IZBJELJIVANJE ZUBA LED TEHNOLOGIJOM

listopada 27, 2014

Protekle sedmice imala sam priliku da se bolje upoznam sa uslugama svjetske kompanije No+Vello. Nešto više o samoj kompaniji Nomasvello mogli ste da čitate ovdje. Ovoga puta pišem vam o jednoj od njihovih usluga, tačnije izbleljivanju zuba.
Bijeli zubi su definitivno želja svake osobe koja bar minimalno drži do sebe, a načini za postizanje tog efekta su razni, što i sami znate, pa o tome neću duljiti. U srijedu sam svoje zube pokušala da izbijelim u No+Vello, a da li sam uspjela, vidjet ćete u nastavu.


Sam tretman u salonima Nomasvello se radi LED Tehnologijom. Od ovog tretmana prije svega morate imati realna očekivanja. Naime kako mi je rečeno LED tehnologijom moguće je vaše zube vratiti samo do njihove izvorne boje, što bi nekada bilo i do 8 nijansi svjetlije. Sve dakle zavisi od vaše prirodne boje zuba i od količine sesija. 

Za najbolje rezultate, preporučuje se tri sesije, dok ukoliko nemate velikih problema sa žutilom na zubima možete naravno da uradite i jednu sesiju. U Nomasvellu vam garantiraju vidljivost rezultata i poslije prve sesije.

Tretman je apsolutno bezbolan, rekla bi sa mogućim malim neugodnostima, ali niša što svaka osoba ne bih mogla izdržati. Trajanje jedne sesije je 20 min, ali prije toga treba da ispunite upitnik, kako bi se utvrdilo da li ste pogodni za tu vrstu tretman, jer u No+Vello zaista ništa ne puštaju slučaju.


Sam postupak je slijedeći. Na jedan prst (kažiprst) navučete navlakicu i njom pređete po zubima. Propustila sam da pitam čemu služi to, ali pretporavljam da je za čišćenje zuba, od nekih nečistoća koje se nisu trajno naljepile na vaše zube. Zatim dolazi, za neke najteži dio, a to je stavljanje gumene stvarčice koja treba da vam drži usta otvorenemin i razdvojenim od vaših usana. Mnogi imaju problema sa stavljanjem ove čudne spravice, ali meni to zaista nije bio problem. Iako su mi usta jako mala, ova spravica je toliko fleksibilna i prilagodljiva da zaista uz malo truda, fino legne na vaša usta, ako mogu da upotrijebim taj izraz. Zatim se u kalup stavlja sredstvo za izbjeljivanje zuba (soda bikarbona), koje nije isto ono koje koriste zubari. Naime u stomatološkim ordinacijama se koriste jako štetni peroksidi, koji u najmanju ruku mogu uništiti vašu caklinu. Istina je da peroksidi mogu izbijeliti vaše zube i više od same prirodne boje vašeg zuba, ali i puno mu više naštetiti, dakle na vama je, ja ipak želim da kroz par godina imam svoje zdrave zube :). Da se vratim na sam postupak, nakon opisane pripreme, pale se  LED svjetla i vaših 20 min ležanja, slušanja ugodne muzike i pozitivnog razmišljanja može da počne. Poslije 10-15 min možete osjetiti malu neugodnost u grlu ili samoj vilici ali nije to ništa strašno.

Zaboravila sam napomenuti da sam tokom cijele sesije na očima imala zaštitne naočale, te da u LED svijetla nije moguće gledati, ali to vam svakako ništa ne znači.  
Nažalost zaboravila sam da slikam moje zube prije i poslije tretmana, ali ću detaljno da opišem stanje. Dakle moj izbor je za prvi puta bila jedna sesija. Prije sesije nisam se mogla baš pohvaliti biserno bijelim zubima, dakle žučkaste mrlje su bile vidljive. A kakva je situacija poslije tretmana? Ja sam naprosto ostala oduševljena, jer moja očekivanja su bila daleko niža. Čak se i divna gospođa koja mi je radila tretman složila da su mi zubi vidljivo bolji. Da ne bi bilo da svako svog konja hvali, reći ću vam da su i ljudi oko mene primijetili promjenu na mojim zubima.
S obzirom da je riječ  o jednom tretmanu, a za idealan uspjeh su vam potrebna tri ne mogu da kažem da su mi zubi sada nevjerovatno bijeli,  ali se primijete dvije stvari. Prva je to sa su mi zubi apsolutno čišći, te su neke naslage oko desni apsolutno skinute, i to je najviše vidljivo, a drugo moji zubi su sada za nijansu do dvije bjelji. Ovo je premašilo moja očekivanja, a ne mogu da zamislim šta bih tek bilo poslije tri tretmana. 
Kolegica sa bloga Delirium Lifestyle je također prije izvjesnog vremena radila ovaj tretman, pa ovdje možete da vidite njene razultate. :)

Šta nakon tretmana? 

Iako mi je rečeno da bi mi zubi mogli biti osjetljivi i reagovati na toplo-hladno, to se nije desilo. Morala sam se 48 sati suzdržavati od obojene hrane, te jesti samo bijelo, tzv. "bijela dijeta", iz razloga jer se tokom tretmana otvaraju pore u zubu, koje ostaju otvorene ti 48 sati, te primaju svu boju. Od tretmana je prošlo 5 dana i mogu da kažem da je do sada sve isto kao i nakon tretmana. Moji zubi su za te dvije nijanse bjelji, a čistoća oko sami desni je za mene i dalje nevjerovatno vidljiva.
Zaista sam zadovoljna i toplo preporučujem svima, vama na izbor 1 ili 3 sesije :) Vjerujem daću ovaj tretman opet raditi, i bez ustezanja uzeti tri sesije. 
Cijena jedne sesije je 59 KM ukoliko ste klijenti No+Vello ili 89KM za ne klijente. Cijena tri sesije je 129 KM za klijente No+Vello usluga ili 159 za ne klijente.
U salonima No+Vello je u toku akcija za fotoepilaciju, te u terminu od 27 do 31 oktobra, ako uradite jednu sesiju fotoepilacije, gratis dobivate fotoepilaciju lica. O mom iskustvu sa fotoepilacijom moći ćete čitati uskoro. 

Da li ste do sada radile izbjeljivanje zuba? Na koji način? 
Puno poljubaca od vaše M.

*Post je nastao zahvaljujući ostvarenoj suradnji između Make up Judge i No+Vello. Blog Make up Judge u ovoj suradnji je zadržao puno pravo da iskreno napiše svoje utiske o tretmanima ove kompanije.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Prvo ne mogu da vjerujem da ti nije utvrđena nijansa zuba prije i poslije tretmana po Vita kljucu boja, sve mi to djeluje vrlo neprofesionalno. Drugo, soda bikarbona je stetnija za zube puno vise nego hidrogen peroksid. Treće, u zubu ne postoje pore, nego dentalni tubuli.
    Naslage uz desni su vjerovatno zubni plak ili tartar ako pusis.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije svega hvala na komentaru i naravno čitanju :) Nisam pušač, pa vjerujem da su naslage unatoč redovnoj higijeni nastale od hrane, mada je i mene samu iznenadilo koliko je u pogledu toga rezultat vidljiv. Što se tiče određivanja boje zuba prema kako vi kažete "Vita ključu", iskreno nije mi urađeno, ni prije ni poslije tretmana. Razlog toga mogao bih biti taj da sam radila samo jednu sesiju, te sam i bila upozorena da sa jednom sesijom mogu dobiti minimalna učinak (izbjeljivanje za jednu do dvije nijanse) što se kod mene i desilo. Da sam radila puni tretman od tri sesije, ne sumnjam da bih mi i to bilo određeno. Ja lično osoblje smatram zaista profesionalnim, jer sam prije sesije imala duži razgovor, te ispunila upitnik na osnovu kojeg me je osoblje upozorilo na određene stvari (poslovanje ove kompanije, a samim time i pridržavanje standarda, nije na lokalnom nego svjetskom nivou, što sam također zaboravila navesti u samom članku).Uz to su jako ljubazni te spremini da odgovore na sva pitanja. Što se tiče pogrešne terminologije kod termina "pore", odnosno "dentalni tubuli", tu punu odgovornost preuzimam na sebe, i nadam se da mi čitaoci neće zamjeriti, jer ipak ja nemam znanje stomatologa, nego sam se poslužila laičkim govorom, svakako veliko hvala na ukazanoj pogrešci, čak sam iz komentara nešto novo i naučila :) lijep pozdrav :)

      Izbriši
  2. Nemam nikakve loše namjere, samo me interesuje je li post sponzorisan? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije nikakav problem, sorry sto kasnim sa odg :). Ovako post nije sponzorisan u smislu da su mi platili nešto. Naime riječ je o jednoj vrsti suradnje između No+Vello i mene, te sam imala priliku probati ovaj tretman besplatno i napisati moje utiske. Naravno zadržala sam pravo da potpuno objektivno ocijenim tretman, te izrazim svoje mišljenje i utiske, bili oni pozitivni ili negativni. :) Hvala na čitanju :)

      Izbriši
  3. Imam želju ovo da odradim , nadam se da ću imati dobre rezultate :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj i ja sam.. sad mi je baš drago što mi se pružila prilika, ali slijedeći put definitivno radim sve 3 sesije, da rezultat bude maximalan :)

      Izbriši
  4. koliko dugo zubi ostanu bijeli nakon ovakve metode izbjeljivanja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško je reći, zavisi kako ih održavaš poslije tretmana.. Ja sam dakle iskoristila priliku i probala samo jednu sesiju, koja mi nije izbjelila jako zube, možda za jednu nijansu, ali jeste uveliko ocistila naslage oko desni i evo poslije 3 mjeseca još uvijek sam zadovoljna, ali polako primjećujem da mi se naslage vračaju na zube, tako da cu slijedeci put uraditi 3 sesije, vjerujem da ce mi to punooo duže trajati :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe