FARMASI DEEP BLACK MASCARA

listopada 26, 2015


Prošlo ljeto na SFF od L'oreala sam dobila So couture (ljubičasto pakovanje) maskaru koja je istog trena postala moja mezimica i no.1 maskara.. Kada sam je potrošila do samog dna, bacila sam se na isprobavanje nekih drugih maskara, koje sam u međuvremenu dobila na isprobavanje ili kao poklon i jednostavno ovu više nikada nisam kupila, iako je priznat ću bila moja tiha patnja.


Kada sam u Farmsi paketiću ugledala još jednu maskaru, pomislila sam čak da je darujem nekoj od vas jer zaista imam i previše maskara, ali sam se u zadnji čas predomislila, i unatoč tome što sam već imala dvije otvorene maskare, i ovoj sam dala šansu.. Koliko sam se pokajala? 0% posto. Mome oduševljenu nije bilo kraja kada sam kroz par sekundi nakon nanošenja shvatila koliko je slična već spomenutoj L'orela maskari, a uz to i savršeno radi svoj posao.


Farmasi Deep Black saznati ću kasnije, jedna je od najprodavanijih, pa po pročitanim komentarima usudim se i reći možda među najboljim proizvodima ove kozmetičke kuće. Dvije su izrazite karakteristike ove maskare: crna boja i volumen. Baš kao što joj i sam naziv kaže, bez sumnje riječ je o izrazito jakoj crnoj maskari, baš onakvoj kakve sigurna sam voli većina djevojaka/žena. Za tako izrazito crnu boju zadužen je prigment crnog ugljena, dok je za volumen tu posebno dizajnirana silikonska četkica i kremasta struktura. Obzirom na veličinu dlačica na četkici bez problema ćete dosegnuti svaki dio oka, kako gornje tako i donje trepavice.. Na mnogim maskarama možemo pročitati onu famoznu frazu "ultra volumen", ali kod ove maskare to zaista nije samo fraza, jer maskara odlično, za moj ukus skoro perfektno, radi na tom polju. Bez sljepljivanja trepavica (ili uz neko minimalno) već nakon prvog sloja možete biti zadovoljni sa volumenom, ali ukoliko želite nešto intenzivije i naglašenije oči onda svakako nanesite i drugi sloj (na slici ispod nanijela sam samo jedan sloj)..




Jako je lagana na očima, tako da bez problema ili osjećaja težine možete je nositi satima i satima. Ujedno veoma lako ćete je skinuti, u samo par poteza, bilo micelarnom ili nekim mlijekom za skidanje šminke. Jedini nedostatak maskare je taj da se zna desiti (dakle ne uvijek) da se poslije višesatnog nošenja počne malo trušiti.

Maskara dolazi u kartonskoj ambalaži, crno- zlatne boje na kojoj je ispisan i sastav ovog proizvoda. Palac gore za ispis sastava, jer nažalost na mnogim maskarama taj bitan segment bude izostavljen. Uz to odlično je što je sastav na ambalaži, ostavljajući samo pakovanje maskare vrlo čistim i rekla bih elegantnim. Jako mi se dopada :D
Regularna cijena od 21,50 KM ove maskare me ne čudi jer zasigurno u poređenju sa drugima, toliko i vrijedi, ali obzirom da Farmasi skoro pa uvijek ima neke akcije, često i ovu maskaru možete kupiti po znatno nižoj cijeni. U novembarskom katalogu cijena je 14,90.. Dodati ću samo da obratite pažnju na ovaj novembarski katalog, jer Farmasi slavi 3 godine, pa donosi i mnogobrojna luda sniženja :)


Iako sam zadovoljna i dužinom i gustoćom svojih trepavica i neke najobičnije maskare mogu zadovoljiti moje potrebe, moram priznati da me je eto poslije više od godinu dana, još jedan maskara oborila s nogu i u rangu mojih maskara ova definitivno ide na mjesto broj 2 :)

Koja maskara je vaš favorit? Jeste li probali ovu ili neku drugu Farmasi maskaru? Idem sada na kaficu sa dragim da sa ovom maskarom kao i uvijek #izdominiram hahaha.. 
Ljub, ljub, ljubac M.

You Might Also Like

14 komentari

  1. Super su ti fotke, a maskaru nisam probala, dobila sam neku u Frmasi paketiću i poklonila je jer imam previše otvorenih maskara :D Ne sumnjam da je ovo dobra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja imam bas previse maskara, kako je krenulo imati cu ih vise nego ruzeva hahaha.. Hvala ti puno, sunce je danas bilo na mojoj strani , odmah su i slike bolje :)

      Izbriši
  2. Imala sam ovu maskaru i bila mi je extra..ponovim kupovinu sigurno...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si napisala ovaj komentar, da djevojke imaju jos jednom misljenje o ovoj maskari :)

      Izbriši
  3. Favorit u drogerijskom rangu, definitivno Maybelline Lash Sensational! Videcu da pruzim sansu i ovoj maskari :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slazem se da je i ta maskara super, opcenito volim Maybelline maskare, nisu skupe a odlicno rade svoj posao :)

      Izbriši
  4. Nisam probala ali cu uskoro
    Ne sumnjam u kvalitet i mislim da mi se vec dopada

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno probaj, vjerujem da ce ti se dopasti.. Maskara nije zaista ni teska, niti gruba za oči a daje odlican volumen

      Izbriši
  5. Nisam probala, ali možda i probam, jer i meni je frka sa maskarama uvijek. A lahko je vama koje već imate duge i guste trepavice :D meni nijedna nije bas bas naj :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moje trepavice su zaista duze, ali nisu nesto posebno guste, međutim meni je i to dovoljno, jer znam da mi svaka maskara moze dodatno popraviti, ali za ono sto ja ocekujem od maskare, za sada sam dobila samo od L'oreal i ove.. Steta sto imas problema sa pronalaskom maskare, ali svakako probaj ovu daje i gustocu i duzinu, a opet sve ostaje prirodno ako naneses samo jedan sloj :)

      Izbriši
  6. Ovaj brend se jako puno provlači poslednjih par dana kroz blogove i fb strane. Ova maskara mi se jako dopada, jako lep efekat daje, barem se to vidi na ovoj slici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razlog toga je ostvarena suradnja BiH blogerica sa ovim brendom, pa smo dobile punu kutiju proizvoda koje isprobavamo i dio smo poklonile vama citateljicama :) Na slici je jedan sloj, nisam zeljela da stavljam sliku sa dva sloja, jer ja uobicajno ovu maskaru nosim u jednom sloju, jer tako trepavice ostaju prirodne... Dva sloja nanosim samo navecer, tada je malo jaca na ocima, ali volumen i dalje ostaje isti :)

      Izbriši
  7. Odlicno izgleda, nisam je probala do sada ali odlicno izgleda na fotkicama. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uzivo je jos bolja.. bas sinoc sam je opet stavila i oborila me je s nogu :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe