L'OREAL COLLECTION EXCLUSIVE BY EVA (lak za nokte)

svibnja 01, 2015

I taman kada sam mislila da ću imati dovoljno vremena da vam češće pišem, savladala me je neka čudna prehlada.. Obzirom da polako dolazim sebi, vrijeme je i za recenzije. :) Ignorisat ću činjenicu da je prvi maj, i da vi niste te sreće da kao i ja cijeli dan provedete u krevetu gledajući serije/filmove, čitajući postove itd :P.. Ako pak čitate post poslije prvog maja, onda se nadam da ste se fino proveli i uživali u prirodi..

Rijetko kada pišem recenzije lakova. Volim lakirati nokte i imam popriličnu kolekciju lakova, ali kada usporedim svoje nokte (koji su skloni i pucanju) sa noktima drugih kolegica onda sam ja mala maca za njih. Ko prizna pola mu se prašta, zar ne? Eh pa oprostite i vi meni, ako vam se moji nokti na bilo koji način i ne dopadnu, jer post nije o mojim noktima nego o jednom divnom L'oreal lakiću :)


Kao što rekoh, na mom blogu rijetko ćete naći recenziju laka, ali kada neki recenziram to je zato što je sigurno zaslužio da se iskucka par riječi o njemu. Ovoga puta zasluženu recenziju dobio je L'oreal Paris Color Richer Collecion Exclusive by Eva (Eva's pure red). Potrudila sam se da nađem podatak koliko lakova ukupno sadrži ova kolekcija, ali zaista nisam uspjela u tome. Neko kaže 7, neko 10. Uglavnom za svakom laku i ružu iz ove kolekcije zaštitno lice je neka od poznatih zvijezda. pa je tako za ovaj lak zaštitno lice poznata glumica Eva Longoria.

Iako su zimski dani, tmurno vrijeme, kiše i snjegovi, tamni lakovi i teška kozmetika iz nas, ovaj lak je jedan od beauty proizvoda koji ćete sigurno bez problema svrstati u svoje bezvremenske proizvode, a evo i zašto.. 

Divna tamno crvena boja, koja neodoljivo vuče na boju trule višnje, za mene je odličan izbor bilo uz tamnije kombinacije odjeće, bilo uz svjetlije kao varijanta da jakost boja vaše odjeće smirite na neki način, pa makar to bilo i ovim tamnijim lakom. Tamno crvena boja uz to se odlično kombinira sa širokim spektrom boja, pa će vam lak odlično ići uz dosta kombinacija kako onih odjevnih, tako i make-up. Sitni rozo-ljubičasti shimmer doprinosi sjaju ovog laka, čineći ga dovoljno upečatljivim na vašim noktima. Vaš izbor je želite li nanijeti jedan ili dva sloja, jer odlično prekriva i sa jednim slojem, ali moj izbor su uvijek dva sloja. Također nećete morati čekati dugo da se ta dva sloja osuše, 10tak min i nokti su savršeno suhi. Uz divnu boju paralelno ide i odlična trajnost laka, pa je na mojim noktima izdržao puna 4 dana ( izdržao bih vjerovatno još koji dan da ga ja nisam skinula)


Četkica je san snova, dovoljno duga, ni premekana a ni tako čvrsta, tako da uveliko olakvšava posao kada želite precizno nanijeti lak.. Na slikama moji nokti su nalakirani samo uz pomoć četkice i nisam koristila ništa više za popravljanje rubova (poput kosih kistića, pamučnih štapića, itd.)..

Inače nemam priliku vidjeti sastav jednog laka, pa moram priznati da sam ostala pomalo iznenađena time koliko sastojaka stane u ovako malu bočicu.. Ne trudite se da pročitate, jer ni ja  uživo ne mogu, naprosto slova su presitna. 


Samo pakovanje uz to što izgleda jako jako jako elegantno, veoma je kvalitetno. Tako je 5 ml proizvoda smješteno u staklenu počicu, sa crnim mat poklopcem. Kada sam već spomenula mililitražu, moram samo nadodati da je ovo uobičajna mililitraža L'oreal lakova. Obzirom na nešto višu cijenu, mislim da se niko od nas ne bih bunio još kojem dodatnom mililitru, ali pošto sve ima dvije strane, ako pogledate tu drugu stranu, shvatit ćete da ćete ovaj lak vjerovatno uspjeti i potrošiti, što se kao što znamo sa ostalim lakovima rijetko dešava. :)

Cijenu ću vam morati naknadno da provjerim, jer sam ovaj lak dobila na poklon, ali svakako ga potražite u CM ili DM-ovima.. 




Jeste li probali nešto iz L'oreal Collection  exclusive? Kako vam se sviđa ova boja? Šta mislite o tamnijim lakovima za vrijeme sunčanih dana?
Puno poljubaca do narednog posta, Vaša M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Nokti su ti predivni, kamo sreće da su i moji takvi! Ovakve burgundy boje povezujem s jeseni, u proljeće sam nekako sklonija pastelcima :) Ali da je lijep, baš je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti, mada su mi skloni pucanju iako na dodir djeluju jao čvrsto, pa teško kada budu duži od ovih na slici.. da vecina nas je sklonija tamnijim bojama u hladnijim danima.. :)

      Izbriši
  2. Meni se svidjaju tvoji nokti :) a ova nijansa je savrsena, prelijepa je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da se i tebi sviđaju ovakve boje, dijelimo isti ukus, heheeh.. hvala ti na komplimentu za nokte, zaista se trudim oko njih, samo jos da ne pucaju svako malo, onda bih mogla imati bar jos malo duže nokte, ali ne mogu sada da kazem da ni ovim nisam nikako zadovoljna :) saljem ti poljubce..

      Izbriši
  3. Very cool! Have a wonderful tuesday sweetie!

    If you want to follow each other, please follow me on GFC or Bloglovin and I'll do the same ;)


    Join my worldwide giveaways: Jexshop 10$ gift card & Polka dots dress

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe