RAZGOVORUŠA #4 (Beograd, Novi Sad, jesen..)

studenoga 02, 2015

Već novembar! Je li se samo meni čini ili ovi mjeseci lete kao ludi. Dok se okreneš prođe jedan, dođe drugi.. I eto ja opet kasnim sa razgovorušom. Ajde nije mi ni zamjeriti, jer na kafe (razgovoruše) se po nekom pravilu skoro uvijek kasni. Svi osim mene, ironično zar ne :) Jeste li vi jedan od onih tipova koji krene "na vrijeme" da se sprema i opet mu uvijek fali 5 min više, ili ste baš poput mene tačniji i od švicarskog sata? U pravilu druga kategorija ne voli prvu i kvoca što mora da čeka, a ni prva kategorija ne voli drugu, baš jer kvoca. Konačnica je uvijek ista, samo se ne zna sa sigurnošću ko prepirku prekine sa onom: "ajmo na drugu temu" :)


Prelazim i ja na drugu temu, Beograd. Neki znaju neki ne, da sam početkom oktobra bila u Beogradu i kratko u Novom Sadu. Gospodin Beograd priznati ću ima neki šarm, sa Kalemegdana već vjekovima oprezno prati korak svog grada, prkoseći svojom ljepotom svakome ko digne pogled ka njemu. Valjda svaki grad ima tu neku svoju "coffee street", pa je  tako za Beogarad bez sumnje Knez Mihajlova (Beograđanke ispravite me ako griješim), mjesto svih dešavanja, šuškanja sa svih strana, početak i završetak svih ogovaranja, i donekle što bi mi rekli merakli mjesto. Kažem donekle, jer priznat ću vam jedno, ni Zagreb (post o njemu), ni Ljubljana, ni Beograd, ni Novi Sad nemaju u sebi toliko meraka koliko li ima Sarajevo, valjda je u tome njegova čar. Pitam se samo osjete li svi isto merak ili je on jednostavno prilagodljiv svima?
No Beograd ima nešto što niti jedan drugu grad nema nema, Skadarliju. Tu malenu ulicu, koja nije stala u vremenu, jer vrijeme itekako protiče kroz nju, ali ona je jednostavno Skadarlija, jedna jedina ne promjenjiva. Ukoliko ikada budete u Beogradu, ako ne cijelu, onda parče noći provedite u ovom ambijentu.
Beogradski Zoo vrt, mjesto je gdje se budi dječja radost, ma koliko godina imali. Sve te divne (i manje divne) životinje na jednom mjestu, bude u vama razigrano dijete, i ma koliko voljeli životinje ili ne, neke će vam zasigurno istopiti srce, a druge pokazati koliko je planeta opasno mjesto, jer za neke ti si čovječuljak, mala mrvica koja za tren može biti pregažena, kao što je za nas mrav. Praviti se važan pred pticom je lako, ali da te vidim care pred tigrom? Uči bome, i zoološki vrt životnoj filozofiji, samo ukoliko želiš da čitaš njegov šum i gledaš njegovu snagu i mekoću na jednom mjestu.


Novi Sad je posebna priča, nonšalantan, razigran, a opet umiljat, mjesto koje za jedan dan možete vidjeti, ali nisam sigurna da njegov duh ne možete za jedan dan u potpunosti osjetiti. Zbog toga Novi Sad ostavljam za neki drugi put, kada opet odem njemu.. Da da kažem opet, jer bio mi je dovoljan samo jedan pogled sa Petrovaradinske tvrđave na ovaj grad, da u trenu zaključim kako ću mu se opet vratiti. :)


Dva datuma u oktobru ostati će zaokružena u mom kalendaru crvenim markerom. Prvi je dan, ili bolje reći noć kada je bila promocija novog Avon Attraction parfema. Čarobna noć, vrijedna pamćenja (opširnije na ovom postu).. A drugi je definitivno dan kada je zahvaljujući Grazia magazinu, izašao i moj prvi beauty članak u printanom mediju :) Magazin je još uvijek u prodaji, pa ukoliko želite trk do prve trafike po svoj primjerak..


Može li prava jesen stići u nekoliko dana mog odsustva, ili ljepotu svoga grada osjetiš tek kada odeš negdje daleko, i shvatiš da svako mjesto ima neku svoju čar.. Uglavnom u Bosnu je jesen stigla, i to ona prava, sa sunce, kišom, opalim lišćem i svim svojim divnim čarima. Iskoristite je dok zima nije bacila svoj bijeli ogrtač :)


Ljubim vas puno i nadam se da ste uživali u ovoj kaficu samnom.. Pišite mi o čemu bi voljeli čitati naredni put, ili svoje mišljenje o ovom postu.. #ljub,ljub,ljubac, M.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Volim ovakve tvoje postove! :) A Beograd si tako dobro priblizila da sad jos vise zelim otici tamo...na par dana...da SVE vidim :D Dugo mi je zelja da posjetim taj grad i mislim da cu uskoro ispuniti zelju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. heheeh znam da volis, tvoj komentar sam i cekala :) za Beograd ti sigurno treba vise dana, jer u Zooloskom mozes provesti pola dana, isto toliko i na tvrđavi, samo idi kada je suncano vrijeme.. vise ces uzivati :) mada ako bi trebala da biram između zagreba i beograda, ja bih izabrala zagreb, doduse sve je to stvar ukusa :)

      Izbriši
  2. Koliko su ti predivne fotografije! Odusevljena sam! <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim ove tvoje postove, a fotke su divne. U Beogradu nisam bila, što ne znači da neću :) Čestitam ti na članku u Graziji, nadam se da ću uspjeti kupiti prije novog broja :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je drago da i ti volis ovu vrstu posta :) Meni je tako opustajuce pisati ga, i malo iskociti iz beauty tema.. :) Nadam se da ces imati ubrzo priliku posjetiti BG, jer je tako blizu a zaista je lijep.. Nova Grazia izlazi 15tog, tako da jos uvijek imas vremena, a iskreno se nadam da cemo ubrzo citati i neki tvoj clanak hihih :)

      Izbriši
  4. Fotke su divne i volim ove tvoje postove :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe