RIMMEL STAY MATTE 003 (puder u kamenu)

ožujka 05, 2015

Danas nije na redu post o 007, ali zato jeste 003 nijansa famoznom Rimmel Stay Matte pudera u kamenu, o kojem se toliko pisalo, pričalo, a bome i čitalo. Zaista poslije svih tih hvalospjeva nisam mogla odoljeti a da ne kupim bar jedan, ono "ma samo da probam". :)



Za one koje se prvi put susreću sa ovim puderom (ako ima takvih uopšte), 14g ovog puder dolazi u plastičnom pakovanju, koje ruku na srce ne valja vragu. Za ovako hvaljen proizvod ambalaža bi trebala biti puno bolja. Poslije par dana poklopac se relativno lako mogao skinuti, a i slova na samom poklopcu su počela da blijede i skidaju se (meni ne smeta ali morala sam naglasiti)
Pakovanje ne sadrži nikakav aplikator za nanošenje. Iako uobičajeno, kameni puder nanosim četkicom, ipak volim kada uz sam puder dođe i neka vrsta aplikatora, naravno iz praktičnih razloga, jer ovako uz puder moram uvijek nositi i četkicu kako bih u toku dana imala čime popraviti puder, jer logično rukama se u ovom slučaju nikako ne mogu poslužiti, sve i kad bih morala :)

Mislim da puder dolazi u 5 nijansi, dakle od 001 do 005. Tragala sam za 001 nijansom, ovoga puta ne zato jer mi uvijek najsvjetlija nijansa najbolje odgovara, nego zbog toga što je ta najsvjetilija navodno transparentna, međutim kako je nije bilo, probala sam i ostale nijanse i nekako najviše se našla u ovoj 003 ili drugog naziva Peach Glow. Kasnije ću shvatiti da i nije tolika razlika u samim nijansama, na neki način sve su transparentne. 



Napuhani natpisi proizvođača, gdje trajanje nekog proizvoda ide i do nevjerovatnih 48 sati (možeš si mislit što toliko traje), ovoga puta su izostavljeni. Na samom pakovanju vidjet će te realan broj, 5. Dakle, proizvođač obećava i do 5 sati kontrole sebuma i suzbijanja sjaja vaše kože. Ukratko, obećano i ispunjeno. Moje masno lice, puder drži baš tih obećanih 5 sati. Obzirom da svakako moram popraviti puder u toku dana, jedan put koliko sa ovim puderom to treba da uradim, i nije neka velika stvar, ali zato sam bar tih 5 sati mirna. Ono što mi je još jako sviđa kod pudera, a vjerujem da je zbog toga i toliko voljen, jeste to da ostavlja prirodan izgled. Nemate onaj osjećaj težine na licu, što svakako sve izbjegavamo. 

Bez obzira na sve ovo navedeno, ne vidim veliku razliku između njega i meni voljenog Farmasi Happy Face kamenog pudera, koji je čak i jeftiniji. Oba pudera rade podjednako dobar posao i vjerujem da mogu parirati i puno skupljim puderima. Razlika između Farmasi i Rimmel pudera je samo u tome što se kod mene, Rimmel puder iz nekog razloga puno brže počeo trošiti.
Rimmel Stay Matte možete kupiti u svim dm i cm drogerijama, a cijena mu je oko 8 KM, ako se ne varam. Često zna biti i na sniženju, pa ga možete naći i po 30% nižoj cijeni. 



P.S. I za kraj jedna mala obavjest :) Blog sutra (6.3.2015) slavi svoj prvi rođendan. Sutra nažalost imam jako puno obaveza, pa ću željeno darivanje, povodom ovoga, odgoditi za nekoliko dana. Darivanje će biti preko fb stranice, pa me pratite tamo :)


Da li ste probale ovaj puder? Koristite li puder u kamenu, i koji? 
Puno poljubaca do narednog čitanja, M.

You Might Also Like

18 komentari

  1. Probala sam oba :D ... meni je Farmasi brašnast na licu, dok Rimmel nije... ali oba su za moju suhu kožu nekako teška... ne znam, ne odgovaraju mi baš... :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da zaboravila sam da naglasim, da vjerovatno osobama sa suhom kožom i neće baš odgovarati.. Ipak djeluje da su ovi puderi više za kombinovanu i masnu kožu :)

      Izbriši
  2. Bas sam sinoc kupila ovaj puder 001 transparent, nisam ga jos uvijek koristila na licu ali vjerujem da ce mi dogovarati jer mi je koza normalna. I ja sam gledala nijanse, birala, i onda uzela 001 jer su mi sve skoro iste bile :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aaa nemoj zezati, ajde javi dojmove kada probas.. boje su bas slicne, one tamnije puti tesko da ce moci kupiti neki od ovih ponuđenih nijasni..

      Izbriši
  3. Jesi sigurna da je sutra 06.06.2015.? :-P Sretan blogorođendan unaprijed ! I ja imam ovaj 003, ali meni je nekako bijel.. Pokajala sam se što nisam uzela najtamniji, ja sam nekako srednje puti, ne znam kako da opišem.. Dobar je za matiranje i svima ga preporučujem.. A neka ove ''grozne'' ambalaže, zato je i jeftin.. Čim počnu bolje ambalaže odmah dignu i cijene.. Primjer za to je Lasting Finish :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne mogu vjerovati da sam datum fulala za cak 3 mjeseca.. hvala ti zeno sto rece, sad cu odmah da ispravim :) hvala i na cestitkama.. Joj upravu si za ambalazu, sigurno bih bio skuplji, ali dobro kad je dobar proizvod i na ambalazu se lako navici :) ja sam puno svjetlija od tebe, tako da i ja mislim da bi tebi najtamniji bio idealan.. :)

      Izbriši
  4. koristim ovaj i odličan mi je :D samo kod mene je nijansa 001, sirko :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma nisam ni ja nista bolja, mislim da bi meni ovaj u nijansi 002 mozda i bolje isao, ali skroz je mala razlika.. :)

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. defitivno je dobar, pogotovo kad uzmem cijenu i kvalitetu, ogrooomna razlika.. i meni je bas bas drag, ali opet ne mogu reci da mi je najdraži.. mozda da kazem da su mi on i Farmasi najdraži, volim ih podjednako :)

      Izbriši
  6. Trenutno koristim Farmasi Happy Face i ok mi je skroz, posebno obzirom na cijenu, a ovaj Rimmel sam koristila ranije i bas fino matira, zadovoljna sam, ali će pocekati na kupovini (imam Farmasijev u rezervi) :)

    Sretan blogorodjendan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se oba svidjaju i da ti odgovaraju.. hvala puno na cestitkama, mnogo mi znaci :)

      Izbriši
  7. Koristila sam Max Factor puder u kamenu kao fiksator za tecni puder, odgovarao mi je, ali trenutno ne koristim nijedan puder u kamenu posto sam u fazi trazenja savrsenog mat tecnog pudera sa srednjim prekrivanjem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aha, jesi li probala affinimat, kazu da je dobar, ja ga zaista nisam probala??

      Izbriši
  8. Jesam samo ja primjetila da ima neke sitne ne mogu reci sljokcice ali neke cestice koje reflektuju svjetlost. Ne vidi se to na licu ali ja vidim u ambalazi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo sam pogledala da vidim ima li ih i upravu si,imaju.. tesko su vidljive, skroz su sitne i samo ponegdje ih ima.. :)

      Izbriši
  9. Htjela bih ga probati,ali opcenito slabo kupujem Rimmel kozmetiku...zanima me i njihova Wake Me Up podloga :) sretan blogorođendan sa zakasnjenjem :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puuuno :) i ja skoro nikako ne kupujem Rimmel kozmetiku, mada mi je nedavno drugarica hvalila i neki njihov novi puder, međutim ona ima suhu kozu pa ne vjerujem da bih ja bila zadovoljna koliko ona.. ovaj puder sam kupila samo zbog toliko pozitivnih recenzija, i isplatilo se, pa mozda Rimmelu dam sansu i na drugom polju.. Nisam ni ja probala tu podlogu :) :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe