AVON ADVANCE TECHNIQUES SHAMPOO

siječnja 03, 2015

Već dugo vremena želim da vam napišem ovu recenziju, no kako to biva u životu, uvijek nešto iskrsne, jedno bude preče od drugoga i tako sve do sada.. Obzirom da je nova 2015 godina pred nama, mislim da je ova recenzija odličan uvod u nju, bar što se ovog bloga tiče :)



Znate onu situaciju, kada počnete da se kupate, nakvasite kosu i onda logično slijedi nanošenje šampona. I tako počnete vi da istiskujete šampon, najjače što možete, napinjete se iz petinih žila, ali džabe vam, kada ni kapi šampona nema... Eh to se prije nekih 7-8 mjeseci desilo meni. Onako panično počnem da rovim po kupatilu, ne bi li našla bilo kakav šampon, samo da operem kosu, jer šta je tu je i tako pod ruku mi dođe ovaj mamin šampon. Ona ima jako tanku kosu, bez volumena, koja je opšta suprotnost mojoj i apsolutno razumijem zašto je kupila baš ovaj. Ja sam ga opet uvijek izbjegavala, jer moja kosa iako jako masna ima dovoljno volumena. Ali opet zapitam se, je li ikad dosta volumena??  I tako operem ja kosu, osušim, pogledam se u ogledala, i vidim da je šampon bar na prvu dao odličan rezultat.. 

Za one manje upućene, pored masnog lica, nažalost imam i jako masnu kosu, koja poslije pranja ne izdrži ni 24 sata.. Mnogi mi ne vjeruju, ali vremenom se uvjere, jer je bilo nebrojeno puta situacija da prijateljima kažem kako sam oprala kosu, a navečer dođem sa kosom zavezanom u rep.. Da da nažalost takva je situacija bila. Kažem bila, jer ova šampon će to koliko toliko promijeniti.
Naime, poslije tog "kobnog" dana, i pranja kose ovim šamponom, red za ponovno pranje je došlo tek treći dan. Ne pamtim dana kada je moja kosa izdržala 24 sata, a kamo li više od toga čista. 
Lijepu čistu kosu bez trunke masnoće sa ovim šamponom imam sigurno nekih 40tak sati, što je za mene naprosto iznenađujuće, naročito ako uzmete u obzir da šampon nije namijenjen za masnu nego za tanku kosu bez volumena. Poslije dugog korištenja, primijetila sam da mi se zna dva dana nakon pranja pojaviti perut, ali pošto je to vrijeme da opet operem kosu, ta činjenica mi i ne smeta toliko.  
Što se tiče 24 satnog volumena koji proizvođač garantuje, ne znam koliko sam mjerodavna da govorim o tome, jer ponavljam moja kosa svakako ima fin volumen, ali sam primijetila da je ipak malo "podigne". Proizvođač također naglašava da šampon sadrži kolagen koji bi trebao biti ključni sastojak koji daje kosi volumen. Moja mama sa svojom tankom kosom, poprilično je zadovoljna i već dugo vremena ga iznova i iznova kupuje.  Svakako ukoliko imate tanku kosu bez volumena, ne gubite ništa da i probate riješti problem i sa ovim šamponom, iz razloga jer je i namijenjen vašem tipu kose. 

Svi Avon Advance techniques šamponi dolazi u različitim mililitražama, zavisno od Avon kampanje. Moj savjet je da sačekate neku akciju kada zaista jeftino možete kupiti pakovanje od 400 ili 700 ml. Dolazi u klasičnom plastičnom pakovanju, a sastav samog šampona možete pogledati na slici :)

Ono što sam još primijetila kod ovog šampona i što mu je zasigurno dalo veliki plus, jeste to da odlično pjeni. Ne znam da li vi, ali ja zaista volim da mi šampon dobro zapjeni, jer imam osjećaj da ću tako bolje oprati kosu. :) Dovoljna vam je količina veličine oraha da dobijete obilnu gustu pjenu, koja se zaista brzo ispire.


Pored šampona, kolekcija "Ultimate volume" sadrži još i tretman sa kolagenom bez ispiranja (redovna cijena 11,5), te 24 hour Voluminous Results balzam za kosu (redovna cijena 7,5). U trenutnom katalogu  cijena šampona je zaista povoljna, tako da ćete 700 ml platiti 9,30 KM (redovna cijena je 15,50), a za 250 ml cijena je 4,5 KM (redovna cijena je 7,50).
Moja potražnja za šamponom koji će me osloboditi masne kose za sva vremena, se definitivno nastavlja. Ali iako mi ovaj šampon nije pomogao da riješim problem masne kose (što naravno i nije trebao obzirom da, ponavljam, nije za taj tip kose), zasigurno mi je pomogao da koliko toliko kontroliram  tu masnoću, te baš zbog toha ću ga uvijek imati pri ruci.



Da li ste probale Avon Advance Technique šampone ili nešto drugo iz te "porodice"? Koji šampon koristite za vaš tip kose? Koji vam se pokazao kao najbolji za masnu kosu? 
Do slijedećeg puta, voli vas vaša M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Probala sam sve njihove šampone, jako sam zadovoljna, trenutno koristim liniju s arganovim uljem. Zapravo su im svi proizvodi iz te linije za kosu jako dobri, šamponi, maske, ulja, jedino balzamima nisam nešto oduševljena. Opet bih mogla preći na ovu liniju za volumen, odlična mi je bila! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je cuti da se jos neko ova linija svidjela.. Dala si mi super ideju da probam i ostale njihove proizvode, nezz zasto to nisam i prije uradila :-)

      Izbriši
  2. Meni na žalost, ne odgovaraju šmponi iz ove kolekcije, kosa mi se jako brzo umasti :/. Nekada sam koristila zelenu kolekciju za sjaj kose i bila mi je super, a kada sam skoro poručila ponovo dobila sam blagi užas na glavi :/... Ali su mi zato Naturals šamponi super. Oni su nešto jeftiniji, 750ml se može nabaviti za oko 3e. Sada sam naručila od kvasca i jajeta i super je, kosa mi dobije volumen koji mi je preko potreban, traje bar 2 dana i kosa super miriše, ne masti se brzo :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao što kod tebe djeluje totalno drugačije nego kod mene, ali srećom našla si zamjenu : baš nedavno sam gledala te Naturals šampone, pa ih možda pri slijedećoj narudži i kupim, vrijedi sve probati heheeh :)

      Izbriši
  3. Oduvijek su me zanimali ti Advance šamponi, ponuda je stvarno velika :P
    Mislim da mi nebi odgovarali, možda ipak nekada probam koji. Iz te linije proizvoda koristim jedan serum za kosu koji mi hranjuje vrhove, nisam sigurna kako se zove ali znam da sadrži arganovo ulje u sebi.

    Pozdrav!
    Zamolila bih te da mi pogledaš blog:
    candymakeupgirl.blogspot.com
    Puno hvala, to mi stvarno znaci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se u toj kolekciji najviše i istakao famozni zeleni serum za kosu, ali moram da priznam da su im i četke kvalitetne, međutim od kada imam macadamia četku, ove sam ostavila po strani.. pozz :)

      Izbriši
  4. Odlično koliko ti je produljio pranje kose,ja svoju perem svako 5 dana,reda radi :D
    Stvarno mi se ne masti nikako :)
    Ali čula sam da prijateljice hvale Afroditine šampone za svoju masnu kosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jao blago se tebi.. ja mislim da kad je ne bih oprala 5 dana, mogla bih komotno iscijediti ulje iz nje, bljakić.. ja sam probala afroditin i pokazao mi se katastrofalno, bježim od njega ko vrag od krsta :)

      Izbriši
  5. I ja sam takođe koristila ovakav njihov šampon,mislim za ravnanje kose.Kosa mi nije bila ništa ravnija,ali je zato bila mekana,svilenkasta,uglavnom mi je odgovarala ovakva vrsta šampona.Lp :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što ti nije pomogao, ali eto bar neka je ostavio dobar sveukupni utisak.. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe