NASHI ARGAN SHAMPOO AND CONDITIONER

studenoga 21, 2014

Jedno jutro na moju adresu je stigao mali slatko upakovani paketić sa Nashi argan proizvodima (koje sam dobila u nagradnoj igri na bloga Make up Arena). Nashi argan linija za njegu kose za one koji ne znaju dolazi nam iz Italije, te kao što je vidljivo iz samog naziva u svom sastavu imaju arganovo ulje (u postotku oko 36%) koji je u posljednjih godina itekako cijenjen na kozmetičkom tržištu. U preslatkoj kesici nalazilo po jedno pakovanje od 30 ml šampona i regeneratora, te "epruveta" sa Nashi agran uljem.
Odmah ću da naglasim da sam ulje rado poklonila rodici, pošto nisam neki ljubitelj ulja, bježim od te riječi ko sam đavo od krsta (što i ne čudi jer imam jako masnu  kosu), tako da će moja recenzija tog proizvoda izostati.

U prvu ruku mislila sam da vam na osnovu uzoraka ne mogu prenijeti moje iskustvo, a kamo li napisati pojedinačnu recenziju, međutim već poslije prvog pranja znala sam ga ću ipak post pisati, jer dileme oko toga kako "rade" ovi proizvodi nije bilo.

ŠAMPON (cijena 30.10 KM za 200 ml)
Moram da priznam da miris argana nikada nisam voljela, jednostavno je prejak za mene. Međutim ako imate drugačije mišljenje, onda prvo što će vas u potrpunosti opiti jeste jaki miris argana (ja sam se poslije par pranja navikla, pa dobro moglo bih se reći i zavoljela). 30ml koliko sam dobila u preslatkom pakovanju, bilo mi je dovoljno za 4 pranja. Mojoj masnoj kosi nije bilo dovoljno jedno pranje, te sam postupak morala ponoviti, ali ako vi nemate tako velike probleme sa kosom onda će vam 30 ml biti dovoljno i za 6-7 pranja, jer ovaj šampon i sa malom količinom (veličina badema) fino pjeni, a samim time i daje osjećaj čistoće vaše kose. Poslije ispiranja pod rukom imate onaj blago škripavi osjećaj :) Ukoliko imate masnu kosu kao i ja onda se ne nadajte čudima u tom pogledu, jer argan je prvenstveno namijenjen za njegu i to zaista fino radi. Za masnoću kose ipak će vam trebati nešto drugačiji proizvod. Ali i mi sa masnom kosom volimo da nam je barem nakon pranja savršeno mekana, zar ne? Ovaj šampon je izvrstan u tome. Mekaniju kosu sam imala još jedino sa LPM šamponom, koji mi je nažalost stvarao perut. Sa Nashi argan šamponom, nikakvih loših posljedica nisam imala, ali i kratak je period da bih donosila sud o tome kako bi se moje tjeme ponašalo nakon mjeseci korištenja.

REGENERATOR (cijena 30.10 KM za 200 ml)
Uobičajena rutina kod stavljanja regeneratora mi je ta da ga stavim samo na donji dio kose, dakle od sredine prema vrhovima. Na tjeme izbjegavam stavljati, kako mi se kosa ne bi brže zamastila. Taj postupak sam primijenila i na ovaj regenerator. Količina od također 30 ml, bila mi je dovoljna za nešto više pranja nego li za šampon, pa sam ga iskoristila za 6-7 pranja. Miris argana i ovdje ništa manje ne nedostaje. Tekstura je srednje gustoće, te mi je malo stvarao problema prilikom istiskivanja iz ovako male bočice, ali vjerujem da u full size to ne bi bio problem. Moram da priznam da sam ovim regeneratorom više oduševljena nego li šamponom, a evo i zašto. Baš kao i šampon daje mekoću kosi i to osjetite i prije nego li kosu osušite. Već pri ispiranju vidite kako se vaša kosa s lakoćom odvaja, bez ikavog zapinjanja. Četka poslije sušenja jednostavno prolazi kroz kosu. U jesen moja kosa nažalost opada baš kao i žuto lišće, i ponekad se zabrinem da je jedno jutro poslije češljanja neću nikako imati. Poslije korištenja regeneratora, obim opadanja kose je znatno manji i to je najveći razlog zašto sam ga zavoljela.

Svjesna činjenicom da živimo u ne baš hvale razvijenim zemljama, i da 30 KM za šampon i regenerator nije nešto što svako može priuštiti, ako ikada odlučite da odvojite ovaj novac, onda neka to bude na regenerator, jer zaista dati će vam sve ono što od regeneratora očekujete a uz to potrebna je i mala količina, pa će vam trajati vječnost :)


Da li ste do sada imali priliku koristiti Nashi argan proizvode? Koristite li nešto od argana? Koji šampon i regenerator koristite za mekoću i njegu kose?

Puno poljubaca od M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Nisam koristila nista od spomenutog ali bih voljela, ni ja ne volim naročito miris argana, imala sam kremu za ruke i balzam za usne i oboje su baš čudno mirisali :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za moj ukus je nekako preoštar, orijentalni miris.. ja sam ipak navikla na nešto blaže note, ali poslije 4 pranja bilo mi je ok.. u svakom slučaju kremu za ruke bih izbjegla :)

      Izbriši
  2. Baš sam zainteresirana za regenerator,ako je opadanje kose smanjeno...definitivno ga želim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja inače nemam problema sa opadanjem kose, ali u jesen jednostavno previše počne da opada, puca dlaka na pola i itd. U ovih 6-7 puta koliko sam stavila regenerator zaista se opadanje smanjilo, ne mogu reći da pokoja dlaka ne opadne ali rezultat je uočljiv.. I prilikom češljanja kose nemam poteškoća, bukvalno četka klizi niz kosu, tako da mi ne lomi dlaku na pola.. ako imaš baš problem sa opadanjem onda moja preporuka da probaš, svakako ne gubiš puno :)

      Izbriši
  3. Meni ne odgovaraju puno proizvodi koji sadrže u sebi arganovo ulje. Ove nisam koristila. Verujem da samo arganovo ulje nije presudno, već da je u pitanju i kvalitet celokupnog proizvoda. Baš bih volela da isprobam pomenute :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se da uveliko doprinosi kvalitet proizvoda. Ponekad je i upitno koliku količinu argana ima neki proizvod.. Ako ti se do sada nisu pokazali dobri proizvodi sa arganom, ne znači da neki neće.. :) bilo bi dobro možda prvo da probaš uzorak, prije same kupovine :) hvala na komentaru

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe