ARTDECO POWDER AND MAKE-UP BRUSH

Danas vam pišem jedan kratki post. Riječ je dakle o Artdeco bockalici, punog naziva "Artdeco all in one powder and make up brush premium quality".
Navedeni "premium quality" je bio okidač zbog kojeg sam se odlučila da izdvojim novac za ovu bockalicu, naravno uz činjenicu da mi četkica za nanošenje pudera nikad dosta, jer često nam se vjerujem svima desi da ne stignemo oprati korištene četkice, tako da nije na odmet imati više četkica iste vrste :)
Da ne bih upotrebljavala puni naziv četkice, izgledom je jasno da je ovo tzv. bockalica ili tvor. Klasično za ovu vrsu četkica, bijele dlake su duže za nekih 1 cm. Same dlake su napravljene od visoko kvalitetnih sintetičkih vlakana. Mekoća dlake zaista nije upitna, jer su i crne i bijele dlake izrazito mekane. Drška je za moj ukus veoma kratka, cijela mi stane u šaku, ali dobro navikne čovjek na sve :).

Zašto je ovaj post kratka? Razlog je tome je što od "premium quality" ima možda P i eventualno R, ali definitivno ne premium quality, tako da nešto puno o njoj i nemam reći. Već pri samom vađenju bockalice iz pakovanja počele su da opadaju crne dlačice. Tokom pranja opalo je i to 10tak dlačica, a tokom apliciranja tečnog pudera, dlačice su se samo lijepile i lijepile po mom i onako malom licu. Puder u prahu i ova bockalica bili bi solidan par da opet nije tih labavih dlačica. Sve u svemu, poslije desetak neuspjelih pokušaja, jednostavno sam je ostavila po strani i vratila se svojim starim isprobanim četkicama.

(na slici je vidljiva jedna dlačica pored četkice koja je odmah ispala pri vađenju te jedne koja je već prešla u nivo bijelih dlakica i spala je u roku keks)

Cijena joj je u iznad 20 KM, i znam da je sigurno možete naći u CM-u. Ponekad bude i na akcijama, pa joj tada cijena bude između 12-13KM.

PRESUDA: Samo zbog mekane dlake, dajem ocjenu 2,5/5. Poslije par mjeseci stvarima opet dam šansu, tako će biti i sa ovom četkicom, ali prije toga ću je oprati bar 3-4 puta ne bi li ispale sve dlačice koje nisu fino fiksirane, u nadi da će nešto i ostati na samoj četkici.

Da li ste vi do sada probale ovu ili neku drugu Artdeco četkicu? Koja su vaša iskustva? Imate li neku bockalicu ili drugu četkicu koju baš volite za nanošenje tečnog pudera?
Puno poljubaca, Vaša M.

Broj komentara: 19:

  1. Ne vrijedi tih para sigurno, a ja bas nade polagala u AD četkice sreća pa ne kupih ni jednu. Za te pare mogla si kupiti solidan set kineskih kistića hehe :D Ja imam oriflame kist za nanošenje tečnog i dobar mi je, mada češće nanosim puder prstima a korektor sa kistom al to sam ja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam znala da oriflame ima četkice, vjerujem da su povoljne.. a to za kineske kistiće si upravu.. ali sta je tu je :) slijedeći put ću biti pametnija, pa pogledati malo šta su kolegice blogerice pisale o tom proizvodu :)

      Izbriši
    2. Stvarno ne znam šta je sa tim opadajućim crnim dlačicama, ali nakon što sam ih sve riješila četkica radi svoj posao predobro. Kada nanosim podlogu sa njom izgledam kao da je i nemam. Samo preporučujem nanos u tankim slojevima, jer sam pokušala i sa jednim malo debljim i mojim borama se to nije baš svidjelo. :) Ako imate strpljenja da se riješite tih opadajućih dlačica, mislim da bi vam se svidjela ova četkica.

      Izbriši
    3. Takođe i napomena za one koji nisu primijetili mrežicu na dnu kutije od ove četkice. To je veoma dobar dodatak i osigurava da četkica ne izgubi svoj oblik tokom sušenja. Probala sam i Art Deco Make-up četkicu (http://www.artdeco.com/en/makeup/accessories-1/brushes/make-up-brush-60300.html) kojom sam pokušala nanijeti podlogu, ali je pravila neke linije podlogom, pa sam preko toga uvijek morala preći beauty blenderom, koristila sam je oko 2 godine dok je nisam spalila sušeći je fenom u žurbi.

      Izbriši
    4. Sorry tek sam vidjela ove komentare, pretpostavljam da je ista osoba pisala :) Meni je sad toliko zao sto nisam vidjela tu mrezicu na dnu kutije.. Odlican fazon, ali mogli su to i naglasiti jer vjerujem da mnogi ne znaju za to.. Moja kutija je već u smecu a i kist sam prosljedila dalje, sad mi je malo zao sto nisam sacekala da vidim da li ce dlacice prestati otpadati no sta je tu je.. Hvala na komentaru i savjetima :)

      Izbriši
  2. gledala sam nedavno njihove cetkica i pitala se kakve su.. hvala na recenziji sada znam da ih necu kupiti :D

    Luxveritatis.| Beauty.Fashion.Crafts

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moju preporuku zaista ova četkica nema.. sa njihovim ostalim se nisam susretala :) nema na čemu, tu smo da iznesemo istinu i naše iskustvo :)

      Izbriši
  3. meni treba bockalica da nanosim tekuci s njom , i stavrno sam kontala uzet ovu, al sad necu, kao znaas dobro bockalicu koja nije preskupa i dostupna je kod nas , javi. znam da je bila essencova crvena,ali ja tada jos nisam imala cm u svom gradu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da ta essence crvena je defitivno nešto predobro, šteta što je nisi ugrabila.. vidjela sam da će u narednom Essence LE doći neke četkice, pa obrati pažnju možda opet bude bockalica.. Blush također ima jednu jako dobru mislim da je 32 (imaš kupiti na stranici www.makeuparena.ba oko 13 KM je ako se ne varam), Aura isto ima na ovoj stranici kupiti. Mislim da sam u Sarajevo City Centar vidjela u Flormaru ali za njih ne znam stvano kakva je, ja imam neke za oči njihove i super su mi a povoljne

      Izbriši
  4. baš sam je gledala,sad je sigurno zaobilazim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. po mom mišljenju slobodno je zaobiđi.. ne vrijedi toliko novca :)

      Izbriši
  5. Več sam negdje pročitala slično mišljenje o ovoj bockalici i to baš kad je bila na akciji, ali odustala sam. Meni je Flormarova dobra :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na informaciji za Flormar, imat ću je u vidu pri slijedećoj kupovini :)

      Izbriši
  6. i ja sam procitala slicne dojmove kod nekoliko cura. steta. skupa je, za te pare je nedopustivo da se linja. nisam probala flormar, ali Kroki i Nina kazu da valja, jednom prilikom cu je uzeti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ću i ja uskoro probati Flormar :) a ova Artdeco zaista ne vrijedi, još kad razmislim da sam mogla dodati još minimalnu lovu i kupiti sebi RT.. :)

      Izbriši
  7. Jao umalo je ne kupi danas , baš na akciji bila nekih 11 KM, tražila ja onu od essence sto si pisala i žena mi za tu govori, reko necuuu,tražim isključivo onu (jer sam tvoju recenziju uzela za savjet) i evo na ovo naletih i drago mi je sto ne kupih :D
    btw. Super recenzije, sve pohvale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno što pri kupovini uzimaš i moje savjete, to mi puno znaci.. Što se tiče Essence bockalice, nju nažalost više nećeš naći na našim policama, jer je ona bila limitirana kolekcija još prošlo proljeće i rasprodala se u roku od par dana. Ukoliko opet dođe iili bar njoj slična svakako ću sve moje čitatelje obavjestiti o tome :) Artdeco bockalica, zaista nije ni do koljena ovoj, i dan danas nemam baš neke pohvale za nju.. Hvala ti za pohvale posta :) :*

      Izbriši
  8. ja imam ovu cetkicu vec preko mjesec dana i prezadovoljna sam. kad sam kupovala rekli su mi da je prije upotrebe operem, sto sam i uradila, i tada sa se ocito rijesila tih dlacica, je rposlije nikako ne spadaju, bockalca cudo radi svoj posao, prezadovoljna sam! def must have kod mene!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam je prala i prala medjutim dlacice su samo nastavile da otpadaju. Dala sam joj sansu i nakon pisanja ove recenzije, i onda naizad odustala i proslijedila je dalje, i u tu svrhu nasla puno bolje i stabilnije cetkice. Naravno moze biti da je rijec o mom uzorku, da u globalu nije tako, ili su vremenom poboljsali kvalitet, obzirom da sam ja ovu cetkicu koristila prije 2 godine :) Hvala ti na citanju i komentaru :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Pokreće Blogger.