KAVIAR GAUCHE for CATRICE - blurring powder pearls

kolovoza 06, 2015


Od nedavno na Catrice stalku u našim drogerijama, možete pronaći i limitiranu kolekciju, koja je nastala u suradnji sa modnim brendom Kaviar Gauche. Vjerujem da se ova kolekcija neće još dugo zadržati pa vam donosim kratku recenziju proizvoda koji me najviše očarao..


Ukoliko ste jedan od onih djevojaka koje maštaju o svom vjenčanju  i već imaju isplanirani svaki detalj (priznati ću vam, ja nisam, ne pamtim da sam ikada maštala o tome) onda sam sigurna da je većini vas na listi željenih vjenčanica i jedna sa potpisom ovog brenda. Dizajneri Alexandar Fischer-Roehler i Johann Kühl stoje iz imena Kaviar Gauche, koji je pokrenut još davne 2004 god u Berlinu (jesu li se i vama god od 2000 do danas čine kao bliska budućnost iako je razlika u 15 god? Meni da :D).

Njihova suradnja sa Catrice, omogućila nam je da uživamo u jednoj jakooo nježnoj, elegantnoj kolekciji kozmetike, među kojima se našla i divna kutijica koja u sebi krije prave male kozmetičke "bisere"- perle. Obzirom na njihovu boju odmah će vam biti jasno da je riječ o hightighteru, u pomalo neobičnom pakovanju za njega, ali je to dodatak koji jednostavno još više mami. Ako je išta prodalo ovaj proizvod, ona je to definitivno pakovanje. 
Bijeli poklopac sa logom ova dva brenda i zlatnim cvjetovima po rubovima, jednostavno mi nisu dali da skinem oči sa ovog pakovanje. Iako je samo pakovanje plastično (na prvu mi se činilo da je poklopac drveni, zaista ne znam zašto..), djeluje jako elegantno, profinjeno, bajkovito baš kao neko vjenčanje i mogla bih reći skupocijeno. Kvadratni oblik poklopca djeluje sigurno, pa nemam straha da bi se perle mogle otvoriti i uništiti prilikom nošenja. Perle su dodatno zaštićene i tankim prozirni plastičnim poklopcem, pa vam savjetujem da njega ne bacate, jer odlično drži perle na mjestu. 

 
 
 
 

Samo pakovanje krije velikodušnih 25 grama perlica u dvije boje: bijele i blijedo roze, čija je razlika u boji prilikom nanošenja, moglo bi se slobodno reći, neprimjetna. Pigmentiranost perli je zaista odlična, blagi dodir kistom i to je i više nego dovoljno. Nema potrebe da četkicom kružite po perlama ili tome slično, u što ćete se i same uvjeriti. Naravno potrebno je da imate i dovoljno klvaitetan kist. I kao da ovo sve nije bilo dovoljno, moram spomenuti i miris, koji je tako nježan, osvježavajući, blagi kozmetički. Mnogi miris ovih perli uspoređuju sa vanilijom. Ja se ne bih složila, ali vjerujem da će ga većina voljeti, baš kao što volimo i miris vanilije :)

 

Unatoč tome da je ova kolekcija izašla u vrućim ljetnim danima, moram priznati da nisam sigurna koliko će ovako blijede, romantične i pomalo hladne perle ići uz osunčani ten. Mislim da će ipak biti vaš najbolji hightighter, barem drogerijskog ranga, u nešto hladnijim danima, kada će vaše lice i  koža žuditi za svježinom i sjajem.

  
Da li vam je ovaj hightlighter neophodan? Definitivno nije, ali ga je zaista lijepo imati, jer obavlja svoju ulogu, u što ćemo se sigurna sam više uvjeriti u zimskim danima. Ako vam treba izgovor za kupovinu ovih perli, onda je to pakovanje, kojem mnoge neće odoljeti (nisam ni ja :D), jer kada potrošite perle, ostaje kao odlična kutija za čuvanje sitnog nakita ili ukosnica.. Ukoliko ste se poslije ovog posta zaljubile u ove bisere, onda trk po njih, jer još uvijek ga možete pronaći u svim doregrijama, po cijeni od oko 9 KM. 


Ljub, ljub, ljubac.. M.

You Might Also Like

6 komentari

  1. O da, potpuno te razumem. Padam na lepo pakovanje i miris. Niska cena je dodatni razlog da nesto kupim, iako mi ne treba. Sta cu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. isto razmišljamo... ja obavezno svaki proizvod pomirisem, jednostavno navika, mada neke i sa losijim mirisom koristim skoro pa svakodnevno, valjda se vremenom naviknem.. mada je niska cijena uvijek dovoljan razlog i presudan za kupovinu

      Izbriši
  2. Bitno je da prelijepo izgleda, a i ako bude imao neku manu, opet ćemo se vratiti pohvali pakovanja ahhah
    Ja lično ne koristim highlightere, tako da samo zbog pakovanja razmišljam o kupovini ovog. Žene.. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hajdee bona vakat ti je da pocnes koristiti i highl. Ovo je odlicno i za pocetnice, lako se radi s njim, a uz to i dobro izgleda, tebi ce bas ici uz ten zimi..

      Izbriši
  3. uh,kako volim eleganciju i sve sto je prefinjeno,ovaj hajlajter je više kupio mene nego ja njega :D kako je prelijep,dizajn pun pogodak! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam ista takva, bas padam na to.. bas dobro receno, zaista je kao sto kazes highlighter kupio mene vise nego ja njega :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe