L'OREAL PARIS COLOR RICHE 288 - INTENSE FUCHSIA

ožujka 24, 2015

Ćao drage moje! Sunce nam se najzad vratilo, i ja ne mogu da ne provedem svaki trenutak u uživanju.. I najmanja zraka sunca dovoljan je znak mom mozgu da počne munjevito razmišljati o proljetnim/ljetnim danima i svim šarenim bojama koja uz taj period idu. 
Volim nagradne igre i često ih igram. Sreća mi zaista nekada i bude naklonjena pa dobijem neku sitnicu, ništa naročito veliko, ali kako kažu sreću čine male stvari. Baš u takvoj jednoj nagradnoj igri osvojila sam i L'oreal ruž ruž u nijansi 288 (zbog toga ćete na slikama vidjeti naljepnicu "tester"). Obzirom da su dane kada je ruž stigao na moju adresu,  pratilo kišovito i oblačno vrijeme, iskreno nisam pokazala neko preveliko interesovanje za ovu rozo-pink nijansu ruža. Jasno je, sunce je sve to promijenilo :)



L'oreal Paris Color Riche kolekcija sadrži oko 30tak nijansi ruževa (sve nijanse možete pogledati ovdje), a ja sam vam već o jednoj nijansi pisala još prošlo ljeto. Riječ je o nijansi 375 Deep Rasberry, pa ako ste propustile taj post evo i link.  Na samom poklopcu  Color Riche ruževa naći ćete i upute o tome, djevojci sa kojom bojom kose bi najbolje pristajala nijansa ruža. Nijansa Color Riche ruž o kojem vam danas pišem 288 Intense Fuchsia najbolje bi odgovarao brinetama, no naravno ne uzimajte ovo za ozbiljno, jer po meni mnogo više faktora od same boje kose utiče na to kako će vam ruž izgledati. Moja kosa je bakrenasto/kestenasta i sasvim solidno mi izgleda na licu, uz to sam i blijede puti. 



Naziv ruža, Intense Fuchsia, u mom slobodnom prevodu "intenzivna boja fuksije", najbolje opisuje samu boju ovog ruža. Dakle riječ je o nijansi koja nije ni pretjerano crvena, niti pink, nego savršeni balans između te dvije boje. Znam mnogo djevojaka koje su dugo vremena tragale za baš tom bojom, "bojom fuksije" i moram reći da je ovaj ruž definitivno to što traže. Svim silama sam se trudila da bar na jednoj slici uhvatim sitni simmer kojeg ima u samom ružu, ali mi to nije pošlo za rukom. Simmer je rozkaste boje i mislim da doprinosi samom intenzitetu boje, ali u isto vrijeme je i dovoljno neprimjetan na usnama. Na slici ispot vidjet ćete da nema velike razlike između jednog ili dva sloja ruža (godnji dio dva sloja, donji- jedan sloj)



Evo malo i slikica kako ruž izgleda na suncu (godnja slika) i na nekom kućnom osvjetljenju (donja slika)



Kremasta struktura i nevjerovatna pigmentiranost. obogaćenost vitaminom E i Omega 3,  karakteristike su cijele Color Riche kolekcije, pa tako i ovog ruža. Uz to trajnost ruža je solidna, ali ćete ipak tokom dana trebati uraditi male prepravke. Mala zamjerka na ruž je ta da biste mogle imati malih problema prilikom skidanja ruža, jer boja je toliko intenzivna da će vam ponekad biti nedovoljni voda i sredstvo za skidanje šminke, kako biste u potpunosti odstranile svu boju sa usana. Koliko volim tu "jačinu" boje, toliko i mrzim kada treba da skinem ruž sa usana. Ukoliko imate dečka, u izlascima s njim ovaj ruž preskočite, jer jedan poljubac biti će dovoljan da se boja zadrži i na njegovim usnama jako dugo :)



Sve u svemu, riječ je o jednoj zaista divnoj proljetnoj/ljetnoj boji, i uopšte ne sumnjam u to, da ću za njim veoma često posezati, kako tokom dana, tako i tokom noćnih izlazaka. :) 

Da li ste probale neki ruž iz L'oreal Rolor Riche, koji su vaši dojmovi? Sviđa li vam se boja fuksije, ili ste više tip za neke blaže i neutralnije boje?
Do slijedećeg pisanja, ljubim vas puno. M.

You Might Also Like

12 komentari

  1. Imam ga i ludim za njim... predobra ljetna boja... najvise ga navečer nosim!!! :DDDDD Volim ja sve boje na usnama, osim narandžaste i smeđe... hahahahha... :D

    Danas sam pisala recenziju za L'oreal karmin i nisam zadovoljna sa slikama, pa sutra opet slikam... hahahahahha!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha koja sučajnost, hajde onda fino uslikaj, pa da citamo i tvoju recenziju :) primjetis li ti na usnama ove sitne šljokice?

      Izbriši
  2. Baš je lijep *.* Prekrasna nijansa, baš za proljeće :D

    OdgovoriIzbriši
  3. WOW, KAKVA NIJANSA! :D Moram ga nabaviti, predivan je i savršen za proljeće-ljeto <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Dopada mi se nijansa, bas je jaka i upadljiva, savrsena za prolece i suncan period. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe