AVON CONTURING POWDER & MODERN ROMANCE PALETTE

listopada 22, 2015


Avon u svakom katalogu predstavi i po nekoliko novih proizvoda i zaista je teško stići ih sve probati, ali kada nešto probata onda se rijetko i razočarate. Kakve proizvode i moje iskustvo s njima kriju dvije male crne kutice saznajte u nastavku ovog možda malo dužeg posta :)


Dok sam pisala post o novim Avon lakovima za nokte iz nail pro+ kolekcije (post ovdje) razmišljala sam o tome kako Avon definitivno ne bi pogriješio ukoliko bi nove nijanse iskoristio ne samo za lakove nego i sjene. Minut poslije sam shvatila da su oni to već i učinili, donoseći četiri sjene u jednoj paleti.. Pa vi sad recite da nisu carevi?
Dakle u tim već dobro poznatih Avon True color quad paletica stigle su još dvije "Tempered Beauty" i ona o kojoj vam danas pišem "Modern Romance".. Od Avona sam u zadnjem paketiću dobila obje, ali samo sa zadovoljstvom "Tempered Beauty" proslijedila djevojci koja će je sigurna sam bolje iskoristiti nego li ja, nadam se i pisati o njoj, pa će eto tako svi biti sretni :)


Dakle kao što rekoh prvo što sam primijetila bilo je to da "Modern Romance" paletica sadrži četiri prekrasne nijanse, koje su identične lakovima.. Jedina razlika je u tome, da su sve sjene apsolutno mat, što je skroz po mom ukusu, a vjerujem i većine vas.

Nijansa broj jedan je slična "Tender" nijansi lakova, prava boja kože ili pak pijeska, koja će odlično ići na rubove oka ili ispod obrva.
Nijansa broj 2, je mogu pa slobodno reći apsolutno ista kao i nijansa laka naziva "Innocence". Siva- plava nijansa idealna za hladnije dane, kada želite na očima imati nešto prirodniji look, ali opet i neku boju koja je skladnija sa vremenom.
Treću nijansu u paletici, možete imati i na rukama ukoliko kupite nijansu Desire. :) Prelijepa zemljana nijansa koja se može nositi samostalno ili uz kombinaciju sa jačim smeđim nijansama. Ukoliko je nanesete na veći dio kapka, a uz sami kut oka naneste nijansu broj jedan, možete imati lijepi dnevni look bez puno truda.
I zadnja, jer slog na tortu i ide zadnji, je nijansa broj četiri. Koliko volim na noktima "Sinful Romance" toliko ovu boju volim i na očima. Prava vladarica ove jeseni. Ako bih je trebala opisati onda bih rekla da je ona nešto između nijanse ove godine Marsala i boje patlidžana.


Paleta dolazi u već dobro nam poznatom crnom plastičnom pakovanju, sa ogledalom na poklopcu, te malim aplikatorom, koji mi je ruku na srce neiskoristiv, i obzirom da pri svakom otvaranju veoma lako ispada iz pakovanja, ja mu već nakon slikanja za blog kažem adio. Količina od 5 g je po meni sasvim dovoljna, jer iako imama 3 ovakve paletice i često ih koristim, niti jednoj sjeni još nisam dotakla dno.

Cijena svim Quad paletica (njih čak 17) je 18,90, ali kako to uvijek biva sa Avonom, u ovom katalogu ih možete naći snižene na 10,90 :)


Još prije mjesec dana dobila sam još jedan novitet iz Avon Modern Romance kolekcije, a riječ je o conturing powder ili ti ga puder za konturiranje. Malo je ovakvih proizvoda na našem tržištu, rekla bih i da su onako lošiji, bili bi pravi dragulji na našim policama, pa sa tim mišljenjem zamislite koliko sam se obradovala kada sam ugledala ovu ljepoticu. Koliko znam, ovaj set možete kupiti u dvije varijante, a moja nosi naziv "Rose contour".


Ono bez čega definitivno konturiranje ne ide, jeste highlighter, koji je nažalost izostao u ovoj paletici i to je najveći nedostatak ovog seta. Ukoliko vam se ovaj set i svidi, potražite samo highlighter u kamenu ili prahu i sami stvorite idealnu kombinaciju.. Set je dakle podijeljen na dvije polovice, od koje je na jednoj polovici bronzer ili taj tamniji proizvod koji služi za iscrtavanje/naglašavanje kontura na vašem licu. Ukoliko se do sada niste susretali sa konturisanjem ili pak niste ni probale iz straha da to nećete uraditi kako treba, onda vam apsolutno preporučujem ovaj proizvod. Sama boja je dovoljno jaka da se istaknu dijelovi vašeg lica, a i dovoljno blaga da ne napravite nered ili neke tamne nedefinisane crte na licu (barem za djevojke svijetlog do srednjeg tena)


Drugu polovicu čini klasično rumenilo. Ovo je u nekoj lijepoj prljavo rozoj nijansi, koje meni na svijetlom licu odlično pristaje. Iako je nešto više pigmentirano prilikom dodirivanja onako prstom, kada ga nanosite četkicom na lice onda je priča nešto drugačija, a i lako se blenda, pa ćete bez nekog puno truda i rada dobijete finu rumenu boju. Ukoliko niste znale, ove jeseni i zime apsolutni trend koji smo mogli vidjeti na modnim pistama jesu rumeni obrazi koje dobijemo prirodno boraveći duže na hladnoći. Ukoliko imate svijetao ten, sa ovim rumenilom možete kreirati baš takav izgled. Eh sada obzirom da ja imam sitno lice, ukoliko radim konturiranje (bronzer/highlighter) onda ne stavljam rumenilo, jednostavno sve to mi izgleda previše na mom licu i gubi neki smisao. Zbog toga ovaj proizvod koristim odvojeno, ili jednu polovicu ili drugu, a ponekad znam i preči preko obje nijanse i nanijeti lagano na obraze.. Ukoliko se odlučite za kupovinu na vama je da se poigrate i vidite kako je najbolje da ga koristite, Ukoliko ste početnica i imate svijetao ten onda ovaj proizvod ima svaku moju preporuku. Onim nešto iskusnijim ovaj proizvod možda neće biti dovoljan.


I ovaj proizvod dolazi u identičnoj crnoj kutiji kao i paletica, što može stvoriti i malu zabunu, pa vam savjetujem da proizvod držite okrenut na drugu stranu gdje se vidi naziv proizvoda. Za razliku od palete, ovdje ćete uživati u čak 10 g proizvoda. Nažalost cijenu ove paletice ću vam naknadno ubaciti, pošto je trenutno nema u katalogu..

Do narednog čitanja, ljub, ljub, ljubac :)

You Might Also Like

14 komentari

  1. Paletica mi je slatka. Sviđaju mi se nijanse. A bronzer i rumenilo mi se sviđaju također jer su tačno one nijanse koje ja koristim nekako blage.. Najvise takve i volim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da bas su blage nijanse, zato i mislim da bi odgovarala svima koji pocinju sa konturiranjem.. :) Nijanse u paletici su iskoristive, što za kombinovanje, sto za samostalnu upotrebu

      Izbriši
  2. Prvu paletu pišem na Avon WL. Dugo mi se nijedna nije dopala kao ova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je definitivno najljepsa od svih koje imaju u Avonu, nijanse su bas po mom ukusu i plus su sve mat, bas kako ja volim :)

      Izbriši
  3. JOJ PRELJEPOTAAAAAAAAAAA!!!!! :D


    HVALA OPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET PUNOOO PUNOOOO PUUUNOOOO NA SJENAMA.... :*************

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nema na cemu.. meni se ova toliko sviđa, a vjerujem da onu koju sam dala tebi ne bi stigla ni isprobati fino pored ove.. ako nista posalji mi swatch-ove da vidim kako izgledaju :)

      Izbriši
  4. Volim Avonove paletice, ova divno deluje :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš ti hvala, sad moram da tražim nekog ko se bavi Avonom, ova paletica sjenki je vrh! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe bas mi je drago da ti se svidjela koliko i meni.. totalno je za ovu jesen, ali i zimu :)

      Izbriši
  6. odlicno, paletica je bas slatka; posjeti i moj blog

    http://recenzije11.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Kolegica s bloga koristi sve ove ljepote iz tvog posta i jako je zadovoljna s njima. I mene je ova cijela modern romance linija jako ugodno iznenadila, a kao i ti paleticu sam proslijedila u dobre ruke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa.. Kolekcija je pravo fino osvježenje :) Ja volim paletice ali ponekad dobijem neku koja sadrzi puno nijasni koje imam slicne ili cak iste, pa volim da darujem nekome drugom ko ce je zaista koristiti :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe