CATRICE APPEAL SHINE FLUID LIPSTICK (050, 060, 070)

studenoga 27, 2015


Mislim da sada već sve znate, kako su početkom mjeseca blogerice ih BiH, dobile oogromini paket Essence i Catrice proizvoda na recenziju, zahvaljujući Ovnak-u.. Još i prije nego mi je stigao paketić, u najavi za ovu kolekciju za oko su mi zapali proizvodi o kojem vam danas i pišem. Zbog toga ne čudi što sam prvo iz Catrice nesesera izvadila baš ova tri ljepotana i odmah se bacila na isprobavanje. Puni naziv ova tri proizvoda je Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick, što bi značilo da je riječ o sjajnom tečnom ružu za usne. Tečnih ruževa na našem tržištu je jako malo (do sada su se definitivno najboljim pokazali NYX i Aura) pa me neće začuditi ukoliko saznam da postoji veliko interesovanje za ovim. No da li je zaista ovo tečni ruž ili obični sjaj?


Dolaze u plastičnom ali moram priznati baš po mom ukusu, elegantnom prozirnom pakovanju sa crnim poklopcem. Donji dio pakovanja jako podsjeća na oblik pravog klasičnoga ruža u stiku.. Sam aplikator je nešto i tanji i manji, što za ovaj proizvod smatram plusem. Alikator je izrazito mekan, kupi dovoljno proizvoda i pomoću njega proizvod se zaista lako nanosi na usne. 

U pogledu teksture također nema velike razlike između ovih proizvoda, jer kao što mu i sam naziv kaže, riječ je o tečnom proizvodu, ali u isti mah i dovoljno gustom da ne klizi tako lako sa usana..


Kada sam na službenoj stranici pokušala da nađem koliko zaista nijansi ima (ima ih 12), iznenadila sam se kada sam ovaj proizvod pronašla u rubrici "lipgloss" (sjajevi), a ne u "lipstick" (ruževi).. I tu dolazimo do onog pitanja na početku, o kojoj vrsti proizvoda je zaista riječ? U jednoj rečenici rekla bih: "Nešto između", a evo i zašto.. Ono po čemu definitivno vuče na stranu ruža jeste sama pigmentiranost svih boja, bez izuzetka, Iako na tržištu ima zaista mnogo sjajeva za usne u raznim bojama, nisam sigurna da neki imaju ovakav intenzitet boje. Međutim kada ih nanesete na usne, oni se definitivno puuno više sjaje nego li bilo koji tečni ruž koji sam imala, a kada se više sjaji to znači samo jedno, da je riječ o sjaju za usne. Dakle podjednako su tu prisutne i boja i sjaj. U pogledu trajnosti izdrže kao i klasični sjajila za usne 2-3 sata (jelo i piće sigurno neće preživiti), no uvijek ih možete bez problema popraviti. Moj savjet je da ih nanosite u tanjem sloju, kako bi ste izbjegle razlijevanje po usnama ili ljepljivi osjećaj, a ukoliko želite da produžite trajanje pokušajte da prije stavite Essence olovku u sličnoj boji :)



050 What-A-Melon je divna rozo koraljna boja, nježna na usnama, koja je možda bolji izbor za proljetne dane nego li sada, ali vjerujem da će ga srednjoškolke itekako voljeti, nije napadna za školu, a opet imate divnu nijansu na usnama :)


060 Marry Berry je nijansa za kojom će vjerovatno posegnuti mnoge, jer je ove sezone ljubičasta apsolutni hit, što je i tim iz Catrice prepoznao..  Obzirom da ima intenzivan sjaj nije previše tamna, pa će onim djevojkama sa jako svijetlim tenom, ovaj proizvod možda i više odgovarati nego klasični ljubičasti ruž. Volim zaista ovu nijasnu, i oduševila sam se kada sam je vidjela u paketiću, međutim iako i za ovom često posegnem, ipak neočekivano i za mene, zadnja nijansa je moj favorit


070 Better Make A Mauve, kao što rekoh, moj favorit. Krasna smeđa nudasta nijansa, koja odlično ide u kombinaciji sa Essence 10 Satin Mauve olovkom za usne, i to je ovih dana definitivno moja kombinacija za dnevni look.. Za razliku od gore dvije spomenute, kod ove pri pogledu na pakovanje vidi se sitni shimmer, međutim ja na usnama ne primijetim nikakvu razliku između ova tri proizvoda.


Cijena ovog sjaja/ruža je 8,35 KM za 5 ml i možete ga pronaći u svim CM prodavnicama širom BiH.



Ukoliko volite sjajeve, ili želite da za promjenu imate proizvod koji je sličan sjaju ali opet da ima i intenzivniju boju, onda bez oklijevanja kupite ovaj proizvod.. #ljubljubljubac M.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Ove ne bih kupila, stara verzija je fenomenalna, a ovo joj je loša kopija. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam probala staru verziju i sad mi je bas zao, narocito ako su ovi losija verzija.. :)

      Izbriši
  2. Meni su ok a essence još bolji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma daj, a meni djelovali Catrice bolji i nisam Essence ni probala, eh sad si me natjerala da i njih sto prije testiram heheeh

      Izbriši
  3. nisam neki fan sjajeva, mada ovi ne izgledaju losi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. malo su drugaciji, ja bih voljela samo da im je trajnost malo duza :)

      Izbriši
  4. Nisam fan sjajila al ovi su mi se svidili :) a i boje su lijepe :D Ovaj nude zapravo najviše koristim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da sto se tice boja ziasta su uboli.. Ja sam na prvu mislila da cu ljubicasti koristiti, medjutim ovaj nude je i meni puuno drazi.. Koliko ga sad nosim, nisam vise ni sigurna imam li pravo reci da ne volim sjaj za usne hahaha

      Izbriši
  5. Ne volim sjajeve ali ova nude nijansa mi je skroz ok :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kao i vecina, vjerujem da ih izbjegavamo najvise zbog toga sto kratko traju na usnama, i onog ljepljivog osjecaja.. Ovi srecom nemaju taj ljepoljivi osjecaj uopste, a ova nude boja definitivno je favorit i moj a vidim i mnogih drugih djevojaka :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe