FOTOEPILACIJA IPL TEHNOLOGIJOM U NO+VELLO

studenoga 16, 2014

Drage moje možete li zamisliti život bez dlačica? Vjerujem da je svaka žena bar jednom u životu poželjela da se riješi tih malih napasti po našem tijelu. Ako se vratimo kroz historiju, vjerujem da sve znate kako su nekada dlake bile asolutno prirodna stvar, donekle i ženstvene. Stidne dlačice u Africi presdstavljale su plodnost, a u Japanu ženstvenost. Na tom polju, danas je druga priča. Ukoliko živite u skladu sa današnjim vremenom, i brijete vaše dlačice gdje god ih ugledate, onda sam sigurna da ste se susrele sa nizom problema, od loših depilacijskih krema, krvarenja od lošeg brijača, zatim učestalih uraslih dlaka, i onog najzapaženijeg gubitka vremena. Kada bi samo izračunale koliko smo vremena provele na brijanje ne sumnjam da bismo ostale iznenađene i žalile što vrijeme nismo utrošile korisnije.



Bio je ovo poduži uvod, pa se sada vračam na samu suštinu današnjeg posta, a to je fotoepilacije. Poslije upoznavanja sa kompanijom No+Vello (link ovdje) u kojoj sam i najavila ovaj post, naizad poslije nekoliko sedmica tretmana mogu da pišem o svojim iskustvima.
Fotoepilacija se zasniva na principu selektivne fototermolize. Prema tome, svjetlost  primijenjena na kožu pretvara se u toplotu  i selektivno uništava klice ćelija korijena dlačica. Kako se bojite da imate jaku tamnu dlaku, onda treba da znate da ste vi i pogodnije za ovaj tretman jer vaša dlaka sadrži više melanina koji upija svjetlost i prenosi je na korijen dlačice, gdje pretvorena u toplotu, uništava klice ćelije koje hrane dlačice. Eliminisanjem ovih ćelija, dlačice odumiru i opadaju. Detaljnije možete pogledati na ovom videu

ČETIRI DANA PRIJE FOTOEPILACIJE: Sam proces predstavit ću vam kroz mali dnevnik, kako bih vam dala potpunu sliku. Dakle, četiri do šest dana prije fotoepilacije preporučuje se da svoju kožu više njegujete, kako bi ona bila dodatno nahranjena i spremna za fotoepilaciju. Nemojte zaboraviti da jaka svijetlost ipak može dodatno isušiti vašu kožu, s toga moja preporuka je da koristite No+Vello proizvode koji su namijenjeni baš za njegu prije ovog tretmana. Nešto više o pripremi mogli ste pročitati u prijašnjem postu.

DAN FOTOEPILACIJE: Nakon dogovorenog termina, i priprema, vratila sam se u No+Vello studio. Za početak popunila sam njihov uobičajeni test, kako bih vidjeli ima li nekih smetnji zbog kojih ne bih smjela izlagati se ovom tretmanu. Na sreću toga nije bilo. Zatim sam mogla pristupiti samoj fotoepilaciji. Moj odabir je bila fotoepilacija bikini zone, na kojoj mi se često javljaju urasle dlačice, i iritacija kože. Slike će izostati iz jasnih razloga :).. Nakon što sam se ugodno smjestila, stavila zaštite naočale, razgovor sa divnom gospođom koja mi je radila tretman mogao je da počne.. hmmm.. hoću reći fotoepilacija je mogla da počne.. Zaista sam se uživala u razgovor da sam totalno zaboravila kako sam tu na tretmanu. Iz ovoga vam je jasno da je to bezbolan metod. Prvo se prostor koji će se epilirati ohladi pomoću hladne obloge. Zatim se uzima sonda pomoću koje se i vrši sam tretman. Osjetit ćete lagano peckanje, ništa naročito bolno, niti blizu bolu koji osjetite kada depilirate trakicama ili tome slično. Postupak se ponavlja sve dok cijela zona ne bude završena. Moguće je da osjetite miris spaljene dlačice, što se opet dešava samo ako vam je pokoja dlačica malo duža. Za fotoepilaciju dovoljno je da su dlačice narasle samo par milimetara. Nakon tretmana IPL tehnologijom, područje se namaže emulzijom i vaš tretman je tu završen. Ako imate kakvih dodatnih pitanja, slobodno ih postavite tokom tretmana.


SEDAM DANA NAKON TRETMANA:  Njegu tretirane zone nastavila sam sa No+Vello emulzijom još pet dana nakon tretmana. Prvih sedam dana jedina promjena od uobičajenog stanja bila je ta da su moje dlačice na bikini zonu "izrasle" brže nego uobičajeno. Tu se ustvari nije radilo o rastu dlake, nego o tome da je sama folikula dlake gurala dlaku da izađe na površinu, pošto su same klice koje hrane dlaku "umrtvljene".

OD 10 DO 20 DANA NAKON DEPILACIJE: Rezultat fotoepilacije postaje vidljiv na način da su moje dlačice jednostavno počele same da ispadaju, bez ikakvog bola i čupanja. Iz dana u dan sve su više opadale. Iz radoznalosti pokušala sam da ih sama prstićima izvadim i gle čuda, bez ikakvog napora jednostavno su ostajale na mojoj ruci. 

TRENUTNO STANJE (25 dan nakon tretmana):  Pojedine dlačice još uvijek opadaju, međutim rasta novih dlačica nema ni nakon skoro mjesec dana. Ako bih mogla slikovito vam dočarati, situacija je kao kada se "friško" izdepilirate trakicama. U globalu dlačica nema, ali je nađe pokoja koja je ostala netaknuta. S obzirom da je bilo riječ samo o jednom tretmanu, vjerovanja sam da bi već slijedećim tretmanom i ove nestale. Kratko i jasno: ja prezadovoljna :)

Usluge fotoepilacije u No+Vello studiju platit ćete 45 KM po sesiji, bez obzira za koju zoni se odlučite. A zone uključuju cijelo vaše tijelo, od glave do pete (npr. lice, vrat, dekolte, ramena, stomak, leđa, stražnjica, pazusi itd). Tretman fotoepilacije pogodan je za oba spola. 

Ja sam rekla bye bye dlačicama na bikini zoni, a dlake neka nosi ko voli :).. Pišite mi vaša iskustva ako ih imate sa fotoepilacijom? Naravno otvorena sam i za sva dodatna pitanja, a za neka stručnija pitanja, odgovore požete potražiti na službenoj No+Vello stranici ili ime se javiti putem kontakt telefona.

Do narednog posta, puno poljubaca od vaše M. 

*neplaćeni post je nastao kao suradnja No+Vello kompanije i bloga Make up Judge. Sva mišljenja su isključivo moja i iskrena. Slike preuzete sa službene stranice

You Might Also Like

18 komentari

  1. I ja se pripremam u No+Vello na fotoepilaciju, tako da mi je drago čuti sve sama pozitivna iskustva! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da će i tvoje iskustvo biti ovakvo :) piši mi kada uradiš tretman da li si zadovoljna :)

      Izbriši
  2. Danas razmisljam o fotoepilaciji i to bas bikini zone :) Drago mi je da imas pozitivno iskustvo. Znas li mozda koliko je sesija potrebno? Mojoj kozi ne dogovara depilacija a ni brijanje nije nista bolje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zaista je u ovom postu sve napisano istina, evo i poslije još ovih par dana od objavljivanja situacija je super :) broj sesija zavisi od zone, boje tvoje dlake i jačine.. obično kažu da je između 6 do 8 sesija dovoljno, s tim da što više sesija radiš, vrijeme između njih se postaje sve duže (npr. između prve i druge je 5 sedmica, a između 5-6 i do tri mjeseca).. što se tiče tvoje kože, pošto kažeš da ti depilacija ne odgovara onda svakako prihvati ponudu u No+Vello da tu urade probnu depilaciju, da vidiš kako će ti koža reagirati :) nadam se da ćeš biti zadovoljna :)

      Izbriši
    2. Koliko kostaju njihove kreme koje se trebaju koristiti nakon tretmana?

      Izbriši
    3. Arijana sorry ali zaista cijene krema ne bih znala.. Mozda je najbolje da kontaktirate No vello putem fb stranice ili na telefon, vjerujem da ce vam osoblje dati te informacije.

      Izbriši
  3. ja sam uradila 13 tretmana kroz duzi vremenski period,,,zadnji je bio prije 2 godine i dlacice se jos nisu vratile,tako da se isplatilo i toliko tretmana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da je komentar ostavio i neko ko je imao iskustvo, i to pozitivno :) nadam se da se više i neće vratiti :)

      Izbriši
  4. Ovo i mene intersuje,ali moze biti da nisam dobar kandidat,jer sam prirodna ridjokosa pa imam svetlije dlacice.
    Nego nisam razumela,45 za celo telo(ako hoces) ili samo bikini zonu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bez brijge jer bez obzira na boju kose može se raditi fotoepilacija, jedina razlika je ta da tamnija dlaka lakše upija svjetlost pa će tim osobama trebati manje sesija dok se dlačice u potpunosti ne uklone (npr. ako crnoj dlaci treba 4 sesije, onda svijetloj 6-7), ali moj savjest svakako je da se raspitaš i u samom salonu, možeš ih kontaktirati i telefonom.. Što se tiče cijene jedne sesije je 45 KM je po zoni (neke od zona su: bikini, noge, leđa, lice, pazusi...).. Nadam se da sam mogla pomoći. Znam da možda djeluje skupo, ali vjeruj isplati se dugoročno gledano :)

      Izbriši
  5. Pozdrav... Zanima me cijena jednog tretmana nogu i bikini zone, ukupno? Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle ako ćete samo jednom raditi onda je to 45 km za noge + 45 km za bikini zonu (ukupno 90km).. ali sa tim jednim tretmanom dlačice nećete u potpunosti ukloniti.. ako želite potpuno uklanjanje dlačica onda će vam trebati više tretmana, a koliko tretmana je potrebno za potpuno uklanjanje morati ćete da pitate u No+Vello jer to zavisi od dosata faktora.. nadam se da ste me shvatili, ako vam je opet nešto nejasno slobodno pitajte, tu sam da pomognem koliko mogu :)

      Izbriši
    2. Ja sam cijelo vrijeme mislila da je cijena npr jedne ruke 45 KM a ne obje hvala na postu rijesila si me neki nedoumica...odlucila sam da se okusam u tome jer se borim sa dlakama vec godinama . Dlacice urastaju bilo kojom metodom da ih otklanjam da li depilacija voskom ,egipatska, brijanje ista stvar . Tako da cu probati ove godine na rukama i pazusima ako se pokaze dobro onda i noge . Moze se izdvojiti 50 KM mjesecno ,toliko dam na skupe brijace ,pjene ,depilacije itd

      Izbriši
    3. Baš mi je žao što imaš ta problem sa urastanjem dlačica, sa ovim metodom riješit ćeš se toga, a i dlačica, hehehe.. apsolutno se slažem da cijena nikako nije previsoka, jer kad se sve sabere na isto dođemo.. ukoliko budeš imala još kakvih pitanja slobodno kontaktiraj mene ili jos bolje No+Vello, zaista imaju krasno osoblje :)

      Izbriši
  6. Cao ja sam puna optimizma otisla da odradim bikini zonu.Od tada je proslo deset dana a ona mi da izvinete izgleda kao ošureno prese.Sam tretman mi je bio prilično bolan i osjetila sam prilican smrad, mislim da su mi dlaacice bile preduge a djevojka koja je radila tretman nije ih dovoljno skratila.da dodam da sam pre ovoga isla 6 godina na depilacije voskom i i tim prilkama sam skidala sve dlake i čak izmedju guze i odradjivala sam bas detaljnu depilaciju a sad kad sam isla na ovu fotoepilaciju imam utisak kako mi je ova djevojka odradila malu povrsinu koze, rekla mi je da se ne smije ići duboko vec do sluzokoze al ipak mislim da mi je smrljavila. Zanima me ako je neko radio bikini zonu koliko je duboko skidao dlake.U svakom slučaju nisam zadovoljna odradit cu sledeci tretman pa ću vidjeti da li će biti bolje.:( :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije svega izvinjavam se sto tek odg, zaista od obaveza nisam stigla posvetiti paznju blogu.. U kojem salonu si radila, mislim je li Nomasvello u pitanju ili..?? A kada sam uradila tretman, 7-8 dana nakon toga dlacice su mi nenormalo rasle, da bih jednog dana pocele same da spadaju.. Jednostavno bih na gacicama vidjela dosta dlaka.. Mozda ti imas jacu dlaku pa im treba duze, zista ne znam sta bih drugo moglo biti.. Meni je gospodja prilikom tretmana takodjer skratila dlacice, na duzinu od 2-3 mm , slikovito receno kao2-3 dana poslije brijanja brijacem, zatim je polako hladila svaki dio i pri tom koristila,IPL tehnologiju.. Miris spaljene dlake je bio minimalan, li obzirom da se ti zalis na jaci miris moguce je da ti nije dovoljno skratila i slijedeci put slobodno je upozori na to.. Bolnova zaista nisam imala, ali prije tretmana receno mi je da obavezno kazem ukoliko bi me bolilo, jer ako boli to je znak da nisu dovoljno "ohladili" taj dio. Meni je to djelovalo nesto poput kratke anestezije.. Sto se tice velicine podrucja, bikini zona podrazumjeva pregibni dio izmedju nogu i dio iznad smih usnica.. Dio oko sluzokoze ovim tretmanom se ne smije raditi, dok je dio oko guze nazalost druga zona, dakle zona guze i ne ulazi u tretman bikini zone :-(.. Bas mi je zao jer si nezadovoljna, a opet si izdvojila novac.. Obavezno slijedeci put prije tretmana naglasi sta ti je sve smetalo.. Voljela bih da ti jos neko da svoje iskustvo da ovim tretmanom bikini zone, pa molim citateljice da podjele bar ovdje u kom svoje iskustvo... Nadam se takodjer da ce ti kroz par dana poceti opadati dlacice... Ja sam tretman radila prijenekih 4 mj, moje dlacice s se vratile, ali hvala Bogu uraslih sad za,sad nemam iako brijem taj dio klasicnim brijacem.. Jos jednom izvino sto kasnim sa odg.. Ukoliko bude bilo kakvoh promjena javi mi..

      Izbriši
    2. Obzirom da odg sa mobitela moguce je da imam nekih pravopisnih gresaka, pa sorry i za to :-)

      Izbriši
  7. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe