EMPTIES #5

travnja 22, 2015

Ćao drage moje,
Totalno sam zaboravna kada su postovi ovog tipa u pitanju i tako skupljam, skuplja, skuplja, bacim (omakne se), skupljam i skupljam.. Tek kad kesa počne da puca od težine i razvlačenja shvatim da je vrijeme pisanja posta. Hvatam se za glavu i razmišljam koliki ću post to sada pisati, proklinjem sebe tako lijenu, zatim istresem tu prepunu kesu, poredam proizvode za slikanje i shvatim da i nema puno proizvoda koliko se činilo. Šamponi i velike tube jednostavno zauzmu previše mjesta :) Uz to, kaladonte, pakovanja od vlažnih maramica i slično bacim odmah, rijetko kad se sjetim da su i to kozmetički proizvodi i da ih trebam sačuvati dok se ne nakanim pisati post :)
Empties post sam pisala nekad sredinom januara. Dakle prošlo je nešto više od 3 mjeseca i evo šta sam to potrošila.

PREPARATIVA



Avon foot works krema za stopala mi je bila dobra, međutim počela sam da koristim neke druge, i kako to biva sa nama blogericama, dok probaš ovo dok probaš ono, na neke proizvode i zaboraviš. To se desilo i sa ovom kremom, pa joj je rok nažalost prošao, ali ne žalim puno jer imam kremu sličnu njoj također iz Avona (recenzija te kreme je ovdje)..
Tonik za lice Rival de Loop (inače riječ je o kozmetičkom proizvodu drogeriske kuće Rossman, nešto tipa Balea od DM-a) sam dobila od prijateljice, kada je putovala u neku Evropsku zemlju, pa mi tonik donijela kao poklon (ne pitajte koju zemlju ko će znati, žena samo putuje). Nažalost bio je za suhu kožu, što moja nikako nije, pa sam ga koristila povremeno i u neke druge svrhe :P
Avon Senses Romantic piling za tijelo mi je bio solidan i mislim da bi većini djevojaka odgovarao, ipak ja volim baš grublje pilinge..
LPM šampon sam koristila prošle godine na ljetovanju, onda totalno zaboravila na njega, i da ne bi doživio sudbinu kreme za stopala, odlučila sam da ga potrošim (post o njemu je među čitanijim, pa ako postoji šansa da ga niste pročitale evo i link- klik).
Avon Advance Technique šampon za volumen je moj mezimac među proizvodima, i trenutno jedini on uspijeva da mi kosu drži 2 dana čistu. Ne mogu reći da ne tragam za nekim drugim, jer ipak treba mi neki koji će trajno riješiti ovaj problem i ne stvarati mi perut, ali još ga nisam pronašla. Šampon sam i recenzirala pa detaljnije možete pročitati ovdje.
Johnson's baby kremu koristila sam za sve i svašta, i pokazala mi se solidnom.
Avon gel za intimno pranje dotakao je svoje dno (recenzija o njemu) i sada je vrijeme za kupovinu nekog drugog, ako imate li prijedlog koji gel za intimno pranje da kupim javite?
L'oreal Micellar Water je jedina koju sam do sada probala i ja sam zaista zadovoljna, ali ovih dana planiram da kupim Garnier jer ima isti sastav kao L'oreal uz to je i pristupačnije cijene :)

DEKORATIVA



Kao i obično, dekorative najmanje ima, logično jer se i sporije troši (zanemarit ćemo činjenicu da je i imam previše pa i da želim ne stižem je ni potrošiti).. Iz Max Factor Face Finity linije potrošila sam puder i primer. Puder zaista volim i jedini je kojem se vraćam iznova i iznova. Primer je opet suprotnost. Potrošila sam ovaj, bio mi je solidan, ali teško da ću ga opet kupiti osim ako ne bude na nekom ludom sniženju a meni baš tada zatreba primer :) Jednostavno nije da je toliko loš, ali nismo kliknuli.
Artdeco baza za sjene je također potrošena. Volim je, i meni sad za sad niti jedan ne može njoj parirati, ali moram priznati da mi je zadala i muke kada je već bila pri kraju, jer je postala skroz gumena..
 L'oreal So Couture maskara je skinula sa trona dugo voljenu MF masterpiece maskaru. Sada trenutno koristim Calvin Klein maskaru, ali po pitanju volumena ovoj nije ni do pola trepavica, mislim reći ni do koljena :P. Ova maskara vrijedi zaista svake marke/kune/dinara/eura :)

LUSH MASKE


O Catastrophe cosmetics maski neću duljiti, o njoj ste mogle čitati ovdje.
Ni o Mask of Magnaminty također neću duljiti jer planiram pisati o njoj recenziju uskoro, ali mogu da vam kažem da sam je baš zavoljela i da mi je draža od Catastrophe.

OSTALO


Ovdje bih bilo bruka pakovanja vlažnih maramica da već odavno nisu završili u kanti, ali eto uspjela sam da sačuvam antibakterijske od Balea koje su zaista vrh, naročito sada kada počnu topliji dani, i kada se bakterije udomaće u svemu.
Ove roze maramice sam kupila u lokalnom dućanu i sačuvala sam ih čisto da vas upozorim da ih nikako ne kupujete, jer nisu ni za očistiti cipele.
Filoga tester k'o tester, prkno Božije pa vam ne mogu ništa posebno reći.
DontoDent voda za usta je jako ružnog okusa, jedva sam i ovo mini pakovanje potrošila.
Essence listići za matiranje su zaista odlična stvar. Ove papiriće koristim skoro pa svakodnevno, naročito ljeti i konstantno imam otvorena 3 pakovanja, pa ne stignem tako brzo da potrošim obzirom da pakovanje sadrži 50 papirića.


Tu je i potrošena kutija klasičnih Ebeline maramica.Odlična stvar za sve i svašta. Ova kutija mi je bila nekako velika, obzirom da imam ograničen kozmetički prostor u sobi, pa sam sada kupila onu kvadratnog pakovanja i tako riješila i taj "problem"

Eto drage moje to bi bilo sve od mene za ovaj put. Ljubim vas do narednog posta. Vaša, M. 


You Might Also Like

12 komentari

  1. Artdeco i meni je omiljena baza,ovu maskaru mjerkam svaki put u drogeriji,ali imam lose iskustvo od pre.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije par dana sam cula također da je jedna djevojka imala lose iskustvo sa Loreal maskarom, ja sam od njihovih maskara probala samo ovu tako da ne mogu da pravim usporedbu ali meni je ova zaista jedna od najboljih drogerijskih maskara koju sam probala :)

      Izbriši
  2. Tester prkno božije... vrisnuh!!!!!!!!!!!!!!!!! XDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha, jedva sam ga jednom namazala na lice.. :) hahahaha

      Izbriši
  3. Ja bih
    ti bi
    on/ona/ono bi

    nemoj ovo molim te uzeti kao hejt komentar ili nesto slicno, al' sam primijetila da za 3.lice pises "bih", pa sam ti samo htjela skrenuti paznju da ono samo ide kada govoris o sebi, "preparat bi vise odgovarao", "da ne bi dozivio" itd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije svega hvala ti na ukazanim greškama.. Nemam razloga ovo smatrati nekim losim komentarom.. Post je pisan u rano jutro, tako da istina je nisam obratila paznju uopšte na gramatiku, sto bloger ne treba sebi dozvoliti ali desi se.. Greske su ispravljenje :)

      Izbriši
  4. Slažem se sa mišljenjem o L'Oreal maskari, stvarno je odlična maskara i već vidim da ću je dugo, dugo kupovati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam da si je i ti zavoljela, ma maskara je vrh, cuda radi od trepavica :)

      Izbriši
  5. Max Factor puder cu probati, citala sam dosta pozitivnih komentara o njemu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam potrosila najmanje 4 bocice i jos ga se nisam zasitila.. Probala sam i druge, ali nekako uvijek se njemu vratim.. :) obavezno probaj i javi dojmove

      Izbriši
  6. Face Finity je moj omiljeni puder ikad ,jedini sve sakrije a kad stavim ispod hidrantnu kremu kao podlogu nije mi ni težak i traje ceo dan :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe