CALVIN KLEIN MEGAVOLUME MASCARA

srpnja 07, 2015


Kada sam prošle sedmice objavila New in post (link) dobila sam nekoliko molbi da napišem recenziju o Calvin Klein maskari koju ste mogle vidjeti u tom postu. I evo ga sedam dana poslije ispunjavam želju :)

Na Jagodici je prije nešto više od 4 mjeseca bila akcija koja se ne propušta, gdje ste bez obzira na vrijednost narudžbe dobivale besplatnu poštarinu. Ako uz to dodamo i do -50% popusta na proizvode bez ambalaže onda vi meni recite kako se tome oduprijeti (naravno kao i uvijek pored ovog, na Jagodici bilo je i drugačijih popusta). Za one koje nisu upoznate sa konceptom proizvoda bez ambalaže, na Jagodici tvrde da su to potpuno novi proizvodi, čija se ambalaža prilikom nekog transporta ili na drugi način oštetila, potrgala ili tome slično.



Dakle proizvod koji sam tom prilikom naručila bila je CK Megavolumen maskara 23103. U to vrijeme jednostavno sam bila u nedostatku sa maskarama te sam impulsivno reagirala i kliknula "bay", bez dodatne provjere proizvoda, osim same četkice (naivno od mene, znaaaam)

Krenimo od samog pakovanja, pošto ambalaže nema (nisam sigurna da li je uopšte maskara i ima). Na slikama crno sjajno, minimalističko pakovanje, baš po mom ukusu, pomutilo mi je zdrav razum (adio pameti).. U stvarnosti se sve to svelo na jedan dobar šamar poslije zaluđenosti. Obična crna plastika, ne neke naročite kvalitete. Sjajilo se pakovanje punim sjajem 15 dana, a onda kako to biva sa prosječnom plastikom, počnu se pojavljivati sitna oštećenja, izlizana površina.. Za pohvalu je jedino da se slova na vrhu maskare nisu izbrisala.




Četkica mi se svojim izgledom jako svidjela, volim ovakav klasični tip četkice. Jednostavno nisam pogovornik onih zavrni ga, izvrni ga, odvrni ga četkica, mada ruku na srce i takve znaju odraditi puno bolji posao, nego stare klasične (naravno ima tu i do naših trepavica). Nedostatak same četkice je što ne uzima dovoljno proizvoda. Kada sam već kod proizvoda, nisam sigurna mogu li četkici to uzeti za zlo, jer otkako koristim ovu maskaru imam osjećaj da ne sadrži ni gram proizvoda, a i ono što ima sleglo se na samo dno. Ne mogu reći da je suha, jer pri vrhu četkice uvijek se nalazi više proizvoda koji djeluje sasvim ok. Ne znam da li je proizvođač u onih 10 g koliko piše na maskari mislio proizvod + pakovanje, jer samog proizvoda, režite me, nema toliko.



Mega volumen je samo u nazivu ove maskare i nigdje drugo, naročito ne mega. Pokušala sam je nanositi u više slojeva i nekad uspijem postići pristojan volumenčić. Ruku joj mogu pružiti u jednoj stvari a to je da ne slijepi trepavice ni najmanje, a i kreira idealan "natural look". Slagala bih kada bih rekla da je ne koristim, tu i tamo je stavim kada idem na popodnevnu kaficu ili do faxa, dakle kada ne želim nešto posebno isticati oči.



Sve u svemu, ova maskara nema moju preporuku (a trenutno je na Jagodici i nema u prodaji, nadam se da su je povukli). Ne smijem ni pomisliti kakvu maskaru možete dobiti po cijeni od 25-30 KM koliko ova regularno košta. Sreća svoju sam platila 9 eura, pa i ne žalim toliko sve dok se ne sjetim da sam mogla i kod nas u drogerijama kupiti fenomenalnu maskaru za koju markicu više.. 
 Odoh utoliti tugu u čokoladi, M. :)

P.S. Ne zaboravite na darivanje koje traje do 12.7. (link)



You Might Also Like

4 komentari

  1. Maskara uopce ne ulijeva povjerenje... Doduse, mislim da nikad ne bih dala toliko para za maskaru...9€ nije mnogo, ali bas kao sto si rekla u drogerijama za te pare se moze naci dosta dobra maskara :D Lijepe su ti slike! :) I cokolada je lijek za sve! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poslije ove maskare i ja sam misljenja da se dosta dobrih maskara može kupiti u drogerijama.. Hvala ti na komplimentu za slike, a cokolada nema konkurenciju :)

      Izbriši
  2. Drago mi je da sam procitala ovaj clanak, mada svakako je ne bih ni kupila jer mislim da postoje mnogo jeftinije maskare koje pruzaju odlican efekat. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. definitivno ne vrijedi, drogerijske maskare rade i vise nego odlican posao za puno manje novca :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe