PROIZVODI KOJE NE KORISTIM I ZAŠTO

veljače 18, 2015

Jučer sam nominovana za novi tag post, te sam brže bolje sjela da pišem. Prije svega tema ovog tag posta mi je jako zanimljiva, a nadam se i vama, te se zahvaljujem Nini sa bloga Unlimited beauty na nominaciji. Iako nisam bila brojem ograničena, ipak sam odlučila da izdvojim 10 proizvoda koje ne koristim. Da dalje ne duljim sa uvodnom pričom, bacam se na pisanje :)

______________________________________________

OLOVKE ZA OČI

Ne znam da sam u životu imala više od 3 olovke za oči, a i one su završile u kanti za smeće jer ih zaista nisam skoro nikada stavljala. Meni su sjene sasvim dovoljne (doduše potrebna je ogromna količina da bi me zadovoljila). Olovke za oči u većini slučajeva imaju tendenciju da se preslikaju na gornji dio kapka. U mom slučaju to se dešava relativno brzo nakon nanošenja, jer imam masne kapke (kao i cijelo lice) tako da i u tom pogledu, no-no.. Jedina olovka koju koristim za oči, i to skoro pa svakodnevno je ona u bijeloj/bež boji za waterline, kako bi moje malene okice izgledala bar malo otvorenije i krupnije. Olovke u ostalim bojama već dugo ne posjedujem, osim jedne crne koja će se naći u narednom empties- zamislite žašto? (rok joj je istekao)


OLOVKA ZA OBRVE

Kada sam već počela sa olovkama, onda da izdvojim i ove za obrve. Kupila sam u životu svega dva puta olovku za obrve i ubrzo shvatila da to za mene ovako trapavu nikako nije dobra opcija. Vježbala sam i vježbala da što bolje nanesem, ali na samom kraju to nije bio onaj rezultat koji sam željela, tako da sam i digla ruke od ovog proizvoda. Umjesto olovki, koristim sjene za obrve, koje su mi nekako bolja opcija i za nanošenje, a i za neki prirodniji izgled kakav volim.


BRONZER

Mišljenja sam da mi ovaj proizvod na moju jako bijelu put nikako ne ide. Probala sam nekoliko puta da ga uklopim u neki look ali toliko je to ružno izgledalo da sam ga kroz par sekundi skinula sa lica. Rumenila su druga stvar, njih volim, i često koristim, ali bronzere ne hvala.


SJAJ ZA USNE

Mislim da su sve blogerice od reda, koje su do sada radile ovaj tag, navele i sjaj za usne kao proizvod koji ne koriste. Ja im se pridružujem. Ljepljivi osjećaj na mojim usnama, kratkotrajnost, slab intenzitet boje,su samo neki od razloga zašto ih izbjegavam. Imam ih doduše nekoliko u svojoj kolekciji, i sve sam ih dobila na poklon, ali zaista rijetko ih koristim. Dok sam bila u srednjoj školi rado sam posezala za njima, ali kada sam postala malo odraslija nekako mi je ženstvenije nositi dobar ruž nego li sjaj. 


GELOVI/PJENE/LAKOVI ZA KOSU

Ne pamtim da sam ikada u životu koristila nešto od ovoga, izuzev za posebne prilike, ali i u tom slučaju već ujutro bih brže bolje išla na pranje kose. Ne volim težinu tih proizvoda na kosi, niti ljepljivi osjećaj, jer ako mi je kosa oprana onda želim i da se to vidi, a ako je prljava definitivno mi neće trebati nešto od ovoga da je oblikujem, jer u tom slučaju je dovoljno masna i sama od sebe da će čvrsto stajati onako kako ja to želim. 


ULJA ZA KOSU ILI LICE

O ovim proizvodima nemam puno nešto za reći jer ih nikada nisam ni kupovala niti probala. Lice i kosa su mi jako masni, tako da me i sama pomisao da još nešto dodatno masno stavljam na lice jako odbija, mada znam da mnoge djevojke sa masnom kožom bez problema koriste i hvale razna ulja, ja ću se ipak po tom pitanju još uvijek držati po strani. 


DVOFAZNI ODSTRANJIVAČ ŠMINKE

Baš kao i kod ulja, taj masni osjećaj na koži mi jako jako jako smeta. Postoji puno drugih proizvoda koji će mi skinuti šminku sa očiju, bez da ostave taj ljepljivi masni trag, poput micelarne vode, običnih odstranjivača, vlažnih maramica, gelova, sapuna. Sve nabrojane proizvode koristim, kao zamjenu za dvofazni odstranjivač šminke. 

TONIK

Za razliku od već navednih proizvoda, tonik je nešto što u jednom periodu intenzivno koristim, a onda zatim jednostavno prestanem s njim i tako u krug. Trenutno sam u ovoj drugoj fazi, i u svojoj kolekciji nemam niti jedan tonik. Uz micelarnu vodu, gel za čišćenje lica, i kremu mislim da mi tonik i nije nužno potreban..


SREDSTVA ZA ZATEZANJE KOŽE ILI PROTIV CELULITA

Zatezanje kože mi još uvijek, hvala Bogu, ne treba, a i celulita skoro da nemam. Mislim da je ovo dovoljan razlog zašto nikad nisam trošila novac na ove proizvode. Danas-sutra, kada bi mi i zatrebali, sigurna sam da bih se teško odlučila koji koristiti, jer iskreno ne vjerujem u neku efikasnost ovih proizvoda, a i od onih sam što nemaju ništa protiv ovog što godine donesu za sobom. :) 


PJENE ZA BRIJANJE

Ne mogu reći da ovaj proizvod nikako ne koristim, ali svaki put kada ga potrošim dugo vremena mi treba da kupim novi, jer uvijek ima nešto preče da se kupi. U zimskom periodu naročito ga slabije koristim jer tada dlake brijem epilatorom za koji mi naravno nije potrebna nikakva pjena, a ako pak brijem klasičnim brijačem kao zamjena mi posluži obični gel za tuširanje.


Bili su to samo neki proizvodi, koje u moru kozmetičkih proizvoda nikako ili skoro nikako ne koristim. Za neke ćete se i same složiti, dok će vam neki možda biti i iznenađenje. Svi smo različiti i to je čar življenja i svačijeg života. Ovoga puta za ovaj post nominujem: Zipa thisSnow White's beauty casePurple glowGlitter snowflakeBlogoMarijagorgeous on a budge..

Puno poljubaca, M.

You Might Also Like

19 komentari

  1. Odličan TAG! Preporučujem ti da počneš koristiti ulja za njegu lica, kao i tonik za lice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) hvala Marijana.. ozbiljno razmišljam da probam neko ulje, pa cu vjv uskoro malo vise istraziti i vidjeti koje se pokazalo kao dobro za moje lice ili kosu :*

      Izbriši
  2. jao kako sam bronzer zaboravila?! pa to u životu nisam stavila na lice XD a i dvofazni odstranjivači, a za obrve koristim olovku za usne, jer - 'ajde ti nađi crvenu olovku za obrve..... i čuda za celulit ne koristim, imala sam jednom jedan gel, ne znam ni od kud mi, ali sam ga dvaput možda koristila i to je to....nemam ni ja baš celulita

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja se ne bih sjetila bronzera da nisam listala Avon katalog prije pisanja i tu ga ugledah.. :) a to za olovku, ah sta da ti kazem, dobro je znati i snaci se, mada u crvenokose zaista zapostavljene u tom pogledu, valjda neko uvidi gresku :)

      Izbriši
    2. slažem se....ne vole ljudi crvenokose žene XD

      Izbriši
  3. Olovke za obrve i ja ne koristim, sjena mi je dovoljna :) Brozner, sjaj za usne, dvofazni odstranjivac sminke, sredstva protiv celulita takodje ne koristim, a gelove, pjene, lakove za kosu jako rijetko :) Hvala ti na tagu, ja bas imam puno pisati jer dosta toga ne koristim :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja nikako nisam za tag postove, ali ovaj je zanimljiv, mogla bih uskoro napisati :)) Ali, problem je šta to ne koristim? Evo, zajedničko nam je što se ne zatežemo pomoću nekih tamo preparata xD Dalje ću da vidim ima li toliko proizvoda da odgovorim na tag :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma mozes ga i napisati kao klasicni tekst ne mora biti u formi taga, tema je bas interesantna.. ne moras 10, ja sam se bas raspisala, dovoljno je i 5 za pristojan post hehehe :-)

      Izbriši
  5. Odličan tag, jako su me zabavili proizvodi kojima ne pridodaješ pažnju..imamo dosta toga sličnoga. Puno ti hvala na nominaciji i uskoro ću se baciti na pisanje posta :D :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da ti se svidja tag, kada uhvatis vremena pisi, pa da vidimo sta ti ne koristis tako cesto ilu uopšte hehehe :) :*

      Izbriši
  6. Hvala na tagu, htjela sam ga uraditi, a sad još više jer si me označila :) :) Uh skroz te razumijem za ovo u vezi bronzera ni ja ga ne koristim, rumenila da, ali bronzer mi djeluje prljavo na licu, ne znam, nikako se nisam našla sa njima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh drago mi je da sam te malo pogurala da sto prije uradis heheeh.. Dobro si to opisala, bas mi bronzer djeluje prljavo na licu, ili ga ja ne znam fino nanjeti ili zaista nije za mene :)

      Izbriši
  7. Moja lista proizvoda koju ne koristim je potpuno ista kao tvoja, od prvog do zadnjeg proizvoda, razlozi su svi manje vise isti, nemam nista ni da dodam ni da oduzmem :) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle istomisljenice smo.. Ma većina ovih proizvoda se može lako zamjeniti drugim, ili jednostavno ne pristaje svima, poput bronzera :) hvala ti na citanju i komentaru

      Izbriši
  8. Bronzer nikada nisam stavila i imam osecaj da bi mi bio totalno beskoristan jer i ja imam svetliji ten. Nisam ni hajlajter koristila. Takodje tu su maske za kosu, farbe, samponi za suvo pranje, sjajevi za usne (uvek biram karmin radije), vestacke trepavice. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su ti bronzeri totalno nepotrebni, ali znam mnogo cura tamnije puti kojima oni puno bolje stoje nego li rumenila.. Highlightere koristim i meni su odlicni kada zelim istaknuti neki dio, narocito ispod ociju i ispod obrva.. I ja farbe ne koristim i to sam zaboravila navesti, cak sta vise u zivotu se nikada nisam ofarbala, jer volim boju moje kose.. Sa vjestackim trepavicama sam jos uvijek nespretna ali ne popustam :)

      Izbriši
  9. Draga, vala za tag. Na mojoj listi će se sigurno naći većina tvojih proizvoda, tu smo jako slične, mada bih dodala i kreme za depilaciju, maskare-gelove za obrve i sampone za suvo pranje kose :D..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, jedva čekam da vidim i tvoju listu.. Čitajući ostale postove primjerila sam da dosta djevojaka ne koristi iste proizvode.. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe