni bar za nijansu kvalitetnije, ali kod ovih Baby lips ja ne mogu odoljeti ambalaži :)

      Izbriši
  5. Labello dugo nisam koristila a za baby lips nisam nesto posebno luda tako da nemam još ni jedan primjerak

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga prvo silno zeljela, onda je dosao perod kad mi je bilo svejedno, a od kad su prisutni na trzistu nisam mogla odoljeti slatkom pakovanju.. Labello koristim od kad znam za sebe, pomalo sam i sentimentalno vezana za taj proizvod, hehehe..

      Izbriši
  6. Ja ih imam 3 te planiram kupiti preostale.Po meni su bolji od labela,ako ih možemo uspoređivati. I najdraži mi je onaj žuti zasada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je cuti da je neko bas zadovoljan jer u prvi mah dosta djevojaka je imalo negativan utisak.. I ja cu kupiti bar jos dva, mozda bas uzmem zuti, ako kazes da je dobar, hehe. Hvala na komentaru :-)

      Izbriši
  7. Super mi je ova usporedba :) Ja sam obično ona koju nekako odbijaju masovne pomame za nečim i ako mi se donekle sviđa nabavim kad svi prestanu brujati o tome XD Mislim da se isplati nabaviti ali ću malo sačekati da prođe strka jer čujem da se grabe šakom i kapom XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da se već sada euforija malo smirila.. provo su nestali s polica, kao da je vjetar zapuhao, a sada ih je već moguće naći.. u svakom slučaju kada ti zatreba balzam, ne gubiš ništa da probaš :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe