AVON PLANET SPA - VOLCANIC ICELAND

rujna 15, 2015


Nije tajna da je cjelokupna Avon Planet Spa kolekcija osvojila srca mnogih.. Kvaliteta, neodoljivi mirisi i pristupačne cijene, spoj su savršenih proizvoda namjenjenih za njegu i opuštanje, baš kao da luksuzne SPA centre dovode ravno u vaše kupaonice. Kada sam u zadnjoj Avon kesici ugledala čak dva proizvoda iz nove Planet Spa linije pod nazivom Volcanic Iceland (maska za lice i krema za tijelo), bez puno razmišljanja zgrabila sam ih u ruke i pravac kupaonica :) Bilo je vrijeme za SPA tretman!!


Volcanic Iceland linija namijenjena je pročišćavanju kože lica i tijela, a obogaćena je Islandskim mineralima i izvorskom vodom. Dakle odgovara svakom tipu kože, a sama linija sadrži četiri proizvoda: masku za čišćenje kože, termo masku za lice, kremu za tijelo i ulje za tijelo.

"Islandski minerali hidratiziraju i izglađuju kožu i smanjuju vidljivost finih linija, dok izvorska voda efektivno čisti i smanjuje vidljivost pora." poručuju nam iz Avona


Warming face mask je inovacija koju nam donosi Avon. Riječ je o "termo" maski za lice koja prilikom nanošenja grije kožu i na taj način otvara pore i čisti kožu lica. Ovo nije samo klasična maska za lice, jer pored svojstva zagrijavanja kože, i njena upotreba je nešto drugačija. Nanosi se na vlažnu kožu i laganim pokretima masirate jednu do dvije minute, a zatim je isperete (nešto poput gela za umivanje). Taj zagrijavajući efekt je prvo što mi je "upalo u oči" i baš sam se pitala radi li? Kratko da, radi.. Već pri samom dodiru sa vodom, osjetila sam ugodno zagrijavanje lica i pomislila kako će u hladnim zimskim danima ova maska biti definitivno moj favorit. Prilikom masaže lica, pored toplote, pod prstima osjetit ćete i sitne granulice, koje rade odličan blagi piling. Nakon što isperete lice, koža ostaje glatka i čista.
Moram priznati da me je ova maska ponajviše oduševila time što je ona jedan od rijetkih maski koja vidljivo otvori pore, a samim time i dovoljno dobro očisti lice.. Poslije prvog korištenja maske đavo mi nije dao mira pa sam počela da istiskujem mitesere (znaaam, sve znaaam) i s nevjerovatnom lakoćom, bez nekog jačeg stiska, izlazili su na površinu..


Probala sam je koristiti i na klasični način- nanijeti na lice, sačekati 10-15 min i skinuti. Iskreni savjet, nemojte to raditi. Maska mi nije izazvala nikakav nered na licu ili tome slično, ali jednostavno takvom upotrebom izostaje efekt zarijavanja kože, a ni pore ne otvori dovoljno. Držite se uputstava na pakovanju i vjerujem da ćete se i vi oduševiti..

Maska dolazi u tubi od 50 ml za koju ćete izdvojiti 13,00 KM ukoliko budete kupovali po regularnoj cijeni. U trenutnom katalogu cijena ove maske je 6,90 KM (skoro pa duplo jeftinija, stoga ne propustite priliku)


Volcanic Iceland Moisturising Body Souffle ili ti ga krema za tijelo drugi je proizvod ove linije koji sam imala priliku probati. Iz Avona navode da je riječ o izglađujućoj i hidratantnoj kremi za tijelo. 
Dolazi u plastičnoj kutiji u količini od 200 ml, a kao veliki plus istakla bih to da je pakovanje dodatno zaštićeno bijelim čvrtim papirom. Papir je toliko čvrst da sam se morala poslužiti nožem kako bih otvorila kremicu, heheh...  


Obzirom da je riječ o nešto gušćoj teksturi, ali i lakoj razmazivosti zaista nije potrebno nanositi veliku količinu, a samim time krema se i sporo troši..
Ono što sam prvo uočila kod ove krema, a karakteristika je i za gore spomenutu masku je miris. Neodoljivo podsjeća na muški gel za tuširanje, izrazite svježine, baš onakav kakav ja volim.. Kada bi Avon zaista imao gel ovakvog mirisa, bez razmišljanja bih ga kupila svome momku, ali ovako uz ove proizvode u njemu srećom uživam više ja :)


Druga stvar koja zasigurno neće proći neprimjećeno je boja kreme.. Iako u pakovanju djeluje skoro kao obična bijela krema, prilikom nanošenja, ima tako intenzivan sjaj, da bi joj na tome mnogi highlighteri pozavidili (možete vidjeti na slici ispod u samom dnu slike kako izgleda).. No nakon što fino razmažete proizvod i taj sjaj se polako gubi.. Krema se upije zasita brzo, ali svileknasti osjećaj ostaje baš jako dugo, naročito na nogama..
Cijena kreme za tijelo u ovom katalogu je 11,90, dok je njena regularna cijena 21,90 KM. 


Ukoliko do sada niste probale ništa iz Planet spa kolekcije, ne gubite više vrijeme, jer sa ovim proizvodima zaista možete da uživate, a moju toplu preporuku imaju oba ova proizvoda. Ako bih baš morala da biram onda bih definitivno bez razmišljala kupila masku za lice :) 

Do narednog puta, ljub, ljub, ljubac :)


You Might Also Like

4 komentari

  1. Konkretno ove proizvode nisam probala, ali ne znaci da necu. Verujem da su odlicni kao i vecina Planet Spa proizvoda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovi proizvodi su novi, tek su izašli u novom katalogu, tako da imas dovoljno vremena da ih probas :) Planet Spa kolekcija je pun pogodak, dosta je hvaljena i to ne bez razloga :) :*

      Izbriši
  2. Imam kremicu, ali jos nije dosla na red (jedva cekam). Bas si me zainteresovala sa recenzijom za masku, isprobacu je nekad. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. obevezno probaj maskicu, blize se zimski dani i vjerujem da ce zbog tog svog "termo" efekta svima bas odgovarati tada :) jaavi dojmove

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe