DEPILACIJSKE TRAKE / TRI PROIZVODA I MOJE ISKUSTVO

studenoga 21, 2015

Dugo vremena sam odugovlačila sa ovim postom, prvo čekajući da što više proizvoda isprobam, a drugo da se dojmovi slegnu i da vam na što bolji način prenesem moje iskustvo. Pa da krenem od samog početka, jer biti će ovo duuug post.



Depilacijske trake ili trake za čupanje dlačica koristila sam prije 3-4 godine, i onda prestala, pravdajući se da je britvica/brijač brži i lakši način za otklanjanje dlaka sa nogu ali i ostatka tijela.. Nema dugog čekanja ili tzv. uzgajanja dlaka prije nego li ih se riješim. I tako sam u narednih 3-4 godine na prvo mjesto stavila britvicu i ponekad epilator koji sam većinom koristila zimi ili prije odlaska na more.. I  vjerovatno da bih i dana danas to radila, da se ovo ljetno nije  desila katastrofa za moje noge. Sve je počelo 2 dana nakon klasičnog brijanja britvicom, kada su me noge počele neopisivo svrbiti, a  ja kakva sam nestrpljiva nisam mogla spriječiti sebe da se ne češem. Problem je prvo bio izražen na butinama, a onda se proširilo na cijelu nogu. Češala sam se i noću dok spavam, i tek ujutro bih vidjela kakav nered sam napravila. Crvenih sitnih i onih malo većih ranica bilo je svuda po koži i već tada bilo mi je jasno da ću reći zbogom suknjicama i šorcevima za ljeto 2015. Uz malo istraživanje i traganje po netu, odlučila sam se da prije nego li odem dermatologu, svoj problem pokušam riješiti sa trakama. Naime sav ovaj problem mogao je doći baš zbog britvice i oštrih dlaka koje nastaju, ali i nečega sasvim drugom. Net je bio zatrpan člancima o depilaciji i lošim svojstvima britvice, i nasuprot toga, dobrim svojstvima voska i čupanja dlake iz korijena. Poslije istraživanja, slijedilo je samo jedno - odlazak u prvi CM  i kupovina pakovanja traka zadepilaciju..

Prije nego li vam predstavim tri proizvoda za čupanje dlačica, reći ću samo da se moj problem riješio, sve do nedavno, kada se samo na dva tri dana vratio. No bez obzira na to, od ovog ljeta vosak u ovom ili onom obliku biti će moj prvi i jedini izbor, dok ne budem imala dovoljno novca za fotoepilaciju u No+Vello :) (moje iskustvo sa jednim tretmanom bikini zone možete pročitati na ovom postu)


Prve trake koje su se našle u mojoj korpi, bile su one koje sam koristila i prije 3-4 godine, Čupko. Kasnije ću shvatiti (a i vi ćete ako pročitate post do kraja )  zašto su još tada bile moje izbor.. U kartonskoj kutiji, koja je svojstvena za sve proizvode ove vrste, dolazi 16 traka, 2 uljne maramice i 2 aloe vera gela.. 16 traka je možda i najmanja količina jer obično dolazi 20 traka, no to zaista nije neka velika razlika u količini ako uzmemo u obzir da ove trake možete upotrijebit i više puta, i ne zato jer to kaže proizvođač, nego jer je to zaista i moguće.. Meni je ovih 16 traka sasvim dovoljno za bukvalno cijele noge. Vosak se nalazi na nešto masnijem providnom papiru, koji smatram idealnim za ovaj proizvod, jer čvrsto drži vosak, ruka ne klizi prilikom upotrebe i lako je za rukovanje. Vosak zagrijavam uz pomoć fena, ali vi možete i na drugi način, meni je ovaj nekako najbrži. Lijepo prianjaju uz kožu i pri svakom potezu čupaju zaista veliku količinu dlaka, a postupak ponavljam sve dok osjetim da je vrijeme da promijenim traku ili pak da sam završila sa depilacijom. One jako sitne dlake nažalost nećete moći očupati sa ovim, ali ni sa jednim drugim trakama..


Dvije uljne maramice su sasvim dovoljne da nakon depilacije odstrane višak voska sa nogu, ali ukoliko vam ipak to ne bude dovoljno uvijek se možete poslužiti maslinovim uljem..
U kutiji dolaze i dva mala Aloe Vera gela, što smatram velikim plusem, jer ga ostale trake koje sam probala nemaju, a mislim da nema potrebe pričati koliko Aloe Vera ima umirujuće dejstvo. Obzirom da mi ova količina i nije bila sasvim dovoljna, a uz to ostale trake uopšte nisu imale ovaj gel, kupila sam Afrodita gel poslije depilacije, koji morate imati, a više o njemu mogli ste već čitati- post je ovdje..



Kada sam poslije 3 sedmice (toliko je trebalo da dlake dovoljno narastu) otišla opet do CM, u meni je proradila "blogerka" pa sam umjesto već provjerenih šansu dala drugim trakicama i to ovog puta Lilly trakama. Lilly drogerije postoje u Srbiji i ovo je njihova drogerijska marka (poput Kplus proizvoda za Konzum), ali od nedavno dio njihovog asortimana dostupan je i u CM. Znatno su jeftinije, pa možda i najjeftinije trake trenutno na našem tržištu, što sam pri kupovini smatrala plusem. Za razliku od Čupko traka, ovih dolazi 20 i uz njih dvije maramice poslije depilacije koje bi trebale da imaju umirujući efekt.
Vosak dolazi na bijelom poluprozirom papiru. Pokušala sam ga otopiti fenom i trebalo mi je znatno duže vremena dok se razgrije. Na trljanje taka između ruku kako bi ste vosak zagrijali, možete odmah zaboraviti jer je to apsolutno nemoguće, osim ako nemate ekstremnu temperaturu, hahha.. Da u ovom pakovanju dođe i duplo više traka, ne vjerujem da bi mi pomoglo da depiliram cijele noge. Dosta dlaka, čak i onih jako dugih, nisu se jednostavno hvatale za ovako slab vosak. Uz to imam osjećaj da vosak nije uspijevao iščupati dlaku skroz iz korijena, nego ih je samo prelomio, obzirom da su mi dlake već kroz sedam dana bile spremne za novo čupanje. Dvije maramice koje dođu više su na uljnoj bazi za skidanje voska, nego što će vam smiriti kožu kako je proizvođač naglasio na pakovanju.. Sve u svemu, izdvojite koju više markicu za neke druge trake i spasite se nerviranja.


I zadnje koje sam probala, a možda i najskuplje (cijena je oko 9 KM) su Cera di Cupra. Sadržaj kutije je identičan onoj kao kod Lilly traka.. I kod ovih traka vosak dolazi na bijelom popuprozirom papiru, ali je zagrijavanje voska mnogo lakše, rekla bih identično kao i kod Čupko traka. Meni je 20 komada bilo i previše za dvije noge, pa sam prešla malo i bikini zonu. I ove trake lijepo prianjaju uz kožu, mada su za neznatnu nijansu ipak bolje Čupko. Bez problema čupaju dlaku iz korijena, i mogu se koristiti više puta, mada je zbog samog papira malo teže ponovno zagrijanje, dok kod Čupko traka to nije problem. Što se tiče dužine dlake, trakama možete bez problema očupati duže ali i poneku sitniju dlaku. Nakon depilacije ovim trakama mirni ste sigurno više sedmica do ponovne depilacije. Problem sa maramicama je isti kao i kod Lilly, dakle iskoristim ih za otklanjanaje voska jer su na uljnoj bazi, a da bih smirila kožu posegnem za Afrodita gelom.


Sve u svemu, moja dobitna kombinacija su Čupo trake (6.10 KM) uz Afodita gel, ali ukoliko ih ne bi bilo kupiti bez problema bih posegnula i za Cera di Cupra, iako su malčice skuplje (tačne cijene ubaciti ću uskoro).. Lilly trake definitivno više ne kupujem, osim ako ne promijene formulu.. Na našem tržištu dostupne su još Avon, Oriflame, Farmasi i Veet trakice, koje također imam namjeru probati, pa ukoliko se to desi, editovati ću ovaj post :)

Na koji način se vi rješavate dlačica? Preferirate li više britvicu ili vosak? Koje su vaše omiljene trake za depilaciju? #ljubljubljubac do narednog čitanja, M.

You Might Also Like

9 komentari

  1. Ja sam totalno smotana kad su u pitanju depilacijske trake. Jos ni jednom nisam uspjela iscupati sve dlacice, valjda ne povucem dovoljno jako i brzo :D Koristim ove cupko za nausnice, isjecem ih na manje trakice, ali opet kasnije moram pincetom zavrsiti posao :D Probala sam ih i na nogama, ali nikad nisam uspjela sve fino odstraniti, smotana sam :D Probala sam i Baleine i bezze su bile, ali drugarica ih hvali, njoj odgovaraju, pa eto ti jos jedan prijedlog, i one su jeftine :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidis zaboravila sam i na Balea, nekad bas bas davno sam ih koristila kad je tek dm stigao kod nas, ali se uopste ne sjecam kakve su bile.. Sa trakama nikada ne mozes ocupati 100%, uvijek ce one sitne ostati, tako da nema onog glatkog osjecaja na nogama kao sto ima kad brijacem radis.. I iz tog razloga sam pocela brijati noge, ali sad shvatam to bar u zimskom periodu to i nije bitno, jer od cestog depilitanja voskom dlacice se prorijede :)

      Izbriši
    2. vidis zaboravila sam i na Balea, nekad bas bas davno sam ih koristila kad je tek dm stigao kod nas, ali se uopste ne sjecam kakve su bile.. Sa trakama nikada ne mozes ocupati 100%, uvijek ce one sitne ostati, tako da nema onog glatkog osjecaja na nogama kao sto ima kad brijacem radis.. I iz tog razloga sam pocela brijati noge, ali sad shvatam to bar u zimskom periodu to i nije bitno, jer od cestog depilitanja voskom dlacice se prorijede :)

      Izbriši
  2. Sviđa mi se ovakva vrsta posta. Uspoređivanje brendova, vjerujem da bi ovakvih postova još dobro došlo. A ne googlaj do bez svijesti dok ne nađeš pravu recenziju...
    Ja lično trakice koristim samo ljeti jer tad zbog sezone otkrivenih nogu ulažem više u izgled, i koristim Veet. Do sada me nije razočarao. Ma da vjerujem da ću šansu dati i Čupki, čisto radi dobrih dojmova od strane blogerki. xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti na divnom komentaru.. Slazem se da ovakvih postova treba vise, ali i razumijem zasto ih nema, jer zaista treba da prodje dosta vremena da se isproba 3-4 proizvoda prije nego li se napise zajednicka recenzija.. Jos nisam probala Veet trake ali mislim da cu naredni put uzeti njih da vidim kako rade, jer jos k'o dijete sjecam se da su samo one bile u prodaji.. :)

      Izbriši
  3. Imam fobiju od depiliranja voskom i trkama, tako da ostajem verna brijacu. Znam da nije dobro, ali sta da radim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah, ma nece ti se nista desiti, osim ako ne mozes da trpis bol ili imas jako osjetljivu kozu.. Ali ako svakako ne mozes, nema veze, srecom ima nacina da se otklone hahaah

      Izbriši
  4. Ja brijac samo koristim, mislim koristit cu jer vise nemam snage da ih svaki 3-4 dana otklanjam. Na nogama pazuhu i intimi. Nisam nikad trakice koristila i odlucila sam da ih uzmem i hvala ti na postu definitivno ih uzimam. Znam boljet ce prvi put uvijek je tako, poslije se navikne tijelo barem cu biti rahat mjesec dana. I dosta mi je iritacije i crvenila nakon brijaca boli bas, haha. Sve sto me zanima jeste da ove trakice ne skode npr tokom trudnoce ili tokom pms-a? i vi ste rekli da je dobro koristiti afrodita gel i baby puder. Mozete li mi poslati link gela? Hvaaalaaa

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe