TRUE COLOR DUO SJENA (PINK ICE)

prosinca 28, 2014

Mnoge ljubičasta boja podsjeća na proljeće, vjerovatno asocirajući ih na ljubičice. Volim proljeće i volim ljubičice, ali meni je ljubičasta zimska boja i kraj. Ne znam zaista zašto, možda zbog tog nekog hladnog podtona. Izgleda da se i iz Avona donekle slažu samnom, obzirom da su nove sjene u porodici "true color" , o kojim vam danas i pišem, dali naziv pink ice, iako je riječ o ljubičastim tonovima, tako da roze nema ni na vidiku (hmm možda ima malo u svjetlijoj nijansi ali ostavimo to za kasnije).


Istina je da u svojoj makeup kolekciji i nemam baš ove divne boje, a onome čega nemam više se obradujem nego da ste mi dali čisti keš u ruke. Tako je prije nešto više od mjesec dana uz ostatak proizvoda na moju adresu stigla već spomenuta true color duo paletica, sa dvije krasne ljubičaste nijanse. Trebam li opisati moju radost??

No sa ovim duo sjenama me je pratio neki baksuzluk, prvo sam slučajno izbrisala slike (misleći valjda da sam ih već prebacila na laptop), onda kada sam ih zaista i prebacila, laptop mi se pokvari i sa njim sam opet rekla bye bye i slikama. Mislila sam je ponijeti i na moje mini putovanje (o kojem ste mogle čitati ovdje), ali je zaboravim. E ne može ništa biti toliko baksuzno, koliki ja inat mogu imati. I najzad slike su tu, paleta u upotrebi, a ja na račun nje dobivam komplimente za izgled :)

Kao i sve Avon sjene, dolazi zaštićena u kartonskoj kutiji, kako se proizvod ne bi oštetio tokom transporta ili pak bio na meti nekih nestašnih prstića.
Dvije nijanse, smještene  su u plastičnom, crnom, jednostavnom, ali po mom mišljenju elegantnom pakovanju (jer kao što znamo manje je više). Uz sjene, također dobijete i manji aplikator. Iako ove aplikatore blogerice baš i ne gotive, ja uvijek kažem: neka njega, nuždi ne trebao. Na samom poklopcu pakovanja, sa unutrašnje strane nalazi se solidne veličine ogledalo, dovoljno da u torbi ne morate vući još jedno dodatno :).

Obje sjene u sebi sadrže shimmer, svjetlija malo više nego li tamnija. Što se tiče tamnije nijanse, zaista je fino pigmentirana. Boja je intenzivna sa bazom, ali i bez nje, mada je moja preporuka uvijek da koristite bazu (u Avonu zaista imaju odličnu). Sa svjetlijom nijansom priča je malo drugačija. Na prvu djelovala mi je kao  malo svjetlija ljubičasta boja. Međutim ovdje je ipak riječ o jako svijetloj boji, skoro pa bijeloj uz neki blagi ljubičasti odsjaj. Na slici ispod se možete uvjeriti. Dakle prilikom korištenja svjetlije nijanse obavezno računajte na bazu i na to da ćete boju trebati nadograđivati par puta, i ona problema neće biti :)
Iako sam fan neutralnijih sjena, ova me nije ostavila ravnodušnom. Mislim da je ovu nijansu Avon izbacio u pravo vrijeme, uzevši u obzir zimski period i praznično vrijeme kada posežemo za nešto tamnijim i zagasitijim sjenama. Svakako ove duo sjene uzmite u obzir prilikom kreiranja novogodišnjeg izgleda, ali i poslije svih ovih praznika (ja bar hoću). Ako pak ne volite ljubičaste tonove, Avon u svojoj true color kolekciji nudi još 9 duo sjena, dakle za svakoga po nešto :).
Cijena duo sjena je 11,90, dok ćete je u brošuri 1/15 moći kupiti po cijeni od 9,50 KM. Dakle navali narode!


xoxo, M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Iste smo što se tiče ljubavi prema neutralnim nijansama. Tamnija mi je mnogo ljepša od svijetlije nijanse :) Divne su.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni cak te neutralnije boje i bolje pristaju, jer imam male oči i spuštene kapke :)

      Izbriši
  2. i ja više volim neutralne nijanse, ali ova lijepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u nekim prilikama ipak moramo malo promijeniti, hehehe.. : i meni su boje zaista divne

      Izbriši
  3. Stvarno ne znam lijepo nasminkati oci (maskara i cao) :D ali ako ih vec pokušavam nasminkati, onda su to neke neutralne nijanse...mada, ove bas djeluju lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma sve ti je to stvar prakse i moram priznati dobrog alata (kistova).. sa neutralnim nijansama nikad ne možemo pogriješiti, ali eto valjda nekada probati i ove malo tamnije boje :) ova ljubicasta je neki kopromisi između neutralnih i tih bas tamnih boja

      Izbriši
  4. Imam sličan duo i koristim ga često ali je iz avonove color trend kolekcije pa je slabije pigmentiran :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ah mislim da znam koji koristis, nisam imala priliku do sada da probam.. svakako kada potrošiš taj moja preporuka je da daš i ovom duo šansu :)

      Izbriši
  5. tamnija nijnsa mi je ljepša :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskreno i meni je, ali vjerujem da ću više koristiti ovu svijetliju :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe