NEW IN #7

siječnja 27, 2015

Krajem decembra i januar kupovala sam malo više, a razlog je naravno jasan, velika praznična sniženja. Obzirom da ću narednih sedmica biti u velikoj gužvi, i vjv neću kupovati ništa, mislim da je ovo taman vrijeme za pisanje ove vrste posta :) Da puno ne dužim sa uvodom evo i mojih noviteta..

IZ ZAGREBA

Mislim da ste svi već upoznati sa mojim putovanjem u Zagreb, heheeh. Tada sam obavila mini kupovinu i kupila ove sitnice.

Bafruss masku za stopala sam probala samo jednom i na mene je ostavila dobar utisak, dok Barfuss kremu čuvam za toplije dane.
O BeautyUK paleti već sam stigla napisati i recenziju (post ovdje)., kao i o Freeman maski za lice (post ovdje). Sebe sam počastila i LOOKbyBipa četkicom za blendanje. Moram priznati da je ovo među boljim četkicama koje imam za ovu svrhu, a izdvojila sam samo 4-5 KM za nju.
I zadnje što sam kupila na putovanju bilo je ovo neodoljivo pakovanje Bourjois  Pamper Me! gel za tuširanje. I on čeka svoj red, pošto trenutno imam jako puno otvorenih gelova, neka malo sačeka, dok se sve potroši..




LUSH

Ovih dana ludujem za Lush proizvodima. :) Iskoristila sam sezonsko sniženje i kupila sebi Sexy Peel sapuno o kojem sam vam dala brzu recenziju ovdje, dok slatkog malog djed mraza namjeravam isprobati ovih dana.


Nije da samo Lush privlači mene, nego izgleda da i ja njega privlačim, jer sam nedavno u nagradnoj igri osvojila još jedan Lush sapun, Baked alaska. Izuzetno je šaren, veseo i mirisan, pa me jako podsjeća na dugu i toplije dane.


ESSENCE I CM KUPOVINA

U CM-u još uvijek možete naći na sniženju određene Essence artikle. Ja sam ugrabila podlogu Essence all about matt, koja  više neće biti na policama. Dugo vremena sam je imala u planu kupiti, ali kako je kucnulo 5 do 12 (i kako je na akciji bila 3 KM) nije mi bilo druge nego je najzad i kupitm.

Potrošila sam čini mi se peto pakovanje mojih voljenih Essence sjena za obrve i opet naravno obnovila kupovinu. Moja kolekcija Essence olovki proširena je i sa ovom u nijansi 11 in the nude. Mislim da već sve znate koliko su ove olovke dobre da je suvišno bilo šta reći.



Osim Essence proizvoda na sniženju u CM sam kupila i dosta hvaljeni Rimmel Stay Matt puder. Koristila sam ga samo par puta, tako da mi je još uvijek teško reći nešto o njemu.
Najpoznatiju četku za kosu, Macadamia No Tangle možete nabaviti u odabranim CM-ovima, a i trenutno je na akciji (oko20 KM), dok je redovna cijena oko 24 KM. Ja sam svoju kupila u pola cjene zahvaljujući iskorištenim CM bodovima. Najbolja (i jedina) novogodišnja odluka!




ČETKICE

Preslatku rozu Essence četkicu za rumenilo mogle ste već vidjeti na instagramu, ali i fb. Zaista joj nisam mogla odoljeti, ovako maloj, slatkoj. Ako želite uskoro vam mogu napisati neku kraću recenziju o njoj , pošto je tek stigla na naše tržište. Cijena je 5,85 KM.

Ovaj medeni set sam dobila na poklon od drugarice, sa njenog putovanja u Beč. Mislim da je kupljen u Primarku ali zaista nisam sigurna, ipak riječ je o poklonu :) Za sada sam probala samo ovu kosu četkicu i odlična mi je za obrve. U svakom slučaju četkice su toliko lijepe da mi je dovoljno i da budu samo dekoracija na mom stolu :)

OSTALO

Baš kao i skoro sve moje blogo kolegice, ni ja nisam mogla odoljeti ovoj slatkoj kremici (nešto su u zadnje vrijeme, svi navalili sa slatkim pakovanjima kojim se teško oduprijeti, hehe). Iako dolazi u dvije varijante, ja sam se ipak odlučila samo za ovu, i nije mi žao jer sam baš jutros vidjela da dolaze još dvije, podjednako lijepe :)

One djevojke koje me prate mislim da znaju da ja svoje PMS dane ne mogu izdržati bez Veoma zdrave kreme, koja je moj najbolji saveznik u borbi sa malim vragovima (aknama). Cimerka je i ovoga puta bila divna pa mi je iz Srbije donijela još jednu. Ukoliko do sada niste vidjeli ovu kremu, pisala sam o njoj, pa skoknite na ovom postu. Prošlog mjeseca sam bila još jednom sretnica, te sam osvojila još jednu nagradu, od Indole. Iako sam "osvojila" puder za volumen kose, stigao mi je gel za kosu. Hmm, da mi je došla prava nagrada sigurno bih je koristila, ali ovako, gel ću samo prosljediti bratu, jer gelove za kosu zaista ne koristim nikako.


Drage moje to bi bilo sve za ovaj put. Da li ste neki od ovih proizvoda koristile? Koji su vaši dojmovi? Šta kažete na sve veći broj slatkih pakovanja, možete li im odoljeti?
 Puno poljubaca od M

You Might Also Like

40 komentari

  1. BeautyUK - divne boje!! Bourjois Pamper - pakovanje mu je predivnoo *-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ove boje u paleti su apsolutno iskoristive, a cijena prava sitnica oko 40kn (10KM).. U Bourjois asortimanu gelova ima još slatkih, ali sta cu ja sam pala na ovo roze boje, a i nekako mi je najbolje mirisalo :)

      Izbriši
  2. Našla si Macadamia četku napokon :D Nećeš se pokajati, ja imam čak dvije haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesaaam :) mislim da sam se na glavu vise popela ljudima u CM, al sta me briga, napokon je moja.. ja sam vec prezadovoljna..

      Izbriši
  3. Kad je stigao ovaj kist za rumenilo kod nas? Moram hitno ići da ga potražim dok nije nestao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupila sam ga prije nekih 5 dana u dm u Sarajevu, i tada su na polici bila samo dva.. u CM ih još nisam vidjela.. :)

      Izbriši
    2. hahaha ovo je bilo brzo :) bas mi je drago da si našla.. zar nije presladak? gdje ga kupi u cm ili dm?

      Izbriši
    3. DM, brzo je kad mi je pred nosom :) Ciljano sam išla po njega, stala pred stalak i jeeeedva ga našla negdje dolje pri dnu. Umalo nisam odustala i krenula vani :)

      Izbriši
    4. Ma bitno je da je sada tu :-) valjda ugrabimo i jos te nove koji dolaze.. U hr je vec stigao ljubicasti za kameni puder :-)

      Izbriši
  4. Fini noviteti, kod mene jos nema kista, ali bice moj cim ga ugledam, a onaj drugi iz nove kolekcije koja stize sam vec rezervisala da mi ne umakne. :-) Vidjeces kako je Macadamia cetka za kosu divna, bas je vrijedi imati. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vec sam se nekoliko puta uvjerila koliko je četka dobra, i žao mi što je prije ne kupih, hehehe :) Ja sam ostala iznenađena jer nisam očekivala da će stići novi kistovi, tako da je radost bila dupla, a na ostale ću morati čekati u stanju pripravnosti, da ne umaknu, hahaha. Vidjela sam da i catrice izbacuje kabuki, nadam se da će i ona stići kod nas :)

      Izbriši
  5. u kojem dm-u si ga kupila?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U dm na otoci, Sarajevo.. Gledala sam u cm u BBI nije ga bilo.. :-)

      Izbriši
  6. Ovaj set kistova je genijalan :) bas girly, jako mi se svidja :) inace i sama volim ovu Bourjois kupku i Barfuss masku pa eto vjerujem da ces biti zadovoljna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti i meni je med medeni, oprala sam ih sve pa cu da vidim hoce li moci posluziti, ako ne nema veze sentimentalno sam vezana za njih :-) Bourjois je bas jucer izbacio na trziste novu kupku, ali meni se i ova cini super, a koliko hvalite ovu maskicu ne sumnjam da cu je i ja zavoljeti :-) :-*

      Izbriši
  7. Prekrasan new in! Kistići su divni, a i Lush proizvodi isto, ja sam isto ovisnik o njihovim sapunčićima ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :-) Od nedavno i ja ludujem za Lush proizvodima, svi njihovi proizvodi prvo me opiju mirisom, a onda i sam izgled nekako djeluje pozitivno na mene :-)

      Izbriši
  8. Koliko si se ti punovilaaaaa, sve mi se svidja, sve :D
    Ja takodje volim essence sjenila za obrve i olovke za usne.. Ovu macadamia cetku vec dugo dugo gledam i sve cekam neko snizenje od 50% i naravno nikad ne bude toliko snizena :D
    Joj od kad sam vidjela ovu essence rozu cetkicu stalno sebi ponavljam Jelena ne treba ti, ne treba ti -_- a prelijepa je *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam moga odoljeti snizenjima, hehe.. Hvala ti.. Tesko da ce macadamia biti u CM toliko snizena ali nikad ne znas na ovim beauty shop stranicama, ako nista onda skupljaj bodove u CM pa ih iskoristi na nju, kao ja, heheh.. Ja jos nisam vidjela ostatak Essence cetkica a vec smisljam kako da namaknem lovu da ih kupim, ne mogu nikako odoljeti, doduse ovakva jedna mi je trebala (ne nije to izgovor, hahaha).. :-) :-*

      Izbriši
  9. Eto nisam znala da Bourjois ima gelove za tuširanje :). Kod nas nisu stigli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da imaju, kolekcija se satoji mislim od 5-6 vrsta i sad za sad ima samo u Hr, od ovih nasih blakanskih zemalja.. Bourjois cak ima i dezodoranse, te gelove za skidanje sminke.. I sve imaju premedeno pakovanje.. Smrc, smrc, hocemo ih i kod naaaaas :-)

      Izbriši
  10. Super noviteti! I ja obožavam Essence olovke za usne, set za obrve mi je okej ali puno mi je bolji Catrice, novi kistić definitivno želim isprobati... Look by Bipa kist za blendanje odnedavno imam i stvarno je okej (nije kao MAC 217, hehe, ali prolazi itekako! :) )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :-) sve smo lude za essence olovkama, jos kad se uzme u obzir koliko su jeftine za ovakav proizvod.. Nisam obracala paznju na catrice sjene za obrve, bas cu probati :-) MAC nazalost nemam, ali ne sumnjam da mu ravnog nema, heheh

      Izbriši
  11. imam essence olovku, i rimmelov matirajuci puder i to od essence za obrve, makadamia cetku sam trazilo u sto cm-ova i nemaju, pa sam srecom ugledala slicnu cetku u dm, bliss detangle brush, pa kupim, kontam, haj vjerovatno je isto, zadovoljna sam bas, imam onu crnu od essence cetku za rumenilo sto je pri vrhu pink ako znas na koju mislim, pa nezz da li cu tu finu rozu, da li cu odoljeti, ova crna koju imam je dobra, ali voljela bi da je malo tvrdja, =/ mozda kupim tu slatku rozu, bas izgleda prelijepo =D nadam se recenziji =D
    <3Amina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Amina na komentaru.. Dakle kupila si tu novu udm cetku, ako ikada budes imala i macadamia pisi mi kakve su kada ih uporedis.. I ja jedva nasla svoju, sto puta sam isla u cm u kojem su mi rekli da ima i eto ga sad je moja :-) sto se tice essence cetkice, ova slatka roza je bas bas mekana, pa nezz da li ce ti se svidjeti, ali ako ti nije puno odvojiti nekih 6km preslatka je posluzit ce svrsi nekada :-) samo da je jos malo isprobam pa ide i neka kratka recenzija :-)

      Izbriši
  12. Sve mi se sviđa :) Odličan new in :) Izdvajam Lush proizvode i ovu prekrasnu essence četkicu :) Medena je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na divnom komentaru :-) Lush proizvodi su zaista i lijepo i mirisni i kvalitetni, a cetkica je izgleda postala prava mala zavodnica, hahahaha

      Izbriši
  13. odličan new in a ova kremica za prištiće izgleda super jer sam o njoj čitala sve najbolje. steta sto je nema i kod nas

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pomali je agresivna, zna dosta isusiti kozu, pa treba biti pazljiv pri nanosenju, dakle samo lokalna primjena, sto bi rekli direktno na bobuljicu.. I ja zaista tesko dolazim do nje, pa se isto nadam da ce doci i na ostatak balkana.. Ako ikada bude dostupna i kod nas, saljem ti je :-)

      Izbriši
  14. Ne zna se šta je bolje!Odličan New in :) Lush sapuni izgledaju predivno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Majo :-) sapuni su med medeni, a jos kako fino mirisu, bas po mom ukusu

      Izbriši
  15. super ti je ulov stvarno, vjerujem da ćeš sve lijepo koristiti :D
    Freeman masku ovu žutu obožavaam :D a volim i Barfuss za stopala :)
    volim i No tangle četku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala hvala, neke stvari vec koristim, i prezadovoljna sam sad za sad.. Ova freeman maska je odlicna, spas za moje lice, a i cetka nije nista losija.m Barfuss masku jos nisam dovoljno koristila, mada mi se i u ovih par puta svidjela jako.. :-*

      Izbriši
  16. Jao, baš si se lepo podnovila, Deda Mrazić je presladak :)! Ja sam slaba na sva ta slatka pakovanja, ali kada se umeša deo morza zaslužan za racionalno razmišljanje i trošenje resursa, i progugla malo često se desi da slatko pakovanje ostane samo slatko pakovanje, ništa više :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma meden je mrazic skroz i u kadi, ostavlja finu jarko crvenu boju.. Istina, sto puts sebi kazem ne sudi na prvu proizvodu po izgledu ali opet ne mogu odoljeti.. Hehe :-)

      Izbriši
  17. hoces li napisati recenziju onog kista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako mislis ns Essence, skroz malo sam ga koristila da bih napisala nesto konkretniju recenziju, jedino mozda da napisem svoje prve dojmove?? Trenutno sam na putu, ali sigurno objavim krajem sedmice, dakle nekada cet-petak, nadam se da je to ok :-)

      Izbriši
    2. Essence, samo prve dojmove tipa je li plastican, ispadaju li dlake i smrdi li, nasla sam kist, ali me strah da kupim dok ne procitam nikakvu recenziju. Ok je, hvala ti u svakom slucaju

      Izbriši
    3. Ma naravno, i ja rijetko kada kupujem nesto prije nego procitam recenziju :-) onda krajem sedmice ocekuj kratki post o kisticu

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe