COLOURS OF THE RAINBOW (tag post)

veljače 11, 2015

Prije nekoliko dana, djevojke sa bloga Lipberries, unijele su tračak lijepog vremena u moj život, te me također nominovale za ovaj tag- Colours of the Rainbow. Prije svega hvala vam djevojke na tome :). Ako sam dobro shvatila cilj ovog tag posta jeste da kroz dugine boje oživimo proljetne, sunčane dane. Kroz post prokazat ću vam moje najdraže proizvode, izdvojene na malo neobičan način, dakle kroz boje :) Da ne duljim, bacam se odmah na posao.

*slika preuzeta s neta

______________________________________________________

CRVENA

Moja izrazito masna koža, ne toleriše mnoge kreme, a ako uz to dodamo i moj izbirljivi ukus, onda dobivate kombinaciju koju je teško zadovoljiti. L'oreal Magic blur je jedna od rijetkih koja je ispunila sve želje moje kože, ali i neke moje mušice. Jedina njena mana, ako se to može tako nazvati, jeste to što je namijenjena za zrelu kožu. što moja još uvijek nije. Zbog toga je ne upotrebljavam svaki dan. Ostavlja baršunastu, matiranu kožu, te donekle "izgladi" lice. Ova krema je u "blogo svijetu" prošla skoro pa neopaženo, što je velika šteta, jer zaista zaslužuje mnogo više priče i pisanja o njoj, ali dobro šta je tu je.. :)

______________________________________________________

ROZA

Znam, znam.. Pročitale ste vjerovatno i previše postova i hvaljenja ovih Essence olovki za usne, ali da se ne lažemo, one to zaslužuju. Iako posjedujem dosta njih, za ovaj post sam izdvojila ovu u nijansi 07 Cute Pink, koju u posljednje vrijeme baš često koristim i kombiniram uz moje ruževe pink nijansi. Za ovako finu olovku nećete izdvojiti puno novca, a dobiti ćete kvalitetan proizvod.

__________________________________________________

NARANDŽASTA

Jedino što imam narandžasto u svojoj kolekciji je ovaj Gliss regenerator. Istina je da nisam neki ljubitelj ove boje, ali zato jesam ovog regeneratora. O njemu nešto više mogle ste čitati u mom staroom postu- ovdje.

______________________________________________________

ŽUTA

Boja ljeta, žuta.. Čim sam pomislila na žutu boju, pomislila sam i na Freeman clay mask mint and lemon i znala sam da će ona biti moj izbor za žutu boju u ovom postu, bez ikakve dvojbe :) . O samoj maski sam već pisala još davno (post ovdje), te u međuvremenu kupila i full size pakovanje i zaista je još uvijek jako volim. Nedavno sam imala malu nezgodu sa njom, jer sam je predugo držala na licu, pa mi se pojavilo crvenilo, koje se ubrzo i povuklo, pa ovim putem želim da vas upozorim na to, da masku držite na licu isključivo onoliko vremena koliko je proizvođač naveo na ambalaži. 

____________________________________________

ZELENA

Jako volim zelenu boju, ali je nekako najmanje imam kako u svojoj kozmetici, tako i po pitanju drugih stvari, poput odjeće. Međutim ipak posjedujem par "zelenača" :) Dvoumila sam se da li da u ovaj tag stavim Aveo odstranjivač laka za nokte ili jedan lak, pa sam na kraju ipak prednost dala laku. Riječ je o Essie laku, u nijansi Stylenomics. Imam ga veoma dugo, i još uvijek teksturom djeluje kao nov, a njegova četkica je odlična za nanošenje, što i ne čudi toliko jer je cijena Essie lakova oko 19 KM. Iskreno nisam pogovornik izdvajanja toliko novca za lak, pa sam svoj kupila preko jedne djevojke i platila ga samo 3 KM, ako ma pamćenje dobro služi :)

_______________________________________________

PLAVA

Najteže mi je pao izbor proizvoda za ovu boju, ne zato što ih imam puno, nego iz razloga što uopšte ove boje nemam. Lažem imam par sijena, ali niti jedan nije bila vrijedna spomena, jer skoro pa da ih ne koristim. A onda sam se sjetila ove kremice za stopala. Relativno je nova u mojoj kolekciji i još nisam posložila utiske o njoj, ali sad za sad su pozitivni. U mom zadnjem new in postu dosta blogerica mi je pisalo, kako su zadovoljne ovom maskom, te je i od njih dobila sve same pohvale. Iako nije kraljevsko plave boje, ide na plavkasto, ali je uz to i šarena kao ovaj post, pa ne škodi da se nađe na listi :)

_____________________________________________

LJUBIČASTA

Kada sam prošlo ljeto dobila ovu L'oreal maskaru, znala sam da ćemo se družiti jako jako puno i eto to je potrajalo sve do danas. Razlog zašto se našla na ovom tag postu nije samo taj da me jako podsjeća na jedan sretni, sunčani dan prošlog ljeta, već i taj da sa ovom maskarom (So Couture) dobijem sve što želim, od razdvojenih, do trepavica punih volumena.. Ovo je maskara koja je uspjela da poslije dugo vremena sa trona skine MF masterpiece. 


Eto drage moje, nadam se da ste uživale i da sam vam unijela bar malo svjetline u ove tmurne zimske dane. Što se tiče moje nominacije, ona ide svim onim kolegicama koje do sada nisu radile ovaj ili bar sličan post tag. Uživajte u zimi, jer i ona ima svoju ljepšu stranu zar ne? 

Malo je falilo da zaboravim, sretno Valentinovo onima koji slave, uživajte u ljubavi sa dragim osobama. Meni je iskrena da budem to suviše komercijalizovan praznik, tako da ću ga, iako ludo zaljubljena, rado preskočiti, i sa svojim dragim uživati i taj dan kao i svaki do sada. :) <3

xoxo, M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Essie lakić je prekrasan. obožavam ove šumske nijanse

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i dugotrajan je jakoo.. ja nekako bježim od šumskih nijansi, ali onda kada ih upotrijebim, zapitam se zašto bježim od tako divnih nijansi :)

      Izbriši
  2. Ja bas usla na tvoj blog da kopiram link, da te tagujem za ovaj tag haha :D olovke za usne su se nasle i kod mene pod rozom bojom :) Freeman maske zelim i ja probati, ali nikako da dodjem do njih...Svidja mi se nijansa Essie laka i to pakovanje kremice za stopala ^_^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaahha, vidi ti to, dvije slučajnosti.. ajde uskoro ču da čitam i ja tvoj tag post.. Freeman masku sam nabavila tokom svoje posjete Zagrebu i nemam pojma šta ću kada je potrošim.. hmm tražit ćemo je zajedno, heheh.. Maska za stopala je jakoo jeftina oko 4 km, a može se pohvaliti i izgledom i kvalitetom.. :)

      Izbriši
  3. Imam isti Essie lak, i ja sam ga platila sitno skroz xD L'Oreal maskara je moja najdraža maskara i kupila sam novu, a rijetko kupujem istu maskaru dva puta zaredom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheh mi haman isti ukus imamo.. Vidjeh da je Jasmina kupila ovu maskaru i dobils gel micelarnu i to za 18 km, tako da cu i ja opet obnoviti kupovinu :-)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe