ESSENCE I LOVE NUDE EYESHADOW 02 I 05

ožujka 26, 2015

Dvije riječi u beauty svijetu koje su i više nego dovoljne da me namame i na koje definitivno jako često "padam" su matt i nude. Dati ću i zadnju paru za takve proizvode. Onda možete shvatiti moju ushićenost, kada mi je drugarica iz Praga donijela dvije ljepotice, koje do tada još nisu bile na našim policama, a u koje sam se zaljubila još od onog trena kada sam ih vidjela u  najavi za novu Essence, I love Nude kolekciju. Da da ne samo da sjene nose naziv Nude, nego i cijela kolekcija. Jasno vam je da sam sa ovom kolekcijom tek počela, čekaju me i ostali proizvodi koji su nedavno stigli i na naše police. :)
Dvije slatkice koje sam dobila su sjene u nijasnama 02 cake pop i 05 my favorite tauping. 


Osim kolekcije, ono što je još zajedničko ovim sjenama jeste naravno i pakovanje. U malim slatkim okruglim pakovanjima nalazi se 1,8g proizvoda, dovoljno da se još duugo vremena ne moram brinuti kako ću ostati bez ovih divnih sjena. Jedina, i zaista jedina mana ovih sjena je ta da su mi se slova na samom pakovanju počela da brišu, ali za mene to zaista nema veze, bitno je da je kvaliteta ostala ista :) Pakovanje je dovoljno čvrsto, tako da nema bojazni da će se sjene pri nekom blažem padu razbiti ili oštetiti. Uz to riječ je o "baked" (pečenim) sjenama, koje su puno čvršće od klasičnih, a uz to poznato je i da se sporije troše.


____________________________________________________
I <3 NUDE - 02 CAKE POP

Riječ je o zaista divnoj blijedo rozoj boji koja u sebi sadrži kombinaciju sitnog rozog i ljubičasti simmer. Pigmentiranost je odlična, čak i bez podloge. Ova sjena se poprilično truši ali obzirom na njenu divnu boju to joj ne uzimam za zlo. Odavno nisam samo jednu sjenu nosila na očima, obično je to kombinacije dvije ili više sličnih nijasni, međutim sa ovom sjenom pravim izuzetak i u dnevnoj varijanti ponekad je nosim samu. Divno otvori oči, a ako još dodate i tuš, veoma jednostavno dobit ćete fini prirodni izgled..

______________________________________________________
I <3 NUDE - 05 MY FAVOURITE TAUPING

Za razliku od cake pop, My favourite tauping je apsolutno mat smeđkasta sjena. Skoro pa da se uopšte ne truši, a pigmentiranost joj je nešto slabija u odnosu na cake pop, pa će vam za nju ipak dobro doći podloga koaj će fino naglasiti samu boju sjene. 
Nedavno sam prevrnula kuću tražeći svoje voljene Essence sjene za obrve, i kada sam najzad shvatila da ih nema, pokušala sam pronaći neku zamjenu za njih. Posegnula sam za ovom sjenom i iznenadila se koliko dobro izgleda i na obrvama. Da me ne shvatite pogrešno, u međuvremenu sam našla svoje sjene za obrve, tako da ovu sjenu kositim samo za ono što je namjenjena, dakle kao sjenu za oči. 



Ako se ne varam cijena sjenila je 5,25 KM, zaista i više nego odlična cijena za ovakav proizvod. Možete ih pronaći u svim CM-ovima. Osim ove dvije krasne nijanse kolekcija sadrži još 4 sjene, dakle ukupno 6 nude sjena :)


Da li ste probale nešto iz Essence I love Nude kolekcije, šta kažete na ovu kolekciju? Sviđaju li vam se ove nijasne sjena? Volite li i vi "nude"? 
Puno poljubaca do narednog puta, xoxo M.


You Might Also Like

19 komentari

  1. Uvijek privlace sa svojim slatkim pakovanjima kupce... odoljela sam ovoj Nude kolekciji i sama se pitam kako... kada ludim za nude sminkom! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jooj bas tako, uvijek smisle nesto slatko, lijepo, medeno.. imaa jos vremena da se odupreš tome hehe :)

      Izbriši
  2. Imam 05 i baš mi je lijepa, najčešće je koristim na pregibu :) sviđa mi se nova pozadina bloga :D (ne znam koliko je nova, tek sam je primijetila haha)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja i ja, savršena je za to, mada ima jos par dobrih za pregim iz naše matt paletice :) a pozadina je nova da ne može biti novija, jucer sam je stavila.. izgleda da i ja znam nesto na racunaru hahahaha

      Izbriši
  3. Nisam ni ja mogla odoljeti i malo pomalo kupila 4 sjenila. Onda sam rekla da necu karmine jer su u dmu bila glupa svjetla i ucinili su mi se presvijetli. Onda sam ih vidjela u cmu pod drugim osvjetljenjem, uzela 05 karmin i mislim se da uzmem i 03. Nula sam karakter. Nula.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaah.. apsolutno razumijem.. ja evo vec par dana izbjegavam bilo kakvu drogeriju, i uspjeva mi samo jer je kraj mjeseca.. prekardasijan sam lovu na makeup ovaj mjesec :)

      Izbriši
  4. 02 nijansa mi se vise dopada, bas mi je nezna i bleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja ako bih morala birati između ove dvije uzela bih 02 :)

      Izbriši
  5. Svaki dan ih swatcham na poslu i sama sebi govorim da mi ne trebaju, a kako se bliži datum kad mi liježe plata, sve češće se uhvatim kako razmišljam koja mi je BAŠ neophodna.. žene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ja imas dobro opravdanje, jer si žena.. :) i ja samo cekam početak mjeseca, a kad onda krenem harati.. ja sada od essence zelim ove nove cektice, obzirom da su se munjevitom brzinom rasprodale ostaje mi nada da vrijeme sad lijeci rane.. salim se, ostaje nada da ce opet doci..

      Izbriši
  6. Imam ih neotvorene i samo sam čekala kad će neko da ih swatcha haha :D
    Sad mogu dalje živeti :D
    Petica je san.

    OdgovoriIzbriši
  7. 05 mi se više sviđa ,mada su obje lijepe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je malo draža 02, ali to je samo zato sto smeđih sjena imam u izobilju :)

      Izbriši
  8. Pozz, nominirala sam te za versatile blog award :) http://helloflawlessbymartina.blogspot.com/2015/03/the-versatile-blogger-award.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
  9. Martina imam problem, ne mogu nikako da ti odgovorim na tvoj komentar pa moram ovako odvojeno :) hvala ti puno na nominaciji.. ja sam taj post već radila, ali svakako ću pogledati tvoj :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam 05 i sjsajno mi je zakonturiranje,inače sam svijetlije puti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle našla si mu primjenu, super :) kako ste u kom pocele hvaliti 05 sad se i meni sve vise dopada :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe