ESSENCE NUDE LIPS

svibnja 21, 2015


Već odavno u drogerijama možete kupiti dosta novih proizvoda iz Essence. Svakako najveće zanimanje, još i prije dolaska na police, bilo je za njihovu kolekciju naziva I love Nude. Razlozi za to su i više nego jasni: "Nude", pristupačna cijena, slatko pakovanje. Na testiranje sam dobila 4 "nudaca", a da li su mi se svidjeli ili ne, saznajte u nastavku.. :P


__________________________
RUŽEVI
I sama sam imala namjeru kupiti jedan od novih ruževa, i vjerovatno da sam sama birala izabrala bih ovaj u nijansi 03 come naturally. Osim njega tu su još i 01 wearing only a smile, 02 porcelain doll, 04 it's nude time! i 05 cool nude. Dakle ukupno 5 nijansi. Moglo bih se reći skoro pa za svakoga po nešto. Ja sam, eto, imala priliku da probam nijanse 01 i 03.

Bez obzira za koju nijansu se odlučite dobit ćete 3,8 g proizvoda u mat plastičnom pakovanju. Poklopac i donji dio su u bojama samog ruža, a na sredini je crni obruč. Primijetit ćete da je kod prijašnjih Essence ruževa bila samo obrnuta situacija (obruč u boji ruža, ostatak pakovanja-crn). Prilikom zatvaranja čuje se "klik", i tu vaša briga oko toga da li će se ruž u torbi otvoriti prestaje. Nakon otvaranja imate 24 mj. da potrošite ruž, rekla bih sasvim dovoljno. Trajnost ovih ruževa je slabija, 3-4 sata, pa će biti potrebe da ga u toku dana popravljate i nekoliko puta. Meni to i ne smeta, jer je to skoro pa i uobičajeno za kremaste ruževe. 


Rozo-mliječni ruž interesantnog naziva 01 wearing only a smile je nešto što će vam zapasti za oko, ako i malo volite rozu boju zaljubiti ćete se na prvi pogled u njega. Ali isto tako, ovaj ruž će vam pokazati da se iz zaljubljenosti na prvi pogled ne javlja uvijek ljubav. To se desilo i meni. Priznajem da nisam očekivala da će na usnama ovaj ruž biti zaista tako svijetao, uz to ako dodate i to da imam zaista blijedo lice, onda dobivam neki blijedi-bolesni- prepadnuti look. Ni pigmentacija mu nije jača strana, što je u neku ruku i bolje, obzirom na svijetlu boju. Oštećene, ispucale, suhe usnice, također nisu dobar drug ovom ružu, jer će i najsitnije nepravilnosti istaći.
Da svaka medalja ima i dvije strane potvrđuje i ovaj ruž, pa tako ako ima neka od vas koja voli izrazito blijede ruže, ili traži neku zamjenu za balzam onda će se možda iz zaljubljenosti i roditi ljubav. 

Da jedan ruž ne određuje kvalitetu cijele kolekcije potvrdio je ruž u nijasni 03 come naturally, koji je opšta suprotnost gore spomenutom u nijansi 01. Kada bih trebala što preciznije opisati ovu nijansu, rekla bih da je to jedna divna nijansa na sredini spektra boja između smeđe i ljubičaste. Na prvi pogled učinit će vam se da je riječ o blažoj smeđoj nijansi ali kada ga stavite na usne, biti će vam jasno da se ipak u cijeloj toj priči nazire i ljubičasta. Definitivno odlična nijansa uz skoro svaki dnevni look, ali i noćni naročito ako više naglasite oči. 
I pigmentacija ovog ruža je bolja. Uz to svaka nepravilnost na vašim usnama neće biti dodatno izražena. Sve ovo je bilo dovoljno, da se kod ovog ruža desi drugačija priča, pa iz zaljubljenosti nastane ljubav. 

_____________________________
SJAJILA ZA USNE

Mišljenja sam da većina djevojaka, sjajila za usne na neki način prevaziđe još u srednjoj školi, ali zna se desiti da svako malo "naleti" taj neki sjaj koji vas jednostavno osvoji.
Priznajem nisam ljubitelj ovih proizvoda i skoro pa da ih nemam, ali eto naprosto ovo "nude" me je danima mamilo i najzad sam ih probala.

Kolekcija xxxl nude sjajila sadrži 6 nijasni: 01 shy beauty, 02 blush ivory, 03 taste the sweets, 04 soft whisper, 05 just nude!, 06 soft almond. Baš kao i ruževe, dobila sam nijanse 01 i 03. 


Zajedničko svim sjajilima je dugo, elegantno, plastično pakovanje. Poklopac na kojem se nalazi i sam aplikator je crne boje, dok je donji dio proziran pa tako u svakom trenu možete znati koliko je još proizvoda ostalo. Jesam li ikada rekla koliko volim prozirna pakovanja. Nisam! Eh pa eto sad se i to zna, hahaha.. Zaista veliki plus dajem za pakovanje ukoliko je prozirno.

No da se vratim na ova slatka čuda. Svaki sjaj sadrži 5 ml, i imate, nažalost, samo 12 mj. da ih potrošite. Obzirom da ih ne koristim tako često ne znam da li ću uspjeti, ali potrudim se :). Sjajila imaju zaista odličan, mekan, fleksibilan aplikator, koji se lijepo prilagođava usnama, pa osim što daje osjećaj da fino nanosite proizvod, on to zaista i čini. Ako vam šta znači, miris je umjereno slatkast. 
Trajnost je zaista solidna, obzirom da i inače ovi proizvodi ne izdrže dugo na usnama. I ono najbitnije, ne daju onaj ružni ljepljivi osjećaj na usnama, huraaa..

01 shy beauty izgledom boje neodoljivo podsjeća na već gore spomenuti ruž  01 wearing only a smile. Međutim iza ovog proizvoda stoji malo drugačija priča. Dakle pigmentiranost je tako-tako. Zašto to kažem? Rijetko kada ćete naći sjaj koji je jako pigmentiran, pa nikada ni ne očekujem puno s te strane. Sa ovim sjajem dobivate finu blago rozu nijasnu na usnama, pa vam se možda i učini da je proziran, sve zavisi od same nijasne vaših prirodnih usana. Ja sam ga nanosila i samostalno i preko olovaka za usne (najčešće Eseence 07 cute pink) i u toj kombinaciji mi je odličan i trunčicu dugotrajniji. Da se kasnije ne ponavljam isto vrijedi i sa nijansom 03. :)

Kad već spomenuh nijansu 03 taste the sweets, da se onda osvrnem i na nju. Moju ljubav je definitivno kupila boja ovog sjaja, pa vam je jasno da sam ga i više koristila. Riječ je o nekoj prljavo blijedo roza boja. Ne očekujte ni ovdje neki jači intenzitet boje, ali barem je vidljivo da na usnama imate sjaj u boji. Mislim da bi bio pun pogodak kada bi se neko iz Essence dosjetio (baš kao što sam sada ja :P) da napravi barem u LE kolekciji tečni ruž, jače pigmentacije u ovoj boji. Odlično se slaže u kombinaciji sa Essence olovkom za usne u nijansi 11 in the nude.



Ruževe i sjajila možete pronaći u svim drogerijama. Cijena ruževa je 9,70 KM, a sjajila 8,50.
Evo i kako izgleda na ruci, samo ću vas upozoriti da ruž 01, izgleda mnogo bljeđe na usnama, i ma koliko se ja trudila da vjerodostojno predstavim ovu nijansu nije mi pošlo za rukom. 


Da li ste već probali nešto iz kolekcije I love Nude? Koji proizvod je vaš favorit? Volite li nude kombinacije na usnama? 
Puno poljubaca vam šalje M.


*PR uzorak

You Might Also Like

12 komentari

  1. Najviše volim nude nijanse i imam ih najviše. Iz ove kolekcije imam ruž Cool Nude i sjaj Soft Almond. Ovi svijetli ruževi mi se nikako ne dopadaju i ovaj sam jedva izabrala, ali sjaj je pun pogodak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam luda za nude nijansama.. Drago mi je da si našla nešto za sebe iz kolekcije :)

      Izbriši
  2. Jel teško slikati ruž na usnama? Razočarana što sam otvorila blog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ništa teško, samo za sve postoji razlog i druga strana price. Da sam postavila slike sa ružom na usnama vjv bih opet dobila negativne komentare kako sam mogla da stavi sliku kada pored usana imam aknu. Dakle nije reprezentativno. Nema potrebe da budeš razočarana u životu ima puno značajnijih stvari od jednog posta.

      Izbriši
    2. Nema potrebe da te jedna akna spreči da slikaš ruž. Evo prvo se setih dash of blue makeup, ima aknu ispod obrve i ipak slika oči. I to unazad nekoliko lookova . To je više bio savet, jer znam sta vecina misli kad nema svoča na usnama, nije to to. Izbegavaju posle da otvore blog za recenziju ruzeva . Uvek mozes i da editujes post i dodas sliku ako vec zelis savrseno. Nadam se da komentar nije shvacen kao hejt.

      Izbriši
    3. izvinjavam se sto tek odgovaram, odsutna sam sa bloga iz privatnih razloga.. Ja ne smatram niti jedan komentar kao "hejterski", osim naravno ako me neko vrijeđa. Svaki savjet je dobro došao i vjerujem da nije zlonamjeran.. :) ja sam po prirodi perfekcjonista pa zbog toga zelim da mi i blog bude takav.. Naravno svako od nas ima neke svoje greskice ali dobro sta je tu je :)

      Izbriši
  3. Ja sam wearing only a smile swatchala u dm jer sam imala namjeru kupiti neki od ovih nude ruževa, naime kad sam ga swatchala na ruci pomislila sam ko nosi korektor na usnama, totalno fail nijansa za bilo koji tip kože, dok je 03 super odlično se slaže sa satin mauve olovkom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e bas tako, super si ga opisala, kao korektor.. doduše o bojame je teško raspravljati, jer se ne sviđa svima sve isto.. trenutno nemam satin mauve ali ako me sjećanje služi totalno si upravu, super bi isla ta kombinacija, bas cu trknuti do cm po novu olovku, svakako mi treba, jasno je sto.. najbolje su.. :)

      Izbriši
  4. Vala baš, kad sam u cm-u swatchala wearing only a smile upravo sam pomislila isto to kao i purple glow-da je kao korektor. Ne znam , baš su mi pogriješili nijansu. Dalje, ostalih ruževa znači uopšte nema u našim cm-ovima, a najgore od svega mi je da ima ruž nema testera da isprobam a ja ne kupujem naslijepo, ili ima tester ali tog ruža uopšte nema. Čovjek se fkt frustriran vrati iz cm-a xD. Pa pobogu gdje su vam testeri, ko uzima te testere? Svašta. Eto 03 je super nijansa, i još ganjam Barely there i Oh so Matt! Nijanse i nikako da ih nađem. Nađem tester bez ruža...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj kako i mene nervira to kada nema testera ili obratno.. Nisam do sada naisla niti na jednu drogeriju da sam apsolutno zadovoljna po tom pitanju.. tacno djeluje kao da neko krade testere, hahaah.. znaci i ti si istog misljenja za nijasne ovog ruza.. steta stvarno za 01 da je onako losa kada se nanese ali sta je tu je, zato ima 03. nadam se da ces naci i ostale :)

      Izbriši
  5. 01 nijansa essence ruza mi je odlicno odgovarala, ali sam primetila da je vecini bila previse svetla boja i da je vecina devojaka razocarana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izvinjavam se sto tek odgovaram.. drago mi je da cujem da se nekom dopada i nijansa 01, to je dokaz da nismemo svi isti ukus, sto je super :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe