AURA MATTE LIP CREAM- 610 Vivid Feel

kolovoza 22, 2015


Danas vam pišem o ruževima koji su kod blogerica iz susjedstva pokupili sve same pozitivne recenzije. Mnogima su to top proizvodi za usne, i rado ih koriste. Zbog svega toga, pored također hvaljenih trepavica, jedan od tih ljepotana se našao na listi mojih želja, koju mi je moja divna Arkona make up and more ispunila kada se vratila sa ljetovanja iz Crne Gore.


Aura je kozmetička kuća susjedne nam Srbije, tačnije proizvodi se u Nišu, a tržište je osvojila prvenstveno kvalitetom, modernim pakovanjem i stalnim novitetima. U BIH proizvode ove kuće možete naći u pojedinim gradovima (u Sarajevu ih još uvijek nema) ili on line shopu naše kolegice Jasmine- Arena makeup

Vratimo se mi sada ružu. Pakovanje je plastično, dosta čvrsto, pa sa njim nema straha od nereda u torbi. Tuba u sebi krije, rekla bih, dovoljnih 7 ml proizvoda jer rok trajanja je zaista dug- moj traje čak do 2018 :) . Što se tiče samog aplikatora za nanošenje, dosta je dobar, dovoljno dug i blago koso sječen, za lakše nanošenje. No bez obzira na to, dosta je precizan, rekla bih možda i previše, pa za one  nespretnije poput mene, trebati će malo prakse dok se ne naviknete, ali svakako tu su olovke za usne kao pomoć :) 


Birati boju ruža on line je zaista teško. Nerijetko se zna desiti da dobijem nešto sasvim drugo od željenog. I ovoga puta mojim mukama nije bilo kraja, željela sam toliko ruževa iz ove kolekcije, ali na kraju izbor je pao na nijansu 610 Vivid Feel, nešto malo jaču prljavo rozu nijasnu. Mojoj sreći nije bilo kraja, kada sam vidjela da sam dobila ono što sam željela. Jedan sloj ovog ruža biti će vam dovoljan (navnodno svjetlije nijanse su manje pigmentirane), ali ja po navici uvijek stavim dva i zaista dobijem bogatu finu boju.

 


Sama teksutra je očekivano, tečno-kremasta, pa stoga matt finišnicu ruža, nećete vidjeti odmah nakon nanošenja, potrebno je zaista kratko vrijeme (1-2 min) da se ruž u potpunosti osuši. Rekla bih da je to jedan plus za ovaj ruž, jer ukoliko slučajno prilikom nanošenja napravite sitnu pogrešku imate dovoljno vremena da popravite, prije nego li se ruž osuši, kada je skidanje i popravljanje nešto teže. Za potpuno skidanje ruža meni je dovoljna micelarna voda, a u koliko se baš uvuče u porice onda posegnem i za dvostranim odstranjivaćem. Kao i svaki matt ruž, i ovaj ostavlja onaj suhi osjećaj na usnama, na koji se brzo naviknete. Meni to zaista ne smeta, čak šta više, volim taj osjećaj, jer sam onda sigurna da se neće tako lako skinuti.
Trajnost ruža je i više nego solidna, rekla bih do 7 sati, što i ne čudi toliko jer je riječ o matt ružu. Jedina mana, je ta da je teško nadogradiv, skoro pa nemoguće,


Do nedavno u ponudi je bilo 13 nijansi, no Aura je prije samo par dana proširila ponudu, pa ćete sada moći birati između čak 26 nijansi. Dakle za svaku po nešto :) Cijena ruževa je oko 10 KM (bar je tako u CG). 

Dok čekam da se Aura probije i u potpunosti na tržište BiH, na listu želja stavljam još par nijansi ovog ruža, ali i ostale Aura proizvode,..  Ljub, ljub, ljubac M.

You Might Also Like

20 komentari

  1. KUPIT ĆEMO SVE NIJANSE, NEMA PREDAJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


    Predobar je i drago mi je što si ubola nijansu.... i predobro ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha dogovoreno.. do kraja nema predaje :)
      hvaala ti puno i na komplimentu i na kupovini :)

      Izbriši
    2. I ja ću kupiti sve!!!! Pokemoni!!! :D super je boja, baš mi je nekako za tebe :D

      Izbriši
    3. da da definitivno moja boja, skroz.. :) hvala ti.. hahaha kad kupimo sve, pa ih poredamo, pa po cijeli dan gledamo.. uh lijepa masta :)

      Izbriši
  2. Kak se radujem Aura kozmetici koja će doći krajm ove godine u Hrvatsku :D Jedva čekam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bas mi je drago zbog vas, nadam se da ce se prosiriti i na cijelu Bosnu.. zaista su kvalitetni, probala sam do sada highlighter, trepavice i ovaj ruz i za sve imam samo pohvale :)

      Izbriši
  3. Ovaj karmin mi je omiljeni. Imam u dve nijanse i prezadovoljna sam.. Ne znam da li si videla, izalse su novih 13 nijansi koje su prelepe! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da se i tebi svidjaju.. da da vidjela sam, bas su lijepe vec imam par favorita na listi zelja :)

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. prelijep je.. nadam se da ces ga uskoro i ti moci kupiti :)

      Izbriši
  5. Odlicna nijansa, fenomenalno izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Želim da probam,gdje god pogledam hvale se :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja do sada nisam naisla na negativnu recenziju, dugo mi je bio na WL, i eto sad imam jedan, ali se potajno nadam jos kojem :)

      Izbriši
  7. Odgovori
    1. sorry sto tek odgovaram.. Hvala puno, pozz i za Nis od mene, ljubomorna sam na vas zbog Aure hahaahah

      Izbriši
  8. Nosim ga u poslednja dva tri dana, baš je fin a tebi stoji diivno! :) MIslila sam da sam jedina koja misli da ne može da se nadograđuje, drago mi je da delimo mišljenje. Jesu divni ali volela bih da mogu da nanesem dva tri puta onako da bude iiintezivna nijansa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvaala ti puno.. drago mi je da se i tebi svidja.. a ne vjeruj nije do tebe, jednostavno ni ja jos nisam nasla nacin da ga nadogradim.. ja pozurim prije nego li se osusi pa premazem dva puta :) soorry sto tek odgovara nisam bila aktivna ovih dana :) :*

      Izbriši
  9. Divna nijansa, ne znam kako mi je promaknula :/ ja imam matte mess i jako volim tog aura malca <3 :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nikad nije kasno za kupovinu, eto imas i izgovor za novi hahaha :) ja uskoro putujem za srbiju pa cu nadam se kupiti bar jos jedan sebi :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe