AFRODITA GEL POSLIJE DEPILACIJE

listopada 14, 2015



Ljeto je iza nas, naše noge su pretrpjele dosta toga, od jakih sunčevih zraka do nešto češćeg brijanja, kako bi smo mogle nositi kratke suknjice  i šorceve. Ja sam nažalost ovo ljeto bila uskraćena i za sunce i za suknjice.. Problem je počeo početkom ljeta kada su me noge počele užasno svrbiti. Kakva jesam, nestrpljiva i nemirna, češala sam se što sam više mogla i kao rezultat dobila crvene tačkice, a ponegdje je i bilo krvi.. Zašto vam sve ovo pišem?


Obzirom da je ovo stanje predstavljalo ne sam estetski nego i psihološki problem, počela sam da tragam u čemu je stvar i shvatila da bi problem mogao biti baš u britvici/brijaču.. Počela sam da koristim trake za brijanje i tada otkrila proizvod o kojem danas pišem. O trakama, mom iskustvu i mini recenzije onih koje sam probala moći ćete ubrzo da čitate, jer već me je dosta vas molilo da pišem o tome.. :)

U svakom pakovanju traka dobivate i maramice koje koristite poslije depilacije, međutim neke ne samo da nisu imale nikakav efekt po pitanju smirivanja kože, nego ni količinski nisu bile dovoljno. Srećom, znatiželjna kakva jesam, pitala sam tetu u CM postoji li neki proizvod koji bi mi barem mogao biti zamjena za ove maramice, a onda mi je ona na moje veliko iznenađenje rekla da nema potrebe za traženjem zamjene, jer Afrodita ima baš taj proizvod koji tražim.. Da pišem o tome koliko me je žena obradovala? 

Gel dolazi u praktičnom plastičnom pakovanju u količini od 100 ml, koja će vam trajati vječnooost.. Kao što mu i naziv sugerira, riječ je o gelu, ali nešto rjeđem, pa je i samim time razmazivanje lakše. Prozirno žuto-zelene je boje, i meni miriše divno, limunasto.. Kada ga tek nanesete na onako upaljenu kožu osjetit ćete blago hlađenje, koje se nažalost neće dugo zadržati.. Upija se extra brzo. U roku od 5 sekundi koža apsolutno upije proizvod i ono najbitnije ne ostavlja za sobom ljepljivi trag, što sam iz nekog samo meni poznatog razloga mislila da će se desiti. 


Crvenilo i sitne crvene tačkice koje nastaju prirodno nakon depilacije, uz korištenje ovog gela povući će se relativno brzo. Zavisno od osjetljivosti područja, kod mene se povuku pola sata do sat nakon depilacije, dok je to bez korištenja ovog gela bilo višesatno čekanje. 
Gel u svom sastavu na visokoj poziciji ima i alkohol. No, za razliku od većine kozmetičkih proizvoda to vas kod ovoga ne treba da odbije, jer je kod ovog proizvoda svrha alkohola da dezinficira depilirano područje, kako ne bi došlo do dodatnih upala ili ne daj Bože infekcije. Svakako jasno je da alkohol dezinfikuje, ali i isušuje kožu. Pantenol i dodatna ulja u ovom proizvodu (pogledajte u sastavu koja) dodatno hrane kožu i sprječavaju njeno isušivanje. Nisam neki poznavalac hemije i samog sastava, ali meni ovo onako laički djeluje sasvim ok.


Ono zbog čega bi vjerovatno većina djevojaka kupila ovaj proizvod iako ne koriste trakice jeste taj da na samom proizvodu piše kako usporava rast i urastanje dlačica. Odmah ću da kažem da ja otkako koristim trake, nemam apsolutno nikakvih problema sa urastanjem dlaka. Tačno jeda je otklanjanje dlaka voskom (naročito pčelinjim voskom)  najefikasniji metod u borbi sa uraslim dlakama, ali vjerujem da itekako ovaj proizvod dodatno pomaže tome. Što se tiče druge stavke, dakle usporavanja rasta dlačica, za to zaista nisam sigurna, jer i same znate da nije isto obrijati i depilirati dlačice. Od depiliranja do depiliranja svakako trebaju proći 2-3 sedmice, dok je sa brijanjem drugačija priča, a ja ovaj proizvod nisam nažalost mogla testirati kako bi reagirao na klasično brijanje britvicom.


Gel je i cjenovno jako povoljan, ne više od 8-9 KM (tačnu cijenu vam upišem čim doznam), a često ga možete naći i po akcijskim cijenama.. 
Da bi gel imao potpuno dejstvo proizvođač preporučuje da se koristi 10 dana nakon depilacije, što ja iskreno ne radim. Jednostavno kada se povuče crvenilo i koža smiri, ja totalno zaboravim na to da sam je depilirala, a samim time i na to da trebam staviti ovaj gel. Ovaj proizvod sam kupila prvenstveno u svrhu dezinfekcije i smirivanaj kože nakon grubog procesa depilacije, a uz pomoć njega i trakica oslobodila sam se uraslih dlakica, te vam onda neće uopšte biti iznenađenje ukoliko vam kažem da sam jako zadovoljna ovim proizvodom i da ga nastavaljam koristiti.. A  obzirom da je ovaj proizvod unisex, onda je ovo jedan od proizvoda koji bi lako mogao postati kozmetički proizvod koji stoji na "zajedničkoj" polici u kupatilu :)


Ljub, ljub, ljubac :) M.

You Might Also Like

4 komentari

  1. Nisam ga primetila do sada, mada trebalo bi da ga uzmem posto mi se desava nakon depilacije da mi urastu dlacice na nogama i to me uzasno nervira, a posto definitivno pomaze kod toga moracu da ga potrazim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj čupati dlake pcelinjim voskom, i sama sam se uvjerila da to jako pomaze ukoliko imas problema sa uraslim dlakama, a uz to koristi i ovaj proizvod.. :)

      Izbriši
  2. nisam ga koristila no sad bi mogla. ja svoje noge brijem jer me epilatorom boli ali bas britvicama imam najviše iritacija dok se voskom i trakicama nisam nasla u tome

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja srecom jacu bol mogu da izdrzim, mada ni meni epilator nije toliko drag.. :) ma sve to zavisi od koze, nasih ocekivanja i potreba.. :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe