AVON GLIMMERSTICK - OLOVKE ZA OČI

srpnja 09, 2015

Do nedavno nisam bila ljubitelj olovki za oči, osim bijele. Meni su sjene bile sasvim dovoljno da napravim look kakav želim. Međutim, kada na poklon dobijete jednu, pa zatim još dvije olovke, onda zaista to ne možete ignorirati. Nisam ni ja, pa sam se bacila u isprobavanje i opet otkrila čari olovke na oči.



Dakle danas vam pišem o čak tri Avon olovke za oči. Ono što je zajedničko za sve tri olovke jeste elegantno plastično pakovanje koje krije 0,28 g proizvoda, a rok od 24 mjeseca je po meni sasvim dovoljan da ovakav proizvod potrošite (osim ako nemate otvorenih 10 olovki- blogerski problemi :)). Olovke rade na principu izvlačenja, tako da nema potrebe za oštrenjem. Na krajevima olovki istaknuta je i boja, tako da ćete i bez otvaranja znati o kojoj boji je riječ, što smatram velikim plusem.

Onu najbitniju stvar, mekoću i lako apliciranje, imaju sve  tri olovke, a vjerujem i ostatak kolekcije. Dovoljan je samo blagi stisak i olovka se bez problema nanosi na kapak

____________________________________________________________
AVON BIG & DARING GLIMMERSTICK

Prva ljepotica koju sam dobila još na Avon Digital Divas konferenciji, moram priznati je i moja mezimica u ovoj postavi, a riječ je o Avon Big & Daring olovci za oči (ista kolekcija sadrži i divnu maskaru ali o njoj neki drugi put). Nijansa koju ja imam je Boldest Black. Nažalost u novom katalogu ih nema u ponudi, pa vam ne mogu reći koliko kolekcija zaista ima nijansi. Riječ je o izrazito crnoj olovci- crna je kao ugalj i zaista ne preuveličavam kada ovo kažem. Riječ je o vodootporno olovci, koje nam složit ćete se itekako trebaju za ove ljetne vruće dane. Meni je super za waterline (zadrži se više od 4 sata), i u tu svrhu sam je najviše koristila. Dakako možete je nanositi i na kapak ili ispod oka, kako god vi želite. Ja sam izbjegavala nanošenje na te dijelove, jer sam s njom mogla izvuči, za moj ukus, previše debelu liniju, pa sam na kraju i odustala..

__________________________________________________
AVON GLIMMERSTICK


Još dok sam bila tinejdžerka znam da mi je mama kupovala Glimmerstick olovke. Onda sam jednostavni prešla na neke druge, a mislim da su u međuvremenu i bile nedostupne za kupovinu u Avonu. Bilo kako bilo, od sada su tu, i možete ih kupiti po cijeni od 12,50 KM (trenutno su na akciji 6,50 KM). Ja ih  trenutno imam  u nijansama Twilight Sparkle i Twilight Sparkle.
Twilight Sparkle je divna plavo ljubičasta nijansa, kod koje su sitne šljokice, vjerovatno zbog same boje nešto intenzivnije nego li kod Twilight Sparkle (crna). Baš kao i  Big & Daring, i ove olokve su jako mekane, pa iako ne stoji da su vodootpone, i one se teže skidaju sa očiju. Veliki plus dajem tome što iako sadrže šljokice one zaista nisu grube prilikom nanošenja, jer iz iskustva znam da je problem većine ovakvih olovki, baš taj da su šljokice previše grube za i onako osjetljivu kožu kapka. Idealne su mi za neki večernji look. Uz dobru bazu za oči, nećete imati problema sa preslikavaju olovke na gornji dio kapka.


Probala sam i mali test, te sam olovke izložila vodi, iako je samo Big & Daring vodootporna, ispostavilo se da bi se donekle to moglo reći i za druge dvije.


Skidanje micelarnom po klasičnom principu, dakle nekoliko poteza, neće vam biti dovoljno, pogotovo ne za Big & Daring. Na drugoj slici možete da vidite koliko se olovke skinu poslije zaista jačeg i agresivnijeg skidanja blaznicom natopljenom micelarnom. Vi sada sami presudite!!! Dodati ću samo da sam ih uspjela potpuno skinuti tek sa gelom za pranje lica i dostaaa vode (dvofazni odstranjivač ne koristim, ali izgleda da ću ga morati kupiti zbog ovih olovki)


Koristite li olovke za oči? Koje su vaše omiljene olovke za oči?
Puno poljubaca za vas od M. 

*PR recenzija, autor bloga Make up Judge zadržao je sva prava na pisanje objektivne i istinite  recenzije

You Might Also Like

16 komentari

  1. Odlicne olovke, znala sam za njih odavno ali tek nedavno sam se odlucila za kupovinu istih i mislim da se isplatila u svakom pogledu, veoma trajne, jeftine, super izbor boja, vrlo lagane za nanosenje, boja postojana i pigmentovana, sta vise pozeleti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da dijelimo misljenje i da si imala priliku da ih isprobas :)

      Izbriši
  2. Super post! Ne koristim ih, već duže vrijeme... Ali u ladici imam hrpu olovki, svih mogućih boja. Mogla bih se opet poigrati njima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Steta je da propadnu, daj im jos koju šansu, pokušaj ih koristiti na sve načine, možda otkrijes neko skriveno blago hehehe

      Izbriši
  3. Uvijek sam skeptična prema takvim proizvodija jer mislim da će mi se razmazivati, ali ove olovke stvarno odlično izgledaju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joooj i ja sam vjeruj, mene ustvari najviše brine da li će mi se precrtati na gornji dio kapka, pogotovo sada kada su extremne vrucine.. Moram priznati da ove olovke jos nisam testirala na ovim vrucinama pa nemam pojma kako bi se ponasale tada..

      Izbriši
  4. Imam par komada i jako sam zadovoljna sa njima pa uvek kad imam priliku počastim se nekom novom bojom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dakle i ti ih volis :) boje su zaista divne.. uskoro cu da probam iz ove linije i olovke za usne, nadam se da ce biti dobre koliko i ove olovke

      Izbriši
    2. Dobila sam na poklon jednu za usne i mogu ti reći da je skroz ok :)

      Izbriši
    3. Drago mi je to cuti.. Bas cu da probam :)

      Izbriši
  5. Avon rastura s olovkama za oči, glimmerstick obožavam <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se :) kvaliteta se jednostavno mora prepoznati :)

      Izbriši
  6. Inace koristim crne olovke za oci svaki put kad se sminkam, a ova vodootporna olovka bi bila idealna sada za ljeto. Super je post i hvala na preporuci :)
    Mirna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nista :) a vodootporna dusu dala za ovog ljetnog perioda kad se sve topi s lica.. :) :*

      Izbriši
  7. Ove olovke su fantasticne. Svaki put im se vratim

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe