RAZGOVORUŠA #3

listopada 01, 2015


Septembar, mjesec sa najljepšim imenom, ali i bojama, bar što se mene tiče.. Nisam ljetni tip, ne volim velike vrućine, ni to kada sunce prži na sve strane.. Vrućina mi neda mi misliti, vegetiram ko biljka, i čekam noć da vrućina bar malo popusti.. Nekad dočekam, a nekad se agonija i nastavlja... Jesen je druga priča.. Za nijansu je lošija od proljeća, jer ruku na srce lakše se podnosi prelazak iz hladnog u toplo vrijeme, nego li obratno.
No sam septembar ima onaj najljepši period  u jeseni, miholjsko ljeto.. I oktobar zna iz ljubomore ukrasti od septembra to divno doba.. A desi li se to, mislim da se niko osim septembra ne buni :)
 Ima li pjesme koja bolje opisuje neko godišnje doba, a da je toliko puta sherovana na ovoj ili onoj društvenoj mreži kao Balaševo Miholjsko leto.. Jeste li primijetili da je osim teksta i sama muzika usklađena.. Početak zvuči kao lagano opadanje lišća, a onda polako kao da se probijaju sunčeve zrake, dok najzad ne osvoje grad i tu zajedno sa lišćem stvaraju jednu razigranu priču, poznatu nam kao miholjsko ljeto..


No po stranu sada miholjsko ljeto, ostaje nam samo nada da će potrajati što duže (ovih dana tako baš i ne djeluje).. Septembar je u mom životu donio toliko radosti i opuštenosti koliko nisu svi mjeseci ove godine.. Uživala sam u svemu što mi je život pružio, a uz to stizala i obaveze ispuniti..

Ako koga zanima, knjigu (40 pravila ljubavi) još nisam pročitala, ali sam zato sve Milka praline pojela.. I ne nije mi bilo previše, i svaka je bila ko med slatka.. Čokolada ne utapa samo tugu, nego i povećava radost (dobila sam ih od prijatelja povodom diplomiranja) :)
Da sam sada dijete, i da ispunjavam male spomenare svojih prijateljica, vjerovatno bih našla pitanje koje piće mi je najdraže?! I vjerovatno bih se mučila šta da izabeme, ali poslije probanog Schweppes Pompelmo in rose, dvojbe više nema, čak i za mene koja nisam ljubitelj gaziranih pića.. Šteta samo što ga kod nas nema.. Ima li ga bilo gdje na Balkanu? Šaljite mi prvim busem, hahaha..


Septembar je bio poseban i za moj blogerski svijet, moj mali kutak radosti.. Mnoge stvari će ostati neizbrisive.. Jubilarnih 1000 like na stranici, najviše "lajkana" slika na IG - preko 500 like-ove na slici sa novim Essence četkicama, te preko 700 pratitelja na Instragramu, mali znak pažnje od moje vjerne čitateljice Majde (druga slika).. Sve to izdešavalo se u samo 30 dana :)  Također, ni ovog mjesec Avon nije zaboravio na mene.. Ne znam kako i koliko puta treba da zahvalim Šejli na divnim kesicama koje nam šalje.. No pored Avona, ostvarila sam suradnju sa još jednim kataloškim brendom - Farmasi (četvrta slika).. I sama sam ovaj mjesec naručila nešto iz njihove ponude (treća slika) i izgleda da sam napravila dobar izbor.. :)


 Doviđenja Septembar, dobro mi došao i naredne godine :) Hello October, hello Beograd!! Da, da, vrijeme je da se pozdravim i sa vama i put pod noge za Beograd, jer on nikad nije loša opcija :)
Ljub, ljub M.

You Might Also Like

3 komentari

  1. E ako mi se pruzi prilika bas cu probati ovaj Pompelmo, bas me je privukao, a ja uzivam u gaziranim picima :D
    Slika Essence cetkica zasluzuje toliko lajkova, cak i vise!
    A kako ti zavidim na putu u Beograd!!! Nisam nikad bila u Beogradu, pa.mi je taj grad tiha patnja...Obavezni nam pisi travel post...I ne kupuj previse Aura sminke, ima nas ljubomornih! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mani je odlican ukus, nako slatko gorak bas kakav ja volim.. Beograd je bas divan, Novi Sad jos divniji, hehehe.. U narednoj razgovoruši pisati cu o tom putovanju.. Aura kozmetike nisam puno kupila :P, imas sliku na instagramu pa zaviri, heheeh.. Samo jos uvijek žalim što nisam mogla naci novi primer za lice, ali Boze moj, valjda nekada dođem i do njega :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe