INGLOT CREAM FOUNDATION

travnja 06, 2015


Vrijeme je za jubilarni 100ti post na blogu, jehee heee, juhuuu huuu :) Dugo vremena sam razmišljala šta slijedeće da vam pišem i prije par minutica sjetila sam se ankete u kojoj sam vas pitala šta je to što želite čitati i dosta vas glasalo za ovaj proizvod, pa eto 100ti post posvećujem kozmetičkoj kući Inglot.

Početkom mjeseca marta, Inglot je nudio popust do 50% na odabrane proizvode. Obzirom da sam nekako zaobišla sva sniženja do tada koja su nudili, i poslije toga se kajala, ovoga puta iako sa ograničenim budžetom nisam mogla odoljeti i sebe sam povodom 8. marta obradovala jednom Inglot Cream Foundation. 


Službeni prevod (koji se nalazi na samom pakiranju proizvoda) za "cream foundation" na bosanski jezik bio bi baza u kremi, što ruku na srce i ne zvuči tačno, pa ću ja glumiti malo engleza i to prevesti kao "kremasta baza u boji". Prvobitno sam u postu zaboravila napisati da ovo nije baza u klasičnom smislu te riječi, dakle i ispod ovog proizvoda možete staviti bazu/podlogu/primer ili kako god zovete, ova je "foundation", rekla bih nešto između blažeg pudera, tečnog pudera i bb ili cc kreme, a opet nije ni to nego nešto treće hahaha.. Uglavnom hranjivi kremasta baza u boji. Hvala  Uncle Abadash na napomeni...


Kremasta baza dolazi u klasičnoj Inglot crnom kartonskoj ambalaži. Samo pakovanje proizvoda je veoma dobro, na vrhu plastične tube se nalazi usko grlo i veoma je jednostavno kontrolirati količinu proizvoda koja izlazi iz tube. Teško će vam se desiti da, nepotrebno, istisnete previše proizvoda. Još nisam stigla potrošiti više od pola proizvoda, ali se nadam da neće biti problema ni onda kada vam ostane jako malo proizvoda. Izgled tube je baš onakav kakav volim, jednostavan, elegantan i to je to.

Obzirom da je riječ o "bazi" za lice, tekstura je nešto gušća od kliaičnih baza koje sam koristila (Catrice, MF, Essence..), a kao što na početku rekoh teksturom je sličan bb i cc kremama. Međutim ako uzmem u obzir da u nazivu ima i ono "cream", onda ne iznenađuje što je tekstura ovog proizvoda kremasta. Također kremasta tekstura nikako ne znači da se proizvod teže razmazuje na licu, naprotiv, sa apliciranjem proizvoda da lice ne biste trebali imati problema. Fino se razmazuje na kožu, baš kao da stavljate neku hidratantnu kremu na lice i ne ostavlja vidljive tragove, uz to daje i neki polu-mat finiš. 


Prije kupovine proizvoda pročitala sam na nekoliko mjesta kako je ovaj proizvod namijenjen djevojkama sa kombinovanom i masnom kožom lica, te da odlično prekriva nepravilnosti.
Nažalost, niti u jednoj od ove dvije stvari ne mogu da se složim. Bez sumnje ova kremasta baza daje srednje prekrivanje, tako da ukoliko imate nekih većih nepravilnosti nećete se moći osloniti samo na nju. Ako ste pak sretnica sa normalnom kožom lica, osim ovog proizvoda vašem licu zaista neće biti potrebno ništa više. Ja tu moć prekrivanja ne smatram nekim velikim minusom obzirom da je riječ o "foundation", a ne puderu, korektoru ili sličnim jačim proizvodima. 
Što se tiče toga da je namijenjen za masno lice, kupovinom proizvoda uvjerila sam se da nigdje na pakovanju to nije istaknuto, a ako nije istaknuto onda za mene to znači da je namijenjen svim tipovima kože. Ja imam jako jako jako masnu kožu lica i moram priznati da mi se proizvod ne zadrži dugo na licu, jednostavno nije dovoljno jak za moj lice, te sebum poslije par sati postaje baš vidljiv na licu. :( Također kada se "friško" našminkate (sorry trenutno mi inspiracija nije na zavidnom nivou pa nezz kako drugačije da napišem) ova kremasta baza daje licu zdrav izgled (ako ništa barem zdravije i svježiji nego bez nje).


Općenito, ova kremasta baza nije loše. Prilično je jednostavna, i baza kao baza nije masna, samo nije dovoljno jaka za izrazito masnu kožu. Ono što je za pohvalu je izbor boja, i vjerujem da vam neće predstavljati problem, da uz pomoć djevojaka koje rade u Inglotu, nađete onu pravu za sebe. Ja sam se odlučila za broj 26, koji je namijenjena djevojkama sa svjetlijom puti i ova boja je definitivno najsavršenija za moje lice, tako da ću od sada pri kupovini pudera nosim sa sobom ovu tubicu radi usporedbe. Želim i puder ove boje, sad, odmah!! 

Sastav je tu, uz dodatnu napomenu da nema parabena, ali nažalost ne vidim ni SPF, osim ako se  neki od ovih  sastojaka ne brine i za zaštitu kože od sunca :) 



Jedno veliko pitanje mi je ostalo da visi, a to je da zašto se  proizvod ne smije nanositi na područje oko očiju, jer je ta uputa napisana i na ambalaži i na samom proizvodu???!!!??!? Ja sam ga stavljala i na to područje i zaista mi nije izazvalo nikakvu reakciju. Uz to trebam napomenuti da mi općenito proizvod nije izazvao nikakve dodatne probleme na koži.. 

Inglot možete naći u Sarajevo City Centru, čini mi se na 2 spratu. Cijena ove Cream Foundation je 34,70 KM.


Da li ste probale ovu cream foundation? Jeste li do sada koristile neku kremastu bazu za lice?  Volite li Inglot i koji je vaš omiljeni proizvod iz njihovog asortimana?
Do narednog posta, šaljem vam puno poljubaca, M.

You Might Also Like

7 komentari

  1. Nisam koristila ovu bazu, dopada mi se kako izgleda, deluje prakticno za koriscenje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sad za sad s njom nemam probelam.. muku sam mucila sa deborah copy puderom koji je bio sličnog pakovanja, ali je i teksturom bio puno gusci od ovoga :)

      Izbriši
  2. A ne, nije ovo baza. Ne u onom smislu reči koje mi koristimo. Greška je u prevodu sa engledskog. Ovo je klasičan tečni puder kremastije strukture. To je ono što Inglot voli - da kremasto stavlja na svašta. Foundation je ono što mi smatramo puderom, bilo da je tečni, krem, mineralni, kameni, u prahu, mus, gel... svejedno. To smo nekada davno zvali ten, podloga i slično. Base ili primer je ono što je baza za makeup, priprema, pa ponovo i podloga. A što se tiče toga kakvoj koži je namenjen, Inglot ima sličnu filozofiju MAC-u. Nema napomena kakvoj koži je namenjen već se gleda kakav efekat se želi postići. Što je prilično logično. Jedan puder može se koristiti na svim tipovima/stanjima kože. To znači da se kombinacijom karakteristika pudera i karakteristika kože postiže određeni efekat. Da puderi imaju negujuća svojstva onda bi bilo najlogičnije pominjati kakvoj koži si namenjeni. Ovaj puder je npr. blago matirajući i zato ga mnogi koriste na mešovitim i masnim kožama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I Inglot ima napomenu za područje očiju na većini kamuflažnih i sličnih proizvoda samo zbog ograđivanja od tužbi, reklamacija i žalbi korisnika. Zakon i te fore... nama to ništa ne znači baš.

      Izbriši
    2. Da da baš tako, nije upitanju primer/baza/podloga (to sam zab napomenuti pa cu sada dodati u post), jer i ispod ovog proizvoda moze da se nanse baza, zato sam i napisala da je vise riječ o kremastoj podlozi , ali meni ipak ovo nije ni puder, puder je mnogo tezi i jaci na licu, ovo je vise slicno nekoj bb kremi ili bas laganijem puderu, bar po meni.. I meni je sasvim ok to sto puder nije namijenjen određenom tipu koze, bas kao sto kazes, puder može da odgovara svima zavisno sta trazite i u kakvom je stanju koza, međutim ovaj zasigurno nije za izrazito masnu kozu bez obzira na polu-matirajuci efekat, jer jednostavno poslije 5 sati pocne da klizi sa lica zbog velike kolicine sebuma. Pretpostavila sam da je ta napomena da se zaštite u slucaju necega neocekivanog, mada nisam znala do sada da Inglot to stavlja na skoro sve svoje proizvode, hvala na info :) ..

      Izbriši
  3. Treba nam sto vise Inglot recenzija... hahahahaha da znamo sta kupovati, a sta ne... meni kao suhokozcu ovo nikako ne bi odgovaralo!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehehe novi su na nasem trzistu, neka se jos malo udomace :) takoder mislim da ti kao suhokozcu ovo ne odgovara. eto ustedila sam ti lovu potrosi je na neki drugi inglot proizvod i pisi o njemu hehehe :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe