MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

listopada 17, 2014

Mjesec oktobar je obojen u ružičasto kao znak borbe protiv raka dojke. Nisam mogla ostati po strani i ne izdvojiti bar dio svog vremena i uputiti vas na koji način i vi možete obilježiti ovaj mjesec i pomoći u borbi. Neću puno duljiti i pisati o ovoj opakoj bolesti, jer vjerujem da ste dosta toga čule, a ako želite nešto više saznati tu naravno google. :) Dovoljno će biti samo da kažem da svakoj ženi želim da je zaobiđe u širokom luku, a ako se to ne desi, onda joj želim da istraje u borbi. Mi žene smo borbena bića, bile i ostale kroz historiju, savladale smo mnogo prepreka i na ovog vraga treba gledati kao na nešto što je sigurno moguće savladati i pobijediti.



Dake pošto je ovo mjesec borbe protiv raka, i neke naše drogerijske kuće kao i bredovi potrudili su se da nam omoguće da i mi same na neki način doprinesemo u borbi protiv ove opake, ali ponavljam pobjedive bolesti. 
Prvi na frontu uspješne borbe protiv raka dojke je uvijek bila kompanija Avon. Ne sjećam se da sam ikada listala Avon katalog a da u njemu nisam našla bar jednu stranicu sa proizvodima koje možemo kupiti i na taj način doprinijeti borbi protiv raka. Moram da dodam da su te stvari ne samo humanitarne, nego i lijepe, ženstvene. S obzirom na njihovu dugogodišnju borbu, Avon je ovaj mjesec predstavio veliku kampanju za podizanje svijesti o važnosti borbe protiv raka dojke. Naziv kamapanje je #budizdrava (link za stranicu). Tim povodom je napravljen i video sa popratnom pjesmom uz pomoć pjevačice Make Sar i Sanje Doležal, koji možete pogledati ovdje, podijeliti ga preko svojih društveni mreža i to je prvi od načina vašeg doprinosa. 
O Avon doprinosu možete više pročitati ovdje, a trenutno u njihovoj kamapanji (katalogu) 14, možete da kupite jedan od ovih proizvoda sa slike i na taj način direktno donirate novac Fondu za borbu protiv raka dojke.
Pored kupovine Avon proizvoda za borbu protiv raka, ovog mjeseca je i Artdeco izbacio limitirano izdanje maskare All in one mascara "pink ribbon", na čijoj ambalaži se nalazi ružičasta vrpca. Maskara je dostupna u CM-ovima, a 10% sredstava prikupljenih od kupovine maskare biti će donirano udruženjima za liječenje i prevenciju  raka dojke u BIH. 
Deborah Milano, te China Glaze su također preko svojih fb službenih stranica u nekoliko navrata tokom ovog mjeseca skrenule pažnju na liječenje i prevenciju ove vrste raka, ali koliko znam na našim prostorima nisu imale neku vidnu kampanju u kojoj bi se i vi mogle uključiti..

 Žene uvijek po strani ostavljaju sebe i samim time i svoje zdravlje, uvijek smatramo da smo preče drugima (svojim roditeljima, djeci, muževima..) nego li samim sebi i tu pravimo veliku grešku. Jer ne možemo pomoći drugima, ako prvenstveno ne pomognemo sebi.. Rak dojke je zapamtite IZLJEČIV, otkrijte ga na vrijeme i ne dajte mu da preuzme vaš život, jer jedino vi ste vlasnica svog života.. Evo i nekih statističkih podataka koji će vas možda uvjeriti da je bolje odvojiti par sati za pregled, nego biti dio ove ružne statistike... 
I za kraj barem na jedan dan promijenite vašu profilnu ili cover sliku na fb i pokažite ostalima da ste podrška ženama u borbi protiv ove bolesti, te da ste i same svjesne koliko je preventivni pregled značajan. 
Žena ženi je oduvijek bila i ostala najveći oslonac, najveća podrška i zapamtite u borbi sa ovom bolešću iza oboljelih žena stoje sve žene ovog svijeta i zajedničkim snagama aktivno učestvujemo u prevenciji ove bolesti kako kod samih sebe tako i kod drugih žena.. :) 

*sve slike na ovom postu su skinute sa interneta i službenih stranica masketa ili brendova.

You Might Also Like

3 komentari

  1. Jako lijep post :) Sviđa mi se kako sve više kampanja obilježava ovaj mjesec :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se da se industrijski svijet probudio i počeo da ovo obilježava, mada uvijek može bolje i treba bolje i više da doprinose.. jer nema svijeta bez nas žena :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe