CATRICE DELUXE 030 (+ LAKOVI 94 I 99)

prosinca 16, 2015

Ove jeseni stiglo nam je dosta noviteta iz Catrice i mislim da nije bilo djevojke koja nije jedva čekala da ih ugleda na našim policama, dok su nam njemačke blogerice cickale na instagramu ili facebook-u za ovim divnim proizvodima (kod njig uvijek ranije stignu). :)




Poznato je da Catrice u skoro svakoj svojoj novoj kolekciji izbaci i po jednu paleticu, onog njihovog prepoznatljivog oblika (poput palete Rose, Nude..). Međutim ono što sigurno nismo očekivale, jesu tri mini paletice u predivnom pakovanju, koje za Catrice zaista izgleda luksuzno. Palete sadrže po tri pečene sjene i to paleta 010 Antique C'est Tres Chic u smeđim tonovima, 020 Meet The Germstones koju čine sjene sivih tonova, te 030 Rose Vintouch o kojoj vam danas pišem, a čine je sjene ljubičastih tonova.


Pakovanje je zaista minijaturno, stane vam u šaku, što znači da će biti idealno i za bilo koju torbicu. Nema ogledala niti aplikatora, što moram priznati da počinjem smatrati i velikim plusem, jer mislim da zaista više nema potrebe da svaki proizvod ima ogledalo ili da se uz proizvode stavljaju aplikatori koji već pri prvom otvaranju završe u kanti za smeće. Paletica se otvara sa strane i to je još jedna stvar koja je čini neobičnom. Bez obzira na to neobično otvaranje, djeluje čvrsto, tako da mislim da nema straha da će se tako lako otvoriti..

Što se tiče samih sjenila, riječ je o pečenim sjenilima, koji su poznati po tome da se manje truše ali i duže traju. Pri dodiru sjenila su svilenkaste teksture, a pigmenatacija je zaista dobra, no svakako za potpuni intenzitet boje koristite podlogu za sjene. Što se tiče trajanja na očima, općenito sam mišljenja da će sjene trajati onoliko dugo koliko imate dobru podlogu. :) Ja sam ih recimo koristila uz Catrice podlogu i bez problema su izdržali noćni izlazak :)

Sve tri sjene u sebi imaju sitni shimmer. Iako sam ljubitelj matt sjena, u ovom blagdanskom mjesecu ovakva paletica baš dobro dođe. Na poleđini pakovanja, imate i prijedlog kako napraviti dobar look sa ovom paletom, ali vi se svakako možete igrati i napraviti neke druge look-ove :)



Kada ste završile sa šminkanjem, red dolazi i na nokte. Uz look koji dobijete ovom paleticom, vaše nokte možete nalakirati sa dva nova laka u Catrice Ultimate Nail Lacquer: 94 It's a Very Berry Bash i 99 Sweet Macaron Sin. Blaga prljavo roza boja koja vuče na smeđu ili pak boja trule višnje idealne su za ovo doba godine. Svjetliju biram za dnevni look, a tamniju uz noćni :)



Pigmentacija laka je odlična, što mogu dokazati i naredne slike. Na prvoj slici možete vidjeti lak u jednom sloju, dok je na drugoj nanesen u dva sloja. :)



Do narednog čitanja, #ljub,ljub,ljubac M

*PR recenzija

You Might Also Like

10 komentari

  1. I ja baš ovih dana želim da pišem o ovim ljepotama, naročito paletici! U više navrata su me djevojke pitale šta mi je to na očima, a i sama sam oduševljena ovom paleticom, od pigmentacije do izdržljivosti. Lakovi su mi također divni, pogotovo ovaj nudać, danima ga ne skidam s noktiju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisi pisi i ti o njoj sto prije :) I meni je nudac malo drazi :)

      Izbriši
  2. paletica mi se pravo svidja, swatchala sam je u cm-u i svidjela mi se pigmentacija. od lakova mi se svidja samo drugi, ovaj crveni bas nije po mom ukusu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da pigmentacija je zaista suuuper.. Nudac je nekako vise nosiv nego li crveni, ali dobro lakova nikad dosta hehehe :)

      Izbriši
  3. Paletica mi je preslatkaaa, a ovaj tamniji lak sam nosila već pet puta a onda odmah znaš da mi se sviđa haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma paletia je med medeni. E kad si ga toliko puta nosila, onda nema sumnje haha, ja sam ovaj nudac malo vise nosila :)

      Izbriši
  4. Ova paletica mi je savrsenstvo bez mane! Pigmentacija mi zigleda ludacka! Bas mi se dopada! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. do sada ove paletice kupe samo pozitivne komentare, svima se dopada kako ova tako i druge dvije, i bas kao sto kazes izgleda da je ovo savrsenstvo bez mane..

      Izbriši
  5. Paleta mi se sviđa, a lakove više ne gledam i ovo što imam neću potrošiti nikad :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paleta je stvarno super i kvalitetna.. hahaha a za lakove te razumijem totalno, samo ja ne mogu da se oduprem kad vidim neku fenomenalnu boju :)

      Izbriši

Hvala na posjeti!!

Subscribe