AVON TRUE COLOUR QUAD - VINTAGE AMNESIA

travnja 08, 2015

Pretprošle godine snijeg smo vidjeli u maju, ove godine u aprilu, dobro je napredujemo, možda ga za par godina budemo vidjeli samo u mjesecima kada i treba da pada. No kako god, sunčaniji dani nam dolaze, pa je vrijeme da damo i svjetlijim bojama prostora u našoj svakodnevnoj beauty rutini. Na poklon sam za 8. mart dobila jednu divnu paletu od četiri sjene iz Avona. Naime riječ je o njihovoj već dobro poznatoj True Color kolekciji sjena. Samo True Colour quad (palete sa 4 sjene) broji preko 16 paleta :)


Kao i sve sjene iz ove kolekcije i ova dolazi u običnoj crnoj  kartonskoj ambalaži, koja obično odmah nakon otvaranja završi u kanti, ali mi se sviđa što znam da proizvod nije niko otvarao, a u drugu ruku dijelom je i zaštićen prilikom transporta obzirom da je riječ o kataloškoj prodaji.
S druge strane ambalaže se nalazi i uputstvo na koji način možete nanijeti sjene (brojevi od 1-4 označeni su i na samim sjenama). Ja ovu kombinaciju još nisam probala, tako da zaista ne mogu da kažem da li fino izgleda na očima, mada mi više djeluje za neki nočni look, nego li za dnevnu varijantu, ali opet sve je to stvar ukusa i boja koje volite nositi.



Sjene dolaze u plastičnom crnom pakovanju, koje će vas svojom jednostavnošću bez sumnje privući.. Do sada sa ovim pakovanjem zaista nisam imala problema, a imam zaista puno sjene iz True Colour kolekcije, stoga velike pohvale na jako kvalitetnom pakovanju, jer se niti sekunde ne bojim da će mi se sjene ošteti ako ih nosim u torbi. Uz četiri sjene dobit ćete i solidne veličine ogledalo te aplikator za nanošenje sjena (poslužit će ukoliko koristite aplikatore, ako ste kao i ja više za četkice onda ovaj aplikator možete odmah baciti, smetati će vam jer stalno ispada prilikom otvaranja platice)


Osim kvalitete pakovanja, ove palete sadrže i zaista kvalitetne sjene. Vintage amnesija je rozkasto-ljubičasto-siva kombinacija.
Prva sjena je nešto između bež i bijele, rekla bih boja šampanjca. Odlična je za nanošenje ispod obrva, ali i u kutove oka.  Druga je prava barbie roza nijansa, ni prejaka ni preslaba roza. Treća sjena je ljubičasto-roze boje u sebi ima dosta shimmera, iako se nažalost to ne vidi na slici, dok je četvrta blaža siva nijansa, i boja koju definitivno najviše koristim jer je kombinira uz dosta lookova.
Sve sjene u sebi sadrže dosta shimmera, i slabije do srednje su prigmentirane  tako da je bolje da sjene nanosite uz bazu. 


Iskrena da budem kombinacija ovih boja i nije 100% po mom ukusu, jer iz Quad kolekcije ima puno ljepših sjena za mene, ali naravno sve je to stvar onoga što volite i koje boje najviše nosite. Ja sam više tip za matt kombinacije pa mi velike količine shimmera i nisu najdraža stvar, ali neosporno je da su ovo jako kvalitetne sjene, koje se mogu kombinirati zajedno ili odvojeno, za dnevni ili pak noćni look.

U trenutom katalogu sjene iz True Colour Quad kolekcije možete kupiti po cijeni od 11,90 KM, dok je njihova regularna cijena 18,50 KM. 

Da li ste  do sada probale neke sjene iz Avon True Colour kolekcije? Jeste li koristile neku neku paletu iz Quad kolekcije (dakle palete sa 4 sjene)? Koja je vaša omiljena kombinacija sjena? Puno poljubaca od Vaše M. xoxo

You Might Also Like

8 komentari

  1. Taman sam sinoć tipkala recenziju Sultry Emerald nijanse, zadovoljna sam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehehe slucajnost :) ma pravo kvalitetne boje a i od 16 paletica nemoguce je naci neku koja ti ne odg :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. i najbolje sjene izgledaju bolje s bazom nego bez nje, tako da NISTA BEZ BAZE definitivno :) nezz koju ti koristis da trenutno Artdeco al mi nesto postala gumena idem sutra da kupim neku drugu malo za promjenu

      Izbriši
  3. Prelijepe su nijanse, predivna paletica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni su, mada sam ja vise zaljubljenik u nude nijasne, i previse ih imam tako da je ova paletica bila osvježenje :)

      Izbriši
  4. Obozavam senke iz ove linije, sjajne su. Ova paleta je odlicna, dopada mi se kombinacija nijansi. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slazem se, veoma klalitetne sjene :) svako moze da nadje neku po svom ukusu :) :*

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe