AVON NUTRA EFFECTS BALANCE (dnevna i gel krema)

travnja 18, 2015


Ovih dana mogle ste sigurna sam "naletiti" na postove o novim kremam koje nam dolaze iz Avona pod nazivom Nutra Effects.. Oduševljenje i iznenađenje sa djelovanjem ovih krema, mnoge blogerice su već podijelile sa vama, a ja vam danas donosim i svoje mišljenje o Nutra Effects Balance kremama namijenjenim za masnu kožu lica kakva moja i jeste.. Ako još niste upoznati sa ovim novitetom iz Avona, bez brige, sve ću da objasnim, pa hajmo onda nekim redom. :)



Kao što znate, hranjive sjemenke već odavno se koriste u ishrani, kao važan izvor proteina, vlakana, željeza, vitamina i masnih kiselina, međutim od nedavno svoju primjenu našle su i u  njezi kože, što  je Avon i prepoznao, te nakon niza godina istraživanja u labaratoriji, razvio je novu liniju pod nazivom Nutra Effects. Riječ je o kremama za hidrataciju i njegu kože sa aktivnim kompleksom na bazi sjemenki koje pružaju zdrav izgled kože. 

Linija uključuje šest kolekcija koji  su raspoređeni po  specifičnim problemima kože: 
  • Hydrating (za dehidriranu kožu lica)
  • Balance ( masna koža lica)
  • Radiance (normalna koža lica)
  • Ageless ( za kožu osoba starijih od 35 god.)
  • Ageless Advanced proizvode za njegu
  • Nutra Effects kolekciju za čišćenje lica.

Muke moje sa masnom kožom lica su mislim već svima dobro poznate, tako da sam bila i više nego zadovoljna kada sam vidjela da mi je Avon poslao, dvije kreme (dnevnu i gel kremu) namijenjene baš za moj tip kože, dakle imala sam priliku probati kolekciju Nutra Effect Balance.
Pakovanje i dizajn krema, složit ćete se samnom, su za svaku pohvalu. Stakleno pakovanje sa plastičnim poklopcem zaista divno izgleda, pa iako je riječ o nešto jeftinijim kremama, pakovanje ostavlja apsolutno drugi dojam. Na slikama ćete primijetiti da se i prilikom otvaranja proizvoda nalazi još jedan zaštitni poklopac.



Što se tiče sastava sve su kreme 100% testirane na alergije, te ne sadrže parabene, ftalate, kao ni boje. Ovo je zaista za pohvalu, kada znamo da smo danas zatrpane raznim kremema, koje u sebi sadrže dosta štetnih sastojaka, ili čak nisu adekvatne za naš tip kože. Nutra Effects Balance, ali i Hydrating kolekcije u sebi sadrže ekstrakt chia sjemenki kao jedan od glavnih sastojaka. Ukoliko niste upoznate sa chia sjemenkama, ono što treba da znate o njima jeste to da, osim što su bogat izvor minerala, vitamina i dragocjenih omega-3 kiselina, mogu upiti i do 12 puta veću količinu vode od svoje težine čime obezbjeđuju dugotrajnu hidrataciju i optimalnu vlažnost kože. Ne zaboravite da je i masnoj koži potrebna vlažnost i hidratacija. 



Dnevna krema umanjuje višak masti i sjaja. Također u sebi sadrži SPF 15 ( mislim da je to svojstveno za svaku dnevnu kremu iz linije Nutra Effect). Što se tiče teksture, riječ je o laganoj kremi, koja se veoma lako razmazuje i zaista vam nije potrebno puno proizvoda za cijelo lice. Moja koža kremu upije kroz par sekudni nakon nanošenja. Kao što joj i sam naziv kaže, koristila sam je po danu, i nanosila na čisto lice. Nisam je nanosila na lice prije šminkanja, nego isključivo u ono vrijeme kada sam bila u kući. Nije mi izazvala nikakve neželjene reakcije, a sebum na licu je držala pod kontrolom. Zaista ne znam kako bih se ponašala na licu zajedno sa šminkom, ali mišljenja sam da i taj način upotrebe nije loš.


Gel krema za lice trebala bih da pomaže održati savršenu ravnotežu i umanjiti vidljivost pora. Uz to krema je bez ulja, te je možete nanositi i ujutro i navečer. U novembru kada sam pisala wishlist za rođendan pomenula sam kako bih voljela da mi neko pokloni "neko čudo za masno lice". I evo gotovo pola godine poslije, Avon mi ga je poklonio. Ova krema je ništa drugo nego to čudo za kojim sam tragala. Moram priznati da mi ova krema bolje drži sebum pod kontrolom. Većinom sam je koristila kao noćnu kremu. Još prvo jutro sam primijetila kako mi na licu nema ni traga sebumu, uz to daje i neki svjež izgled licu, pa sam je počela koristiti i po danu. Krema mi baš kao i dnevna nije izazvala nikakve reakcije niti neželjene efekte.  U pogledu vidljivosti pora i tu je krema solidna. Tektura ova kreme je gelasta (koje čudo, da je gel krema gelasta, haha), i biti će vam dovoljna količina badema za cijelo lice. Upijanje je nešto sporije nego kod dnevne, ali ništa strašno, minut dva i koža je upila.


Promotivna cijena krema je 10,90 KM, dok je redovna nešto viša 15,90 KM. Pored ovih krema, kolekcija Nutra Effects Balance sadrži tonik i pjenu za čišćenje lica koje ću sigurno kupiti i upotpuniti svoju kolekciju ovih divnih proizvoda. 

Da li vam se sviđa ideja o sjenekama u kremam, obzirom da znamo da su sjemenke izvor života? Jeste li probali već nešto iz Nutra Effects linije? Kakvo je vaše mišljenje o ovoj liniji?

*Proizvodi iz ove recenzije poslani su u svrhu probavanja i pisanja recenzije o njemu. Sva mišljenja o ovom proizvodu u postu su iskrena i prikaz su mog iskustva sa ovim proizvodom. 

You Might Also Like

14 komentari

  1. Dobila sam istu liniju, samo što ja imam kombinovanu kožu :) dnevnu kremu nisam ni uspjela da istestiram kako treba, jer mi je spf prenizak. Gel krema se i meni jako svidjela, t-zonu mi je držala pod kontrolom, a nije ni meni izazvala nikakve neželjene reakcije, s toga je ok da kažem da je stvarno odlična :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam vise testirala gel kremu nego li dnevnu.. ako moram da biram između ove dvije odabrala bi sigurno gel kremu, bolje mi drži sebum a i namjenjena je za svakodnevnu upotrebu bilo noci bilo po danu.. :)

      Izbriši
  2. ja još nijednu nisam skroz istestirala, hoću da potrošim ovo što već koristim za lice jer je pri kraju. Ali gel kremu sam probala par puta više od dnevne, i slažem se s tobom za manjak sebuma i osvježenje kad se navečer koristi. I meni je mješovita koža :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam srecom bila u nedostatku sa kremama ovog tipa, pa su mi dobro dosle :) gel krema je otkrice, mislim da se niko od nas masnokozaca nije nadao da ce bas ova krema biti ta koja ce sve drzati pod kontrolom, a uz to uopste nije skupa :)

      Izbriši
  3. Kako ja nemam suradnju sa Avonom, nemam niti ove kreme. Drago mi je da ti odgovaraju koži lica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avon koliko sam primijetila bas puno suradjuje sa blogerima iz regije, cudi me da i tebi nisi ponudili sutradnju, pa se iskreno nadam da ce uskoro.. Krema su zaista divne, ima za svaki tip koze i vjerujem da bih pronasla neku za sebe. Ukoliko imas neku avon damu koja prodaje avon kataloski, moja preporuka su onda ove kreme :)

      Izbriši
  4. Mislim da nas je Avon sve pozitivno iznenadio ovim kremicama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. apsolutno se slazem... u prvi mah sam pomislila krema ko krema, al sad kad vidim kako mi ova gel krema drži lice pod kontrolom, eh to je vec druga prica, to je krema nad kremama na tom polju trenutno :)

      Izbriši
  5. S obzirom da imam mjesovitu/masnu kozu mislim da cu se pocastiti ovom gel kremom cim potrosim trenutnu koju koristim. Nadam se da ce i meni odgovarati kao i tebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a trenutno koristis garnier i imas zalihe te kreme hahahaha.. hajde dat cu ti da probas prije nego kupis, ali vidjet ces cudo je,. to sam ti zab sinoc reci :)

      Izbriši
  6. Nisam ih koristila, ali sam ih videla u novom katalogu i vidim da ih je vecina isprobala, mozda se i odlucim da uzmem neku. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moja 100% preporuka ide za gel kremu iz ove Balance linije. Ukoliko se odlucis za kupovinu biraj onu za tvoj tip koze, i vjerujem da ces biti zadovoljna :)

      Izbriši
  7. Zanima me sastav ovih krema npr BENZOFENON-3 kako on utice na nasu kozu i na nas same ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja po struci nisam dermatolog tako da ne bih detaljno ulazila u sam sastav proizvoda. Ono sto ti mogu reci iz mog laickog iskustva jeste da je recimo benzofenon nije bas najbolji sastojak.. Vecinom se nalazi u kremam za suncanje ali i ovim za njegovanje. Benzofenon 3 ima ekstrogeno djelovanje i sa njegovim unosom treba biti oprezan i izbjegavati ga ukoliko je moguće.. Nije rijec o karcerogenom sastojku, ali definiitvno se moze reci da uzrokuje hormonske poremecaje.. Eto nadam se da sam pomogla. :) Sorry sto kasno odg zbog porodicnih stvari bila sam odsutna s bloga.. Hvala na citanju :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe