EBELIN SPUŽVICA ZA PILING I MASAŽU LICA

svibnja 06, 2015


Od nedavno u BIH možete kupiti dosta noviteta od Ebelin, među kojima je pored famoznog beauty blendera veliku pažnju privukla i spužvica za piling i masažu lica. Obzirom da blender nisam mogla nigdje da nađem (a nije da mi treba, jer imam dva drugih proizvođača), odlučila sam se za kupovinu ove male roze stvarčice.


Prvobitno sam namjeravala ovu spužvicu koristiti za pranje kistova, ali sam ubrzo odustala od toga. Premala je za pranje velikih kistova, ali nije se pokazala lošom za pranje kistova za oči. Vjerujem da će vam spasiti ruke ukoliko imate obilje ovakvih kistova. Ja sam ipak odlučila da joj dam šansu i počela da je koristim za ono za što je i namjenjena, dakle pranje lica.

Spužvica dolazi u zip vrećici i to mi je odlično, jer je svaki put nakon korištenja vratim u nju, ali i bez toga ove vrećice su mi super, jer su se nekoliko puta pokazale kao odlične za pakovanje kistova i sličnih beauty alatki kada idem na putovanje. U početku spužvica ima jaki miris, nešto kako kod kineske robe (i ne čudi jer je pravljena u kini), ali već poslije 3-4 korištenja miris nestane, i više ga ne osjetite. 


Spužvica je jako mekana i savitljiva i 100% od gume, pa je samim time veoma jednostavna za održavanje, tek ponekad je možete po potrebi oprati blagim šamponom ili sapunom. Također se veoma brzo suši.

U prvi mah mi je djelovala jako teška za rukovanje. Vrtila sam je po rukama, pokušala shvatila koji način je ustvari najjednostavniji za upotrebu, i ona mi je logika proradila :) Dakle evo kako je ja korisim i ovo mi je definitivno najlakši način. Spužvicu stavite na unutrašnju stranu vaše šake, a izbočinu koja se nalazi sa druge strane spužvice stavite između prstiju. Možda nisam dovoljno dobro opisala, ali svakako slika govori hiljadu riječi :)


Prvih nekoliko korištenja bila sam zaista nespretna, "letjela" mi je po ruci ali i lavabou, a onda sam se naviknula. Ova izbočina sa druge strane, je praktična iz još jednog razloga, a to je da spužvicu jednostavno možete nalijepiti na pločice u vašem kupatilu i da vam na taj način bude dostupnija za upotrebu. 

Sitne iglice na spužvici služe za masažu i piling lica. Nije to ništa spektakulatno, i pored ove spužvice morati ćete ponekad da uradite grublji piling lica, jer su iglice na spužvici baš mekane, ali moram priznati da mi godi svakodnevno pranje lica ovom spužvicom, jer osjeti se ta masaža i imate neki ugodni osjećaj na licu. Na jedom dijelu spužvice umjesto iglica, nalaze se maleni kružići, i oni su mi odlični za čišćenje nešto osjetljivija područja, poput onog ispod očiju. Da budem iskrena nisam sigurna da li je proizvođač imao na umu da je taj dio koristi za masažu lica, a ove iglice za piling, pa ako jeste, onda se s time ne bih složila, jer je područje sa kružićima premaleno. Jedino bih voljela da je spužvica bar malo veća. 


Sto se tiče upotrebe, svoje uobičajeno sredstvo za pranje lica možete nanijeti prvo na spužvicu ili ga pak prvo nanijeti na lice, a onda fino spužvicom utrljati u lice. Ja više volim ovaj drugi način, pa tako svoju trenutnu umivalicu, LRP Effaclar prvo nanesem na lice, a onda upotrijebim spužvicu, uz čiju pomoć umivalica i fino zapjeni.


Sve u svemu riječ je o pa moglo bi se reći jedinstvenom proizvodu na našem tržištu, kojeg vrijedi kupiti, naročito jer nije potrebno da izdvojite puno novca. Cijena spužvice je nešto više od 4 KM i možete je naravno naći u svim DM prodavnicama.

Koritite li vi neko pamagalo za pranje lica? Jeste li probale ovu ili slične spužvice za pranje lica? Koji su vaši dojmovi? Da li ste probale s njom prati vaše kistove? 

xoxo, M.

You Might Also Like

26 komentari

  1. Koristila sam sundjere iz Oriflama koji su mi u pocetku bili odlicni, onda su izbaceni iz ponude i nisam koristila nijedan slican proizvod. Ali trebalo bi da kupim sada neki, zaista odlicno deluju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da znam taj, bio je zute boje, i onako baš spužvast, ovaj je skroz gumeni i definitivno se razlikuju.. U veličini su čini mi se tu negdje :) Eto ako kupiš ovaj javni dojmove :*

      Izbriši
  2. Nisam dosad cula za ovo, ali cini se kao super, prakticna stvar za umivanje i definitivno cu je pogledati pri slijedecoj posjeti DM-u.
    Super post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno.. Spužvica je tek nedavno stigla u naše dm-ove, svakako je potraži, za razliku od beauty blendera ona se nije još rasprodala heheeh :)

      Izbriši
  3. Jako je zgodna :D Inače je cure naručuju s Ebaya gdje dođe oko dolar pa mi se čini da se to više isplati nego da ju kupujem u dućanima. Nisam sigurna ima li je kod nas i koliko dođe... Za lice inače koristim Body&Soul četkicu koja mi je ok, ništa specijalno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da preko Ebay je povoljnija, međutim u zadnje vrijeme ima dosta problema sa narudžbama sa Ebaya jer su nesto zakocili tamo kod njih, pa ne dozvoljavaju isporuku u BIH :s, dok to ne "otkoci" nema nam druge nego da trošimo malo vise hehehe.. u svakom slucaju nije ni ova toliko skupa.. Nisam ni ja sigurna da li je kod vas stigla, ali cini mi se da sam je kod neke vase blogerice vidjela na slici, ali ne drzi me za rijec :) :*

      Izbriši
  4. Odoh danas da ovo kupim, čitala sam po njemačkim blogovima dosta o tom čudu, nisam ni znala da je stiglo kod nas. Izbjegavam dm inače xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha i ja sam izbjegavala, ali sam jedan dan bas bas morala uci i ugledah nju, pa hajde rekoh da probam.. Pa eto nije losa, da se iskoristiti i za lice i za manje cetkice :) ako kupis javni kakva je tebi.. :*

      Izbriši
  5. Pošto sam suhokožac izbjegavam ovakve pizdarije, ali ovo ću mami da kupim!!! :DDDDDDDD

    TOTALNO JE PINK i boja mi se svidja! XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uh pinkastija ne moze biti.. eh da zaboravila sam napisati da je nisam vidjela u drugoj boji pa je vjv i nema u drugim bojama.. A upravu si ona ti ona ne treba, kad imas suho lice, jedino ako hoces da se mijenjamo koze, ja tebi masnu ti meni suhu, čisto da vidim kako i to izgleda hahaha.. :)

      Izbriši
  6. Kod nas ga jos uvijek nema ili se brzo rasproda, nisam ga jos uvijek uspjela naci... Imam ovakvu "spuzvicu" sa ebaya ali treba joj zamjena jer je vec dugo imam i svaki dan njom perem lice, odlicna je, jedva cekam i ovu probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam svoju kupila u Zenici, ali vidjela sam je neki dan i u Sarajevu.. ako je ne nađeš kod vas uskoro, javi pa ću ti poslati po Makiju :)

      Izbriši
  7. Ja sam se vec pomirila s tim da nece nikad doci :D u Srbiji je bilo kupiti prije godinu dana, ovdje nista...bas cu potraziti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u BIH je tek nedavno dosla, pa se mozda vrati i u Srbiju, svakako je potrazi, nikad ne reci nikad..

      Izbriši
  8. Imam i odlična je.Ja sam svoj primerak naručila pre dva-tri meseca iz Avon-a,bila je nekih dvestotinak dinara,nema je u svakom katalogu pa proverite da li je ima i u Avon BiH :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sad kako si spomenula sjecam, maglovito, da je bilo ako ne ovako onda nesto slicno i u Avonu, ali bas cu da pogledam ima li sada i obratim paznju u narednim katalozima :)

      Izbriši
  9. Zanimljiva stvar, i nadam se da ce je biti u mom dmu :)
    Odlican post i slike!
    Btw. Koji je lak na noktima? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na komplimentima :) lak je Avon gel finish nijansa je čini mi se naziva dazzle pink :)

      Izbriši
  10. Meni je ovo skroz fensi stvarčica, koristim je svaki dan i sviđa mi se. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehehe jeste malo neobična i sto kazes fensi.. :) drago mi je da je imas i da ti se svidja

      Izbriši
  11. A koje druge blendere koristis ako se moze znati..s obzirom da ni ja nisam nasla ebelinov ali sam vidjela u scc flormar...kanim se kupiti ali ne znam kakav je ..da li se moze porediti ebelinovim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nezz kako sam ovaj komentar preskocila, pa sorry.. Ja sam dobila iz HR. na poklon Hello Beauty blender, imam neki i sa ebay i to je to. Vidjela sam taj flormar bas neki dan i razmišljala da ga kupim, ali meni je sve skoro pa isto, i nisam zeljela da gomilam.. :)

      Izbriši
    2. Nema veze ..znam da nije namjerno..a ja cu ga kupiti pa cemo vidjeti...jer nikako da uhvatim ebelin u dm-u :))) hvala na odg..pozdrav

      Izbriši
    3. obavezno javi dojmove za flormar, držim fige da bude dobar :)

      Izbriši
  12. Ja sam sličnu dobila u CM-u u jednoj akciji uz Essence My skin gel za pranje lica, prijatno me iznenadilo kako je nježna, a učinkovita. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da uopšte nije gruba, tako da se može bez problema svakodnevno koristiti.. :) vjerujem da nema velike razlike između te što si dobila i ove Ebelin, sve je to tu negdje

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe