DISCOVERED.. AND FELL IN LOVE/2014

prosinca 31, 2014

Drage moje 365ti dan je  u 2014 godini. Dakle ostalo nam je još samo par sati do ponovnog premotavanja kalendara na dan prvi, ali ovoga puta u 2015. Šta smo uradili ove godine uradili smo! Sreća, ono što nismo, ne treba puno da žalimo jer pred nama je naredna godina. Iako u životu volim da imam sve isplanirano, ipak nisam od onih koji donose novogodišnje odluke, jer ma koliko voljela da se držim nekog plana, toliko i nisam neke naročito izdržljive naravi :). Wish listu za 2015 godinu pravim tokom cijele 2014, tako da iako volim tu vrstu postova, s moje strane bih sada bilo baš suludo da vam pišem o nekih 3456 stvari koje želim da kupim u budućem periodu :)
Međutim volim zadnjih dana godine, sjesti, prelistati tih 365 dana i u jednom svom dijelu mozga trajno složiti svaki sretni moment koji mi se desio. Jasno vam je da u tom listanju naletim na neke ne baš sretne trenutke, koji idu u "kantu za smeće", jer ko još želi da dopusti ostatku svog života sjećanje na takvo što.
U pogledu moje ljubavi prema kozmetici, najznačajniji moment je bio svakako onaj kada sam počela da pišem ovaj blog, i u mom kalendaru sjećanja za 2014 ovo će biti trajno urezano. Ljubav prema kozmetici, nije dovela samo do pisanja bloga, nego i do kupovine i ispobavanja raznih proizvoda. Neki od njih su bili novi na tržištu, dok su neki bilo već stare zvijezde. Dakle ove godine otkrila sam mnogo proizvoda, ali u neke njih sam se trajno i zaljubila.
Pa drage moje evo mojih 5 ne nužno najdražih proizvoda, ali definitivno divnih otkrića u 2014 :)


1. ESSENCE BOCKALICA (LE)
Kada je još na proljeće u naše drogerije stigla limitirana kolekcija Essence Bloom me up i sa njom medene četkice, vjerujem da nema te zaljubljenice u kozmetiku koja nije sebi priuštila bar jednu (naravno ako je mogla pronaći, jer su se rasprodale brzinom munje). Od svih meni se srcu najviše vezala ova bockalica. Koristim je i dan danas i zaista izuzetno dobro obavlja svoj posao. Šteta što je bilo riječ o LE kolekciji, jer kako stvari stoje ostaje nam samo nada da će je Essenc možda uvrstiti i u redovnu prodaju. O ovoj ali i ostalim četkama mogle ste čitati ovdje. Reći ću još samo da je ova ali i ostale četkice i dan danas u redovnoj upotrebi i odličnom stanju.


2. FREEMAN MASKA MINT AND LEMON
Nekad pred sami kraj ljeta (ako se uopšte može nazvati ljetom, jer nas je sunce, ako se sjećate grijalo puna 3 dana) blogerice su imale jedan zaista divan projekt koji se bazirao na razmjeni poklona. Tada sam o drage Tine dobila onaj fenomenalni paket (post možete naći ovdje) u kojem se našla i ova maska. Kasnije ću je u posjeti Zagrebu mahnito tražiti, jer sam se sama sebi zaklela da se bez ove maske ne vraćam u BIH. Srećom misija je uspjela, i to ovoga puta sa full size pakovanjem, a moje masno lice biti će mi zahvalno sve dok... pa vjerovatno dok ne nađem nešto što će spriječiti enormne količine sebuma na mom licu, a ne samo ublažiti. Ako to nešto uopšte i postoji. O ovoj maski sam vam također pisala, pa ukoliko niste pročitale post a želite dobiti koju  informaciju više, možete pročitati ovdje, a ja prelazim na broj tri :)


3.MACADAMIA ČETKA ZA KOSU
Decembar pored zimske radosti i praznične atmosfere, za žene iz BIH znači još nešto: iskorištavanje CM bodova koje smo vjerno skupljale tokom cijele godine. Svoje bodove sam iskoristila za kupovinu baš ove četke, tako da sam je u konačnici platila duplo manje. Pametna odluka, bravo ja! Trebalo mi je samo jedno češljanje da se dese dvije stvari, pod a) da se totalno zaljubim u nju i pod b) da žalim za svakim danom koji je nisam imala. Uskoro vam možda nešto opširnije budem pisala o njoj.


4. GOLDEN ROSE VELVET MATTE RUŽEVI
Inače nemam problema sa tim da za ruževe izdvojim koju markicu više, sve u nadi da ću dobiti bolju kvalitetu. I tako sve dok na tržište nisu stigli ovi ruževi. Za ovako nisku cijenu, a pričamo o cijeni od 3,5 do 5,5 KM zavisno gdje kupujete, zaista bolje ruževe nisam imala. Tokom cijele godine sam ih kupovala i gubila, hehe. Neke sam čak i kroz par mjeseci uspjela da potrošim jer sam ih nanosila svakodnevno po nekoliko puta. A zašto i ne bih kad su tako fini i jeftini. Trenutno imam četiri (tri sa slike i jedan skriven u nekoj torbi :) ).
S ovim ruževima ljubovanje nastavljam i u 2015, bez sumnje u to. Evo i postova u kojima sam pisala o nekim nijansama ovih ruževa post1 i post2.


5. L'OREAL VOLUMEN MILLIONE LASHES SO COUTURE MASKARA
Zaista ne znam da li bih ovu maskaru probala da nije bilo jednog događaja gdje sam je dobila. Riječ je dakle o beuaty blogger druženju sa L'oreal Paris (o kojem ste mogli čitati ovdje), kada sam na poklon između ostalog dobila i ovu maskaru . Ova maskara je, bar što se tiče mojih očiju, za mene obilježila ovu godinu. Zaista kvalitetan proizvod, koji mi pruža sve što želim. Guste, razdvojene trepavice. Dakle ne samo da sam zavoljela ovu maskaru, nego uz nju sam zavoljela i svoje trepavice :).  Pošto mi je ova skoro pa istroštena, uskoro ću da obnovim kupovinu iste.


Nadam se da ćete u narednoj godini jednom od ovih proizvoda dati šansu i zaljubiti se u njega baš kao i ja. Sad se odjavljujem, to bi bilo sve od mene, bar što se ove godine tiče. Drage moje vidimo se u narednoj godini, u kojoj vam želim puno zdravlja, sreće, slatkih osmijeha i šta bi vam još jedan beauty blogerica poželjela nego brdo kvalitetne kozmetike. Ukoliko i vi baš ja i ja ne pravite novogodišnje odluke, onda imajte bar jednu, a to je da u narednih 365 dana imate bar jedan minut svakog tog dana za uživanje u životu, onako kako to vi najviše volite.

SRETNU NOVU GODINU ŽELI VAM VAŠA M.
xoxo


You Might Also Like

16 komentari

  1. Meni je L'Oreal maskara najbolji proizvod koji sam probala u 2014. godini :) moje trepavice su jadne, ravne i rijetke, a ova maskara izvuče ono najbolje iz njih. Želim ti sve najbolje u u 2015. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sreća pa je izmisliše :) i ja tebi također želim sve najbolje u narednoj godini.. prije svega zdravlje :*

      Izbriši
  2. Macadamia cetku imam vec vise od godinu dana, i stvarno ne znam kako sam ranije zivjela bez nje :)
    Goden rose velvet matte ruzeve imam, i takodjer ih bas volim...A zahvaljujući tebi, u FISu ih nabavljam po 3.5 KM...Kupujem ih i mami, rodicama i kolegicama, nemilice, zaista su odlični za tako male pare...Samo cekam da u ponudu ubace i brojeve 21-27, jer imaju dva koja mi se svidjaju strasno :D
    Sretna Nova i tebi i od sveg srca ti zelim jos mnogo postova :) Zivjela!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bolji komentar za kraj godine nisam mogla dobiti.. strašno mi je drago čuti da sam nekome na neki način uspjela pomoći :) FIS je zakon za kupovinu ovih ruževa, pa se nadam da će u narednoj godini ubaciti u ponudu i ostatak kolekcije :) hvala ti puno na divnim željama i još jednom sretna novaaa :)

      Izbriši
  3. esence bockalicu imam i volim , mislim imam dvije =D juhu uspjela sam ih uloviti, a ono sto nemam a zelim je ta macadamia cetka za kosu, =D
    watupkizzerandb.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja jako zalim sto nisam uzela jos bar jednu bockalicu.. a recku obavezno kupi, vjeruj mi na riječ neces se pokajati :)

      Izbriši
  4. U potpunosti se slažem sa tvojim izborom! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam zablokirala kad si spomenula cm bodove, zaboravila sam ih iskoristiti tuga :-( vrijeme je da I ja nabavim macadamia cetku. Sretna nova :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. auuu šteta, a možda da ipak pokušaš danas da ih iskoristiš, ne gubiš ništa ako pitaš :) četku obavezno nabavi, odlična je, uskoro ću malo detaljnije da pišem o njoj :) hvala ti i tebi također još jednom sretna nova :)

      Izbriši
  6. zadnja recenica mi se jako sviđa :) ne pravim novogodisnje odluke jer ih donosimo kroz cijelu godinu. odličan ost i zelim ti ih još mnogo kao i kozmetike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti Tina puno puno na ovim divnim riječima.. i ja također želim isto tebi :*

      Izbriši
  7. :///// sad sam se sjetila tog Essence kista...plač,šmrc..ja ga nisam uspjela kupiti, sve je bilo rasprodano :/// još uvijek me srce boli kad ga vidim..hahahha...i meni su GR ruževi najbolje otkriće u 2014. Oduševljena sam :D Super favoriti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jao baš mi je žao što ga nisi kupila, jer ovaj komotno može parirati onim poznatijim :) Mislim da su GR ruževi definitivno osvojili mnoge :) hvala ti puno :*

      Izbriši
  8. Macadamia četka je revolucija za moju kosu :D
    Obožavam je <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja i ja.. apsolutno je nevjerovatno šta otpetlja i s kojom lakocom.. fenomenalna je ! :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe